Lov na pirhe na Ljubljanskem gradu

0

Friderik obožuje hrano, hrana pa pride skupaj s prazniki. Morda je ravno to glavni razlog za njegovo veselje, saj grajska kuharica skuha šunko in jajca, speče kruh, po gradu se vije vonj po sveže pečeni potici … Razen tega pa je vse mirno in tiho. Mirni prazniki pa Frideriku ne dišijo, to je čisto preveč dolgočasno in ne po njegovem okusu, zato se je odločil, da otrokom priredi lov na velikonočne pirhe. Če bo zadovoljen s številom nabranih pirhov, obljublja presenečenje. V svojo družbo je povabil popotnika Žigo, s katerim si prav rada izmenjata zgodbe in zagotovo se najde tudi kakšna, ki vam bo všeč.

Lov na pirhe, Ljubljanski grad
ISKANJE PIRHOV IN LUTKOVNO-GLEDALIŠKA PREDSTAVA
  • Kdaj: 8. aprila 2023 ob 10:30
  • Zbirno mesto: most pred glavnim vhodom, Ljubljanski grad. Z lovom na pirhe bomo začeli skupaj, ko se vsi zberemo na mostu pred glavnim vhodom. Dogodek se izvaja v spremstvu staršev ali skrbnikov.
  • Čas trajanja dogodka: 75-90 min
  • Dogodek je namenjen otrokom od 5. leta starosti dalje.
  • Zaželeno je, da s seboj prinesete košarico.
  • Vstopnina: 7 EUR. Vstopnica vključuje lutkovno-pripovedovalsko predstavo, ki bo izvedena po končanem iskanju pirhov.
  • Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si.
Lov na pirhe, Ljubljanski grad

Kako si lahko popestrite doživetje z otroki?

Povzpnite se na Ljubljanski grad s tirno vzpenjačo, ki nudi čudovit panoramski pogled na prestolnico. Če vam po predstavi ostane še kaj energije, pa v našem članku še nekaj idej, kaj si z otroki ogledajte na Ljubljanskem gradu. Priporočamo tudi sladico v Grajski kavarni ter obisk čudovite grajske trgovine Frederik.

Vožnja z vzpenjačo na Ljubljanski grad odkriva čudovit pogled na prestolnico