KZM ocenjuje: Turistična kmetija Frank Ozmec, Ljutomer

0

Turistične kmetije so ena naših najljubših nastanitev, saj imamo končno priložnost, da se naužijemo narave, spoznamo živali, hkrati pa se pustimo pocrkljati z dobro domačo hrano. V zadnjem času pogosto obiščemo takšne, ki so naredile še korak dlje v svoji ponudbi ter vključile še bazen, wellness in še kaj, kar je seveda tako mulcem kot staršem všeč, a za umiritev prija tudi nekoliko preprostosti, stika z naravo ter poudarka na dobrih okusih in človeški toplini. In točno to lahko pričakujete na kmetiji Frank Ozmec.

 • Lokacija: Turistična kmetija Frank Ozmec, Ljutomer
 • Naslov: Slamnjak 33, Ljutomer, GPS: 46.49896176314733, 16.205957284655756
 • Spletna stran:Kmetija Frank Ozmec
 • Tip lokacije: podeželje
 • Tip nastanitve: turistična kmetija, sobe za dve osebi ali družinska soba
 • Primerno za otroke: dojenčki, malčki, predšolski, šolski, najstniki
 • Cenovni razred: dostopno; cenik
 • Mesec obiska: avgust 2021
 • Trajanje obiska: 1 noč, 2 dni
 • Oddih smo uživali: 2 odrasla, 9- in 3-letnik
 • Pomembno: Kot večina drugih turističnih kmetij, ki smo jih obiskali, nudijo pri Frank Ozmecovih tudi možnost obiska dnevnih gostov. Po besedah lastnikov je tega zadnje leto veliko manj, saj dajejo poudarek na gostih, ki ostajajo dlje časa. V času našega obiska (med tednom) je bila kmetija oaza miru.

TOP 3 Turistične kmetije Frank Ozmec:

1. Kmetije sredi narave

Že v celotnem Pomurju čas (v primerjavi s prestolnico) teče drugače in bolj umirjeno. Kmetija Frank Ozmec je pa še 5 korakov bolj v smer umirjenosti in stika z naravo. Kratko vožnjo iz centra Ljutomera spremlja gozd, kmetija pa se nahaja ob velikih ribnikih in med vinogradi, obdana s pašniki na drugi strani. Cesta je lokalna in v času našega bivanja smo srečali mora 5 avtomobilov, zaradi česar je tudi idealna za kolesarjenje, vožnjo s poganjalčkom (a vseeno pod nadzorom staršev!), rolanje, itd…

V primeru lepega vremena (nas je zjutraj žal presenetil dež) priporočamo pohod med vinogradi, sprehod do ribnikov ali druge aktivnosti, še pred obilnim zajtrkom (ker kasneje zaradi odlične hrane zagotovo nekaj časa ne boste mogli :)).

2. Odlična domača hrana (in še boljša vina)

Pri Frank Ozmecovih dajejo poudarek lokalnemu oz. pridelanemu doma, zaradi česar je hrana sicer preprosta, a izjemno okusna, predvsem pa je je veliko. Tako ne rabite biti presenečeni, ko za zajtrk prejmete celoten narezek, ki bi brez problema nahranil družino do večera. Ob večerji pa predlagamo, da se prepustite veščemu okusu lastnikov, ki bodo znali svetovati tudi primerno vinsko spremljavo k obroku – vina so nagrajena in več kot odlična. A zmerno, ker mulci se zaradi lepe okolice kmetije radi hitro zbujajo:).

Zajtrk, ki brez težav zdrži do večerje 🙂

3. Skrb za gosta

Pri Frank Ozmecovih imajo omejeno število sob (4 dvosobne in 3 trosobne), kar pomeni, da imajo še vedno dovolj energije, da lepo poskrbijo za vse želje gostov. Pozornost izkazujejo tako s steklenico domačega vina, ki jo gostje prejmejo v sobah, kakor tudi z ustrežljivostjo, ko gre za kakšne posebne prehranske omejitve in želje.

Da se pri njih dobro počutijo tudi mlajši gostje, pa skrbijo sicer preprosta igrala ali pa en kup muc, ki bodo požele še več pozornosti kot sama igrala. Morebitne prehranske želje pa vmes reši tudi kuhinja, ki je namenjena gostom in kjer lahko starši najmlajšim pripravijo kakšen vmesen obrok, shranijo hrano v hladilnih ipd.

Domače živali so bile bolj zanimive od igral 🙂
Kuhinja za goste

Možnosti za izlete v bližini:

in številne druge ideje, ki jih dobite v članku na tej povezavi.

Zbrani so vtisi, ki smo jih ob obisku doživeli sami. Za več informacij nam lahko pišete na info@kamzmulcem.si.

Smo mamice »rojenih« popotnikov. Nismo rade preveč časa doma. Nismo tudi rade predolgo v eni državi. Vedno aktivne z mulci in v iskanju luštnega preživljanja časa kot mame.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime