KZM ocenjuje: Turistična kmetija Marjanca, oaza sredi zelenih gričev

0

Sredi zelenih gričkov, na vrhu hribčka s pogledom na Boč in okoliške hribe, se nahaja idilična Turistična kmetija Marjanca.

Marjanca zagotovo sodi med tiste kmetije, ki bodo še posebej navdušile otroke, saj imajo sredi travnika bazen, za hišo pa stoji ogrooomno igrišče z igrali in trampolinom. Na eni strani posestva se pasejo srne in jelenčki, na drugi pa se sprehajajo oslički. Vse pa zaokrožuje gozd, po katerem je speljana simpatična Srčkova pot.

Na kmetiji živi več generacij, naboljša vodička pa je njihova najmlajša hči Lara, ki bo otroke z veseljem popeljala na ogled kmetije in predstavila tudi svoje živalske prijatelje.

Turistična kmetija je od Rogaške oddaljena dobrih 5 min vožnje

Namestitev: Turistična kmetija Marjanca
Lokacija: Spodnja Kostrivnica 5, Rogaška Slatina
Tip nastanitve: turistična kmetija, ocenjena s 4 jabolčki in certifikatom Slovenia Green accomodation. Oddajajo 8 sob s kopalnico, od tega 3 večje družinske, v ceno pa je vštet zajtrk.
Primerno za otroke: dojenčki, malčki in predšolski, šoloobvezni, najstniki
Cenovni razred: dostopno (še posebej glede na nivo storitev!). Za cenik kliknite tukaj.
Mesec obiska: maj 2023
Trajanje oddiha: 2 dni, 1 nočitev
Oddih smo uživali: dve mami in  štirje otroci (5, 6 in 10 let)
Tip lokacije: podeželje
Priporočen čas obiska: vsekakor na sončen, topel dan, ko lahko uživate na igrišču ali ob bazenu.
Priporočeno trajanje obiska: Priporočamo (vsaj) vikend oddih, ne bo pa vam žal, če boste ostali kak dan več.
Minimalno število nočitev: 2 noči
Kontakt: +386 (0) 40 625 705 ali info@tk-marjanca.net
Pomembno: Večerja je na voljo po prehodnem dogovoru. Na voljo je tudi prostor za večje skupine. Za skupine nad 15 oseb pripravijo tudi kosila.

Turistična kmetija Marjanca nudi obiskovalcem ogromno prostora za igro in oddih

Top 5 aktivnosti in doživetij na turistični kmetiji Marjanca:

1. Veliko otroško športno igrišče z razgledom

Pri Marjanci se pozna, da na posestvu živijo tri punce, stare od 8 do 15 let. Kot idejne  vodje snovanja igrišča, so poskrbele, da tudi vaši mulci ne bodo ničesar pogrešali. Velika mehka travnata podlaga, idealna za bosonogo nogometno tekmo, leseni hišici s toboganom, večja gugalnica, ping pong miza, badminton loparji, in seveda našim otrokom najljubši trampolin, so vse elementi, ki naredijo ta otroško športno igrišče idealno za vse starosti mulcev.  Seveda ne smemo pozabiti na razgled, ki bo pa najbolj navdušil starše, ko bodo zjutraj pili kavo in “čuvali” otroke na igrišču.

Na otroškem igrišču igrala ne razočarajo tudi malce starejših mulcev, Turistična kmetija Marjanca
Travnato otroško igrišče bo zamotilo otroke za kar nekaj časa, Turistična kmetija Marjanca

2. Bazen z razgledom na sosednje hribe

Bazen sredi zelene oaze, dovolj velik, da se dodobra lahko naplavaš, je raj za vsakega otroka in tudi zaradi tega je Turistična kmetija Marjanca priljubljena pri družinah. Tudi tukaj se bomo naužili lepega razgleda in med drugim gledali direktno na stolp na Boču. Pa da ne pozabimo tudi tega, da je bazen od igrišča oddaljen samo en kratek šprint po mehki travi za glavno hišo.

V hiši imajo tudi wellness, ki pa ga ob našem obisku nismo koristili. Priporočamo, da ga pravočasno rezervirate, saj je hitro zaseden.

Bazen stredi travnika z razgledom na sosednje hribe, tudi na Boč, Turistična kmetija Marjanca
Kljub hladnejši vodi konec maja, je bazen tako mamljiv, da se mu mulci niso mogli upreti; Turistična kmetija Marjanca

3. Živali na kmetiji

Na kmetiji Marjanca bodo otrokom največja atrakcija srnice in jelenčki, ki se pasejo v okolici. Zvezda je njihov jelenček Piko, katerega so otroci tudi nahranili in pobožali. Piko vsako leto odvže roge, kar nam je Lara tudi z veseljem pokazala. Njegove plašne prijateljice sicer pridejo z njim, vendar se ne pustijo božat, z veseljem pa pojejo suh kru in koruzo. Na drugi strani grička boste videli osličke, v hlevu pa imajo še ponija Neli, kokoške in prašičke. Če bodo otroci dovolj zgodaj vstali, jih bo Lara z veseljem peljala pobrat sveža jajčka.

Hranjenje srnjaka Pikota, ki mu ravno rastejo novi rogovi, je bilo za mulce pravo doživetje, Turistična kmetija Marjanca
Za glavno hišo pa se pasejo trije simpatični oslički, Turistična kmetija Marjanca
Hlev z domačimi živalmi je vedno zanimiv mestim mulcem, Turstična kmetija Marjanca

4. Srčkova pot

Okoli kmetije se vije razgledno-gozdna pot. Dolga je približno kakih 30 min hoje in je primerna tudi za čisto majhne mulce. Na začetku poti vas bodo spremljale srne, na koncu pa vas bodo pričakali oslički. Naša mulca sta se kar zabavala, ko sta iskala srčke, ki so pravzaprav smerokazi. In zanimiva informacija je, da so Srčkovo pot zasnovali kar lastniki kmetije sami.

Srškova pot se prićne čisto ob kmetiji, Turistična kmetija Marjanca
Srčkova pot se vije okoli kmetije, Turstična kmetija Marjanca

5. Namestitev in  kulinarika s pristnim podeželskim pridihom

Ne vemo, če se še kdo bolj veseli zajtrka na kmetiji kot mi. Sveže domače sestavine, domač narezek, slasten jabolčni sok, še topli buhteljčki, jogurt in skuta iz sosednje kmetije so res nekaj, s čimer z veseljem začneš dan.

Okusen in bogat zajrtk na Turstični kmetiji Marjanca

Za večerjo smo zopet bili deležni ogromno dobrot, sestavljenih iz doma pridelanega mesa in zelenjave. Za sladičko pa so postregli z lokalno skutino sladico.

Če se vam sline cedijo, vas čist razumemo:), Turistična kmetija Marjanca
Lokalna skutina sladica, Turistična kmetija Marjanca
Tina in Lara ter celotna družina so nas res razvajali z domačimi dobrotami, Turistična kmetija Marjanca

Tako kmetija kot okolica sta idilično urejeni, pa tudi sobe so v podeželskem slogu. Na kmetiji je 8 sob s kopalnico, od tega 3 večje družinske. Prostorne družinske sobe so primerne za 4 člansko družino, saj je v njej zakonska postelja in pograd. V sobah boste našli tudi vso opremo za nego dojenčkov, kot so previjalna miza, banjica in kahlica.

Družinska soba Češnja poleg domačnosti na velikem balkonu nudi čutovit razgled, Turistična kmetija Marjanca
Družinsk soba z zakonsko posteljo in pogradom, Turistična kmetija Marjanca
Kopalnica v družinski sobi, Turistična kmetija Marjanca
Previjalna miza z banjico za najmlajše, Turistična kmetija Marjanca
Na vsakem koraku na kmetiji boste čutili domačnost in pristnost, Turistična kmetija Marjanca

Na kmetiji imajo tudu wellnes z jakuzzijem ter finsko in infrardečo savno, priporočamo,  da medtem ko otroci skačejo po kmetiji pod vodstvom najmlajše lastnice Lare, da si privoščite kakšno urico “na off” v dvoje.

Spa z jacuzzijem in finsko savno, Turistična kmetija Marjanca

Doživetja v okolici turistične kmetije Marjanca:

Na kmetiji Marjanca boste že brez dnevnih izletov imeli dovolj aktivnosti, če pa želite bivanje popestriti, pa priporočamo naslednje izlete:

 

Turistično kemtijo Marjanca smo obiskali na njihovo povabilo, vendar zgornji opisi in informacije odražajo moje mnenje. Za več informacij mi lahko pišete na: info@kamzmulcem.si.