KZM ocenjuje: Vila Idila, Razpršeni hotel Vinarium, Lendava

0

V Pomurje se vedno radi vračamo. In če je narava v kombinaciji z družinskimi doživljajskimi parki, zgodovino, kulinariko, prepletom adrenalinskih in zen izkušenj več kot vredna malo daljše vožnje iz prestolnice tudi za en dan, nam je še toliko bolj všeč, če lahko prespimo. Na ta način Pomurje res okusimo v celoti. Tokrat smo dobesedno kraljevali v Vili Idili, ki več kot opravičuje svoje ime.

 • Lokacija: Vila Idila, Lendava
 • Spletna stran: Razpršeni hotel Vinarium
 • Tip lokacije: gorice
 • Tip nastanitve: apartmajska hiška
 • Kapacitete: 4+2 osebe
 • Primerno za otroke: dojenčki, malčki in predšolski, šoloobvezni, najstniki
 • Cenovni razred: dostopno do nadstandardno, za cenik kliknite tukaj
 • Mesec obiska: april 2021
 • Trajanje oddiha: 3 dni, 2 nočitvi
 • Oddih smo uživali: štiričlanska družina; starost otrok: 2, 9

Vila Idila se nahaja v okviru Razpršenega hotela Vinarium, ki združuje različne zidanice v koncept hotela. Gostje nato sami izberejo vrsto zidanice glede na svoje potrebe in želje.  Najmanjše gostijo do 2 osebi, tiste največje pa tudi 8. Nahajajo se na različnih lokacijah, a vse v Lendavskih Goricah, kar predstavlja super izhodišče za raziskovanje okolice.

TOP 3 Vila Idila:

1. Lokacija in razgledi

V objemu Lendavskih Goric, kjer kraljuje narava, a s pogledom na Lendavo, kjer ste 5 minut vožnje z avtom pri vseh živilskih trgovinah. Lokacija Vile Idile je res nekaj posebnega. Blizu razglednega stolpa Vinarium in klopce za zaljubljene s prekrasnim pogledom čez vinograde, da boste oboje dosegli s kratkim sprehodom, a ravno prav oddaljena od turističnega vrveža. Najbolje pa je to, da so vse aktivnosti res na dosegu roke. Z avtomobilom vas kratka vožnja loči do Bukovniškega jezera, dobrih 20 minut pa do Murske Sobote in Expana. Še bolje je seveda imeti kolo, saj urejene kolesarske steze vodijo v vse smeri.

Tudi kolesarji več kot dobrodošli, saj poleg hiške ob prihodu dopustniki dobijo tudi ključe drvarnice, kamor lahko spravijo svoje kolo.
Bližina vsega lepega – do klopce zaljubljencev smo se podali s kolesi
Tudi razgledni stolp Vinarium je kratek sprehod vstran

A odlično lokacijo prekašajo definitivno razgledi. S tega vidika pa ni mogoče bolje. Na eno stran čez vso Pomurje prav do Pohorja, kjer je po besedah lastnice mogoče pozimi opazovati tudi osvetljeno progo za zimsko smuko. Na drugi strani čez vinograde do Vinariuma in še dlje po goricah.

Zahajanje sonca nad pomursko ravnico
Sončni zahodi za romantične duše. Ali izmozgane starše, ko mulci končno zaspijo :).

2.Udobje hiške

Na dopustu imamo vedno radi udobno. Za nas slednje pomeni apartma, kjer lahko v lastnem ritmu pripravljamo obroke, obedujemo, hkrati pa imamo tudi dovolj prostora, da ob večerih, ko otroka zaspita, z možem pogledava kak film.

Vila Idila nudi vse, kar družina, tudi z majhnimi otroki, potrebuje za sproščen oddih. Resda majhno, a z vsem potrebnim opremljeno kuhinjo, vključno s paličnim mešalnikom, ožemalnikom citrusov in pomivalnim strojem (tudi tablete so). Prav tako se v kuhinji nahajajo vsa osnovna živila (sol, poper, začimbe, kava, kis, olje in celo obsežna zbirka žganic).

Udobno opremljen osrednji bivalni prostor.
Lični spalnici, kjer lahko v vsaki prenoči en par.

Umazana otroška oblačilca lahko v pralnem stroju operete, kopalnica pa vsebuje tudi osnovne toaletne potrebščine. Za udobje v hiški poskrbi krasna lončena peč, v (prevročih) poletnih mesecih pa je na voljo tudi klima. Za strastne bralce je na voljo dobro založen bralni kotiček, za otroke in tiste po duši pa družabne in druge igre. V hiški je še televizija in brezplačen wifi.

Lončena peč, za posebno vzdušje v hladnejših mesecih pa tudi na sveže pozno aprilsko jutro.
Domača knjižnica in kotiček z družabnimi igrami.

Izjemna prednost pa je tudi zunanjost. Lepo negovan vrt se razteza daleč za hišo, kar bodo izkoristili predvsem otroci, starša pa medtem lahko iz počivalnikov opazujeta, optimalno, s kozarcem lokalnega belega vina v roki.

Lastniki imajo za prihodnost še večje načrte: Za otoke načrtujejo postaviti zunanja igrala, v do sedaj neizkoriščeni kleti pa spa kotiček s savno. Za nas je definitivno nujna vrnitev tudi v dvoje.

3. Gostoljubje lastnikov

Na potovanjih po svetu ali krajših izletih po Sloveniji še nismo naleteli na slabe izkušnje pri prenočevanju. Vedno so ljudje prijazni in takšni skušamo biti tudi mi. A tokrat smo bili izjemno pozitivno presenečeni nad gostoljubnostjo gostiteljice Maje. Ob prihodu nas je na malenkost sveže jutro pričakala zakurjena in že ogreta lončena peč, na mizi pa tulipani in košarica lokalnih dobrot. Ob odhodu, ko je vsega pakiranja veliko, je gostiteljica tudi zabavala mulca z lokalnimi zgodbami in legendami, starša pa sva lahko v miru preverila še vse malenkosti. Za piko na i pa je dan po odhodu izbrskala našo telefonsko številko in nas obvestila, da smo pozabili polnilec za telefon (česar še sami nismo niti ugotovili) in se prijazno ponudila, da nam ga pošlje s poštno pošiljko. Res lepa gesta!

Rožice in košarica dobrot za dobrodošlico

Vila Idila je idealna za raziskovanje Pomurja. Med drugim priporočamo:

Za prihodnji obisk nam bo ostalo:

 • ogled gradu v Lendavi
 • ogled mumije v Lendavi
 • Jeruzalem

V Pomurje smo odšli na povabilo TIC Murska Sobota. Zgoraj opisane informacije so vtisi in dejstva, ki smo jih doživeli ob obisku. Za več informacij nam lahko pišete na: info@kamzmulcem.si.