KZM ocenjuje: Stara šola Korte

0

V jesenskih mesecih imamo še posebej radi našo  Obalo, saj je ozračje še vedno prijetno toplo, morje pa, vsaj na lep septembrski dan, prav tako. Dodaten plus je, da se množice ljudi že nekoliko razkadijo. A ker smo še vedno iskali nekaj malo bolj umirjenega, smo za vikend oddih v začetku oktobra izbrali Korte, slabih 10 min vožnje “čez hribčke” iz centra Izole. Idealno lego, v sredini vasi, oddaljena od obalnega vrveža in polna zgodovine, ima stara šola, spremenjena v majhen hotel.

Pričakajo nas krasni razgledi na okoliške vasice
  • Lokacija: Stara šola Korte
  • Naslov: Korte 74, 6310 Izola
  • Tip lokacije: podeželje
  • Tip nastanitve: sobe (različni tipi, od deluxe, do tistih s skupnimi kopalnicami), apartmaji
  • Primerno za otroke:dojenčki, malčki in predšolski, šoloobvezni, najstniki
  • Cenovni razred: dostopno; možno je koriščenje bonov.
  • Mesec obiska: oktober 2020
  • Trajanje oddiha:2 nočitvi
  • Kontakt: 05/642-11-14

Ocena namestitve

Stara šola Korte je lep mini hotelček, ki ponuja storitve za vsakogar – lepše luksuzne sobe za zahtevnejše goste, preprostejše za tiste, ki ne potrebujejo veliko, in apartmaje za družine. Prav vsi pa se bodo razveselili prostornega (šolskega) dvorišča, ki se razprostira pred šolsko stavbo in krasnega zunanjega bazena s pogledi na okoliške vasice.

Bazen za piko na i

Kot ljubitelji nastanitev, kjer lahko kakšno manjšo stvar za otroka skuhamo, smo tudi tokrat izbrali apartma. Prejeli smo lep, svetel in prostoren apartma, z mini kuhinjsko nišo v skupnem prostoru in dvema ločenima spalnicama. Takšna razporeditev se je izkazala za optimalno, saj sta otroka v večernih urah vsak v svoji spalnici spala, starša pa sva si privoščila zaslužen odmor ob filmu v skupnem prostoru. Apartma je opremljen tudi s klimatsko napravo in komarniki na vseh oknih, kar zna priti zelo prav predvsem v vročih poletnih nočeh.

Prostoren skupni prostor z jedilno mizo in kuhinjsko nišo

Dodatno točko pa apartma dobi tudi s prostorno kopalnico z masažno kadjo, ki sta jo otroka z veseljem uporabila (starša pa brisala vodo po tleh).

Masažna kad v kopalnici za celotno družino

Možnost prehranjevanja

Stara šola Korte nudi dober in raznolik zajtrk, ki je vključen v ceno nočitve. Zaradi trenutnih omejevalnih ukrepov so gostje v izogib gneči v jedilnici razporejeni v različne časovne okvirje, del zajtrka pa je, glede na želje, tudi postrežen.

V primeru lepega vremena in dokaj toplega jutra definitivno priporočamo, da pozajtrkujete na prostem, kjer se nahaja nekaj miz s pogledom na bazen in zelenico.

Zajtrk na prostem ob toplih jutrih je odlična ideja

Drugih obrokov nastanitev žal ne nudi, se pa v pritličju nahaja mini kavarnica, kjer lahko spijete kavo ali osvežilne napitke. Z našega vidika bi bilo vsekakor dobrodošlo, da razmislijo vsaj o kakšnih preprostih jedeh, ki bi jih bilo mogoče naročiti ob koncu dneva, ko se družina vrne s potepanja po Obali. Je pa v bližini stare šole več gostiln, ki so dosegljive peš. Dodatna priporočila vam z veseljem podajo tudi na recepciji natsanitve.

Izleti v okolici

Ker je nastanitev oddaljena praktično 10 min vožnje od centra Izole, je vse na dosegu roke. Če vam je blizu kolesarjenje, definitivno priporočamo (po vaseh je manj primerno za otroke, saj ni kolesarskih poti, klanci pa so precejšnji), vsaj po obalnih poteh. Za druge predloge pa klik tukaj:

Pa še nekaj nekoliko bolj oddaljenih idej, primernih za celodnevni (pohodniški) izlet:

Ocena nastanitve temelji na naši osebni izkušnji.  Za več informacij nam pišite na info@kamzmulcem.si.

Smo mamice »rojenih« popotnikov. Nismo rade preveč časa doma. Nismo tudi rade predolgo v eni državi. Vedno aktivne z mulci in v iskanju luštnega preživljanja časa kot mame.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime