KZM ocenjuje: Thermana Park Laško****

0

Pred leti je ekipa Kam z mulcem že obiskala Thermano Laško in bila že takrat navdušena.

Naših 8 razlogov, zakaj priporočamo obisk, si lahko ogledate tukaj.

Tokrat pa smo na razvajanje s seboj vzeli tudi babi in se tako ponovno prepričali, da je Thermana primerna za vse generacije, saj prav vsakdo najde zase nekaj, kar mu bo pričaralo lep dopust.

Vhod v hotel, Thermana Park Laško
 • Lokacija: Thermana Park Laško, Zdraviliška cesta 6, 3270 Laško
 • Cena: Dostopno,  predvsem ob številnih akcijah in ponudbah. Več o aktualnih ponudbah tukaj.
 • Mesec obiska: junij 2022
 • Trajanje oddiha: 3 dni, 2 nočitvi
 • Uživali smo: babi, mama in 2 mulca (10 let, 4 leta)
 • Priporočen čas obiska: Vsi letni časi. Jesen in zima s kopanjem pod kupolo morata imeti svoj čar, čeprav je tudi pozna pomlad, z dostopnostjo do zunanjih bazenov, super.
 • Priporočeno trajanje obiska: Mnogi se v Thermano podajo na dnevno kopanje, kar je zagotovo super. A toplo priporočamo bivanje pri njih. Zakaj? Ste prvi na bazenu in zadnji odidete, brez da prekladate kopalno opremo po avtomobilu. Predvsem pa s tem koristite tudi vso udobje bivanja in razvajanja pri njih – od prehrane, do wellnessa, sprehodov po okolici. Načrtujte vsaj 2 nočitvi – če se želite izogniti gneči – med tednom, še bolje pa kar podaljšan vikend ali cel teden.
 • Delovni čas: Bazeni v Termalnem centru Thermana Park so odprti od 10. do 21. ure, med vikendi od 9. do 21. ure, ob petkih do 22. ure. Odpiralni čas za savne in wellness pa si poglejte TUKAJ.
 • Vstopnice in akcije: Cenik za bazene v Thermana Parku, cenik za Zdraviliške Laško.

TOP 5 Thermana Laško****:

1. Bazenski kompleks Thermana Laško

Bazenski kompleks je zagotovo eden lepših v Sloveniji, predvsem na račun svoje kupole. Obsega prostorne plavalne bazene, ki so povezani z zunanjim delom, del namenjen učenju plavanja z postopnim povečevanjem globine, otroški bazen za igro ter 3 whirlpoole. Dodatno v poletnih mesecih deluje tudi zunanji bazen, ki trenutno deluje, a je predel delno v renovaciji. Verjamemo, da bo po končanem delu še boljši.

Osrednji bazen, Thermana Park Laško.
Zjutraj so bazeni še popolnoma mirni in prazni. Priporočamo, da izkoristite to.
Lep zunanji bazen.

Za ljubitelje alternativnih pristopov/naravnega zdravljenja je na voljo pot za kneippanje in prav tako bazen za kneippanje. Oboje res priporočamo.

V kolikor bi si želeli več miru, priporočamo, da se na bazen odpravite takoj po odprtju. Prva ura je res čisti zen, nato pa se začne kompleks precej polniti tudi z zunanjimi gosti. Super je tudi nočno kopanje, po 18.00 ali 19.00 uri, ko bazeni pričnejo prazniti. Predlagamo, da uživate kar do konca, ob petkih do 22.00 ure, ostale dni pa do 21.00 ure.

Popolnoma sama z mulcem v whirlpoolu zjutraj, Thermana Park Laško.

2. Družinske suite in sobe v hotelu Thermana Park Laško****

Tokrat smo bivali v družinski suiti, ki se s klasično sobo res ne more primerjati. Postregla je s tako visokimi standardi glede prostornosti, da bomo v prihodnje kar težko prešli ponovno na kaj manjšega. Suite namreč obsegajo dve ločeni spalnici z zakonskima posteljama in televizorjema, ločeno dnevno sobo/sobo za druženje z grelnikom vode, majhnimi pozornostmi in televizorjem ter ločeno kopalnico z masažno kadjo in ločene toaletne prostore.

Udobje družinske suite, Thermana Park Laško.

Sami imamo zelo radi, da se ob večerih umaknemo v ločen prostor kot spijo otroci, zato prav zaradi tega velikokrat izbiramo raje apartmajske nastanitve. Tukaj pa to sploh več ni problem – otroka sta lahko ločeno zaspala vsak v svoji spalnici, še vedno pa odrasli lahko v dnevnem prostoru pogledajo kak film in spijejo skodelico čaja.

Prostoren osrednji prostor, ki povezuje dve spalnici v suiti.
Malenkost, ki dodajo k prijetni izkušnji.

Kopalnica je prostorna, z vsemi dodatki, ki res naredijo razliko. Na voljo so tudi copati in kopalni plašči za odrasle ter ločeno brisače za kopanje v bazenskem kompleksu.

Masažna kad v kopalnici, družinska suita.
Ločene sanitarije, družinska suita.

3. Udobje hotela in možnost malenkost drugačnega pristopa

Ne glede na to, da precej radi sami kuhamo, je dodana vrednost pri hotelskih nastanitvah vedno možnost samopostrežnih obrokov ter s tem omogočanje otrokom, da preizkusijo tudi kaj takšnega, kar doma morda nimajo vedno na voljo. Mulca sta tako uživala v pestrosti izbire za zajtrk, sveže stisnjenih sokovih in seveda palačinkah s čokolado.

Sveži sokovi za zajtrk, Thermana Park Laško.
Pestra izbira za zajtrk.

Tudi večerje so bogate in omogočajo pestrost izbire za vse okuse. Ker sem sama vegetarijanka, se pogosto znajdem v težavah, kaj izbrati. V Thermani so zmeraj ponudili vsaj dve do tri možnosti, ki ni vsebovala mesa.

Okusna večerja z veliko izbiro.

Zanimivost pa je tudi v tem, da je del jedi pripravljen po načelu ajurvedske kuhinje. Definitivno super za pristop in ponujanje te možnosti, ki smo jo z veseljem preizkusili.

Nikar pa ne pozabite tudi na Laško medenko – sladico, značilno za Laško. Sestavin ne bomo izdali, je pa kombinacija okusov res odlična. Preizkusite jo lahko v hotelski kavarni, ki ima lep zunanji predel z razgledom na Savinjo. Prav tako pa nudi tudi številne druge sladice in dobro kavo.

Laška medenka – priporočamo, da na lep sončen dan posedite zunaj in si jo privoščite ob pogledu na Savinjo.

4. Aktivnosti za vse generacije

Glede na to, da smo na oddih s seboj vzeli tudi babi, nam je bilo pomembno, da bo tudi ona v celotnem vikendu direndaja z vnuki našla svojo mirno urico. Po drugi strani pa nam je bilo všeč, da hotel ponuja opcije za najmlajše, saj dodatne aktivnosti lepo popestrijo kopalne ure.

Maskora Vodomček bo zabavala mulčke v kids clubu pa tudi zvečer :).

V hotelu tako deluje lepo urejen wellness center, kjer si je babi privoščila masažo hrbta. Čeprav jo tudi sama obvlada, je zelo pohvalila storitev in se prijetno sproščena vrnila v objem vnukov.

Medtem ko je babi uživala po svoje, je starejši mulc preizkusil VR doživetje. A to ne kar eno, ampak rekonstrukcijo zgodbe o Veroniki Deseniški in Frideriku, ki jo je z nekoliko truda spremenil v srečno. Vse pohvale snovalcem VR doživetja, ki so uspeli približati (včasih suhoparno) zgodovino mulcem na precej zabaven način. Doživetje je res vredno časa, priporočamo pa, da ga rezervirate (idealno) pred bivanjem, da bodo animatorji zagotovo na voljo.

Najprej navodila, nato težko pričakovano VR doživetje.
Mulc je kmalu razrešil nalogo. Menda je v pripravi tudi nadaljevanje. Komaj čakamo!

Za najmlajše pa deluje tudi kids club, prav tako je v času našega bivanja potekalo en kup delavnic, ki se jih mi, ker je bilo enostavno premalo časa za vsa doživetja, žal nismo uspeli udeležiti.

5. Lepa okolica hotela

Če družini ni, da bi cel dan preživela na bazenu, je – sploh ob lepih dnevih – idealno, da zavijete tudi ven, v okolico hotelskega kompleksa. Na eni strani je lepa sprehajalna pot ob Savinji, na drugi strani pa prostran park s številnimi rožami in drevesi, sprehajalnimi potmi, fitnesom na prostem in otroškimi igrali ob lokalčku, kjer lahko spijete tudi kavo ali drug osvežilen napitek.

Park z zelišči, lepimi drevesi, rožami…
Lepa sprehajalna pot ob Savinji.
Otroška igrala ob robu parka.

V kolikor bi si želeli na daljši sprehod, je center Laškega oddaljen 10 minut hoje. Mi smo žal zamudili prireditve za otroke, smo pa se popoldne udeležili Guštfesta – festivala ulične prehrane izpod rok slovenskih chefov, kjer sva s starejšim mulcem zelo uživala.

Predlagamo, da za morebitne dogodke povprašate tudi na hotelski recepciji, kjer vam bodo z veseljem svetovali.

Pomembno za starše:

 • hotel je prijazen tudi najmlajšim mulčkom – povsod je dostopnost z otroškim vozičkom, tudi na bazene. V jedilnici je dovolj otroških stolčkov, tudi če je precej napolnjena z gosti.
 • v hotelskih suitah je grelnik vode, prav tako hladilnik. V vreli vodi se da pogreti otroško stekleničko ali predpripravljeno hrano, prav tako je mogoče del hraniti v hladilniku.
 • v okviru hotelskega kompleksa deluje manjša trgovinica z otroškimi igračami in pripomočki za kopanje – rokavčke, kopalne plenice, kreme za sončenje lahko dobite tudi tam.
Thermana Park Laško**** smo obiskali na povabilo, zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki sem jih doživela jaz z mojo družino. Za več informacij o izletu mi lahko pišete na: info@kamzmulcem.si.