KZM ocenjuje: Valentinčič turizem, Brda

0

Brda so lepa in zanimiva pokrajina, ki so na prvo žogo idealna za romantičen vikend pobeg. A z nekoliko raziskovanja in prilagoditev, lahko predstavljajo tudi odličen družinski izlet, ki bo združil pohodništvo, krasne gradove in razglede, spoznavanje živali in rastlin, odlično kulinariko in apiturizem. V primernem času celo okušanje slastnih češenj ali fig. Aktivnosti je vsekakor dovolj za zapolnitev celotnega dneva, za nekoliko več sproščenosti (in še več doživetij) pa predlagamo, da rezervirate (podaljšan) vikend. Ob tem bodo mulci še posebej navdušeni, v kolikor – tako kot smo to mi – izberete eno izmed lepih in urejenih turističnih kmetij, po možnosti z bazenom.

 • Lokacija:Valentinčič turizem
 • Naslov: Podsabotin 48, 5211 Kojsko
 • Tip lokacije: podeželje
 • Tip nastanitve: sobe, apartma
 • Primerno za otroke:dojenčki, malčki in predšolski, šoloobvezni, najstniki
 • Cenovni razred: dostopno; v letu 2020 je možno koriščenje bonov.
 • Mesec obiska: avgust 2020
 • Trajanje oddiha:2 nočitvi
 • Kontakt: uros.valentincic@siol.net / +386 (0)41 651 939

Ocena namestitve

Valentinčič turizem nudi večje število sob, ki so poimenovane po lokalnih znamenitostih in rastlinah, vse lepo in okusno opremljene.

Sobice in apartma imajo tudi vsaka svoj mini balkonček.

Mi smo ob dveh mulcih izbrali kar apartma (za 5 oseb), ki je lep, prostoren, z vso potrebno opremo, da se družina z manjšimi otroki lahko počuti kot doma. Kuhinja je  dobro opremljena, z dovolj velikim hladilnikom in pomivalnim strojem. Dodatna lepota vsega je, da ima apartma v spalnici 3 ležišča (zakonska postelja in dodatna enojna postelja), kar je omogočalo, da sta mulca zvečer mirno spala, starša pa sva si na mini balkončku, ki vodi iz dnevne sobe, privoščila kozarec njihovega vina s pogledom na bližnje vinograde.

Sobe so lično opremljene.
Pomoč v lepo opremljeni kuhinji – na fotki in v realnosti:)

Najboljši del nastanitve pa je bil – ne samo mulcema, ampak tudi staršema – lep bazen na prostornem vrtu, ki ga obkrožajo ležalniki in oljke. Res lepa popestritev vročih dni, ki smo jih napolnili z lokalnimi ogledi in pohodi, zaključili pa z osvežujočim plavanjem.

Okoli bazena se razprostira velik vrt, poln oljk.

Možnost prehranjevanja

Vse sobe imajo zajtrk že vključene v ceno, pri najemu apartmaja pa se po želji lahko doplača. Iskreno – kljub temu, da je v apartmaju na voljo res dobro opremljena kuhinja – doplačilo zajtrka priporočamo. Za res dostopno ceno (5 eur/osebo) prejmeš okusen, predvsem pa iz lokalnih sestavin pripravljen, zajtrk.

Za preostale obroke (za tiste, ki bivajo v sobah brez kuhinje) obstaja možnost priprave v super opremljeni letni kuhinji, ki obsega žar, hladilnik, ves pribor…  ali pa obisk ene izmed številnih odličnih gostiln in kmetij v Brdih.

Odlično opremljena zunanja kuhinja za vse, ki bivajo v sobah, in bi si želeli pripraviti obrok sami.

 

Na voljo je domače vino; gostje ob odhodu samo sporočijo, koliko in kaj so vzeli.

4 razlogi, zakaj preživeti oddih v Valentinčič turizmu:

 • Lepo urejeno posestvo z velikim vrtom in vsem potrebnim za nepozabne družinske počitnice
 • Odličen zunanji bazen, ki bo razveseljeval celotno družino predvsem v vročih poletnih dnevih
 • Dobra lokacija, ob začetku Brd, kjer pri čemer so glavne znamenitosti – vasica Šmartno, grad Dobrovo, oddaljeni 10 min vožnje z avtomobilom.
 • (za starše :)) odlično vino, ki ga lahko srkate zvečer ob bazenu ali z balkončka s pogledom na okoliške vinograde

Izleti v okolici

Brda združujejo lepe in družinam prijazne pohodniške poti, možnost spoznavanja gradu Dobrovo, kulinarična doživetja, apiturizem, kolesarske podvige in še marsikaj. Več o možnostih preživljanja prostega časa pa v našem članku 9 razlogov za družinski izlet v Goriška Brda.

Odkrivanje gradu Dobrovo z okolico.

Lahko pa se podate tudi v nekoliko bolj odmaknjeno Posočje: 9 razlogov za družinsko vikend odkrivanje Posočja.

Soča vedno prepriča.

Končno mnenje

Za ljubitelje kombinacije ležernega, namakanja v bazenu, uživanja v dobri hrani in vinu ter aktivnosti v Brdih, ki so na dosegu roke, vsekakor nastanitev toplo priporočamo. Celotna družina bo uživala v miru in spokojnosti ob pogledih na okoliške gričke ter hkrati urejenosti sob in apartmaja. Da bi bile noči bolj sproščene, brez nadležnega brenčanja komarjev, pa vseeno priporočamo, da se (na vsaj eno okno) vstavijo tudi komarniki, ki bodo ob vročih poletnih nočeh omogočali boljši spanec. Razen tega, res super nastanitev, v katero se, tudi na račun bazena, z veseljem spet vrnemo.

Članek je prispevala Eva, mamica dvema mulcema, starima 8 in 1,5 let. Najraje se skupaj potepajo.