KZM pravila za uspešen pričetek šole – že drugič v tem šolskem letu!

0

Končno – trenutek, ki smo ga čakali od konca oktobra! Otroci iz prve triade in mlajši, vsaj tisti iz epidemiološko ugodnejših regij, se vračajo v vrtce in šole.  Nedvomno je zadnja odločitev pri njih prinesla goro veselja, saj je bilo preteklo 3- mesečno obdobje polno napornih kombinacij šolanja na domu, pogrešanja prijateljev, dela od doma, varstva, gospodinjenja in še česa. Odločitev je prinesla tudi veliko olajšanja pri starših, verjetno pa tudi prenekatero skrb. Kako se bodo otroci navadili? Kako bo z omejitvami? Ali to res pomeni konec šolanja na domu in kdaj se vračajo preostali otroci?

Skrbi je kar nekaj in tudi KZM mame se soočamo z njimi, hkrati pa se veselimo izboljšanja situacije, ki je privedla, da bodo otroci lahko ponovno s svojimi vrstniki, vsi skupaj pa, upamo, kmalu tudi na starih tirnicah. Do takrat pa ponujamo nekaj naših pravil, da bo ponovna vrnitev v šolo stekla kar se da najlažje:

  1. Ponovimo urnik, pripravimo torbo

Šolanje na domu je postreglo z drugačnim urnikom, kot ga poznajo otroci v šoli in KZM mame bomo popoldne pred novim šolskim dnem namenile kratki ponoviti urnika. Predvsem pa bomo dodobra pretresle šolsko torbo in skupaj z mulci pripravile vse potrebno za nov šolski dan. Seveda ne bomo pozabile na skrivaj v torbo priložiti tudi kakšne sladke malenkosti ali lepega sporočilca – že zato, da bodo mulci res dobro zaštartali nove šolske obveznosti.

2. Ponovimo pravila – higiena kjerkoli in kadarkoli

Ponovno vračanje v šolo bo precej drugačno kot smo ga bili vajeni v preteklih letih. Je pa dobra plat tega, da otroci že poznajo pravila s spomladanskega in jesenskega vračanja v šolske klopi. Vseeno pa bomo KZM mame z mulci ponovno ponovile pravila rednega umivanja rok in odgovornega obnašanja v skupnih prostorih.

3. Pripravimo najljubši outfit

Veselje bo v torek nedvomno veliko, a še lepše bo, če bo mulc na ta dan oblekel svoj najljubši outfit. KZM mame bomo zamižale na eno oko in tokrat popustile njihovim lastnim kombinacijam. No, mogoče bomo malenkost pomagale, da ne bodo na sporedu ravno poletna obleka ali kratke hlače.

4. Pravočasno v posteljo

To je res že klasično pravilo, a priznamo, da smo v času šolanja od doma malo popustili. Je pač razlika, če se mulc samo obleče, pozajtrkuje in je že v “razredu” ali pa ga čaka še pot do šole. KZM mame bomo vsaj za prvi dan poskrbele, da bodo mulci resnično pravočasno v postelji. Koliko pa bodo zaradi vznemirjenosti dejansko spali to noč, pa je drugo vprašanje. Za hitrejše umirjanje bomo poskrbeli s pravljico za lahko noč. Ideje za naš izbor najlepših pravljic lahko najdete tukaj.

5. Pripravimo priljubljen in zdrav zajtrk

Dan bo takoj lepši, če se bo pričel z zajtrkom po izbiri mulca. KZM mame bomo ob ponovnem povratku v šolo ideje mulcev, kot so čokoladni namaz, palačinke in podobno, podprle, zraven pa dodale še zdrav zelen smoothie, da zadevo malo uravnotežimo. Par idej za sladek zajtrk, ki bo navdušil mulce lahko dobite tudi tukaj.

6. Popoldne namenimo prijetim aktivnostim in naravi

Glede na to, da smo bili sedaj debele 3 mesece doma in preživljali čas skupaj, bomo tudi popoldne po šoli preživeli skupaj. Če bo le vreme dopuščalo, smo KZM družine najraje zunaj, v naravi, gozdu, v bike parku ali kaj podobnega. Katere zelene kotičke v prestolnici najraje obiščemo, lahko pogledate tukaj. Ideje za druge občine pa so zbrane tukaj.

Zbrani so nasveti in “pravila”, ki se jih bomo ob ponovnem vračanju v šolo poslužile KZM družine. Nasveti nikakor ne morejo nadomestiti splošnih navodil NIJZ in šol oz. vrtcev. Za več informacij nam lahko pišete na info@kamzmulcem.si. 

Smo mamice »rojenih« popotnikov. Nismo rade preveč časa doma. Nismo tudi rade predolgo v eni državi. Vedno aktivne z mulci in v iskanju luštnega preživljanja časa kot mame.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime