KZM ocenjuje : Socializing hotel Mirna – zdrava družinska sprostitev v deželi mini-ionov

1

Tokrat smo obiskali deželo negativnih ionov, a prejeli veliko pozitivne energije. Vas zanima, kje smo se naužili najbolj zdravega zraka pri nas?

Ker smo že znani kot izvedenci za udobno potovanje za mulce, so nas iz novega družinskega Socializing hotela Mirna (eden iz družine hotelov LifeClass) iz Portoroža povabili, da preživimo zdrav vikend v deželi zdravih anionov, se zabavamo z Mini-IONi in tudi mi prvič okusimo, kako je dopustovati v hotelih, kjer se trudijo višati kakovost bivanja, ne samo za odrasle, temveč tudi za mulce.

 • Čas obiska: junij 2017
 • Starost otrok: 4 in 1
 • Primerno za otroke: dojenčki, malčki, predšolski in šolarji
 • Raj za: družine, ki iščejo sproščujočo namestitev; za mulce polne energije; za starše, ki iščejo oddih;
 • Parkirišče: v Portorožu so javni plačljivi parkingi ob glavni promenadi. Hoteli imajo navadno za svoje goste parkirišča urejena.
 • Vreme: trenutne vremenske razmere in napoved si oglejte tukaj
 • Spletna kamerav živo

Pozitivna klima polna negativnih ionov

Ste vedeli, da je Portorož znan tudi kot mesto negativnih ionov? Portorož, ki leži med dvema solinskima poljema, ima največjo koncentracijo negativnih ionov pri nas. Pozitivna zdravilna klima, polna teh ionov, dokazano ublaži simptome astme, alergij in visokega krvnega tlaka, izboljša spanec in splošno počutje – in to so vse tudi razlogi, zaradi katerih se gostje iz vseh koncev sveta odločijo za zdravo počitnikovanje v tem mestu – tudi z mulci.

Kje smo bivali?

Na pomen negativnih ionov za zdravje najbolj opozarjajo pri LifeClass, ki so nas povabili, da prvi bivamo v njihovih prenovljenih družinskih sobah, prilagojenimi za bivanje z več otroki, v Socializing hotelu Mirna.

Pri prvem otroku tega še nisva opazila, pri drugem pa sva z možem šele spoznala, kaj pomeni termin »connecting room« – ločena soba za otroke, ki je povezana s sobo za starše. Namreč z dvema otrokoma, spanje v isti postelji, na pol na tleh itd. se konča tako, da se na dopustu nič ne spočijemo. Zato smo bili toliko bolj veseli, ko so nas v hotelu Mirna namestili v prijetno ohlajene, ogromne sobe (bojda največje družinske sobe v Portorožu). Poleg dveh kopalnic in dveh velikih sob in dolgih hodnikov, ki so primerni tudi za žoganje in različne družinske igre, ko je zunaj prevroče, smo v sobi našli: previjalno mizo, zložljivo posteljico za najmlajše, igrače za otroke (mehka žoga, barvice, pobarvanke, papirji za risanje, zabavne vzglavnike), stojala za kopalnico in stranišče, banjico za dojenčke, nočno lučko, otroške kopalne plaščke itd.

Prostorna soba za otroke, Hotel Mirna, Portorož
Velika otroška soba, Hotel Mirna, Portorož
Razgled iz družinske sobe, Hotel Mirna, Portorož
Razgled iz družinske sobe, Hotel Mirna, Portorož

V lobiju hotela smo si lahko sposodili tudi pravljice za lahko noč in različne družabne igre (npr. Activity), na voljo pa so bili tudi vozički za najmlajše.

Za najmlajše pa je bilo poskrbljeno tudi pri večerji s posebnim kotičkom za otroke, kjer so jih čakali zdravi mini burgeriji, polnozrnate palačinke ter sadni mešančki.

Jedilni kotiček za najmlajše v hotelski restavraciji, Hotel Mirna, Portorož
Jedilni kotiček za najmlajše v hotelski restavraciji, Hotel Mirna, Portorož
Kaj vse smo počeli z otroki v Hotelu Mirna?

1. Kopanje v ogrevani morski vodi in v pramorju

V okviru hotelskega kompleksa LiffeClass, kamor spada kar 6 med seboj povezanih hotelov, imate veliko različnih možnosti za vodna doživetja. Mi smo se odločili, da bomo preizkusili kar vse.

 • Prvo smo za plavali v novih Sea Spa (Mind Hotel Slovenija) bazenih z ogrevano morsko vodo na 30 stopinj Celzija. Temperatura je odlična za malčke, no pa tudi za zmrzljivo mamico, ki so je medtem, ko so mulci plavali na sposojenih “črvih” ali pa uživali v mehurčkih masažnih bazenov, malce posončila na hotelski terasi s pogledom na morje.
Notranji bazeni z ogrevano morsko vodo, Sea Spa, Portorož
Notranji bazeni z ogrevano morsko vodo, Sea Spa, Portorož
Zunanji bazeni z ogrevano morsko vodo, Sea Spa, LifeClass, Portorož
Zunanji bazeni z ogrevano morsko vodo, Sea Spa, LifeClass, Portorož
 • Preizkusili smo tudi bazene v Termah Portorož, kjer smo plavali v 42.000 let stari termomineralni vodi. V obeh bazenskih kompleksih je en bazen namenjen najmlajšim – višina 40 cm.
Bazeni s pramorjem, Terme Portorož
Bazeni s pramorjem, Terme Portorož
 • Naš mulc pa se je zelo navduševal tudi nad plavanjem v manjšem bazenu pred Socializing hotelom Mirna, ob katerem je tudi nekaj otroških igral. Vsi LiffeClass hoteli so med seboj povezani s hodniki, ki so med drugim tudi odlična orientacijska vaja za najmlajše :).
Bazen pred Socializing hotelom Mirna, LifeClass, Portorož
Bazen pred Socializing hotelom Mirna, LifeClass, Portorož
 • Naši mulci so ljubitelji bazenov in izkoristijo vsako priložnost za skok v bazen, a če imate radi morje, potem se podajte v zdravo senco na hotelsko plažo Meduza, ki jo najdete čez cesto Mind Hotela Slovenija. Tam otroke čakajo igrala in animacijska ekipa Mini cluba.
Igrala na hotelski plaži Meduza, LifeClass, Portorož
Igrala na hotelski plaži Meduza, LifeClass, Portorož

2. Družinska solna terapija v Thalasso welness centru

Veliko se je že pisalo o blagodejnih učinkih solne terapije na dobro počutje in tokrat smo jo prvič družinsko preizkusili tudi mi – za 20 min, kolikor je priporočljivo za otroke. Mulci so uživali v peskovniku, starši pa skupaj z njima.

solna soba
Solna terapija, Hotel mirna Portorož

 

No obisk Thalassa pa se ni za vse končal tukaj. Medtem ko je mama brala trače v reviji, si je mulc privoščil blagodejno masažo z morsko vodo.:)  Več o wellness programih za otroke, si preberite tukaj.

Masaža z morsko vodo na najmlajše, LifeClass, Portorož
Masaža z morsko vodo na najmlajše, LifeClass, Portorož

3. Več urno igranje v Mini Clubu – prenovljeni igralnici za otroke

Če ste taki kot mi, ki se poletnega sonca med 12h in 16h izogibamo kot hudiča, potem veste, kako prav pride, če imajo otroci v tem času kje zabavati v senci. V hotelih LiffeClass so zato super poskrbeli s čisto novo, prijetno ohlajeno, igralnico Mini club v hotelu Neptun, ki je prirejena tako malce starejšim kot tudi najmlajšim otrokom. V njej najdete ladjo s toboganon, plezalno steno, žoge, blazine, tla so odlična za vse tiste mulce, ki se še plazijo, otroško kuhinjo in še in še. V času bivanja vsak dan animatorji tima Act-ION prek športnih iger in ustvarjalnih delavnic poskrbijo za zabavo vaših mulcev – od 10h do 18h (v notranjem ali zunanjem Mini Clubu).

Prenovljena igralnica Mini Club, Hotel Neptun, LifeClass, Portorož
Prostorna otroška igralnica Mini Club, Hotel Neptun, LifeClass, Portorož

Naši mulci so tako pekli piškote in se z njimi sladkali, se igrali mornarje, plezali po plezalnih stenah, se igrali z žogami in neprestano prosili starše, če gremo lahko spet v igralnico, kjer smo preživeli kar nekaj ur.

Peka "morskih" v Mini Clubu, LifeClass, Portorož
Peka “morskih” v Mini Clubu, LifeClass, Portorož

Mini Club z igrali pa najdete tudi v zdravi senci na hotelski plaži Meduza, kjer se animatorji trudijo, da bi polepšali dan najmlajšim obiskovalcem.

4. Srečanje z morskima junakoma Mini-IONom in Mini-IONo

Igralnici tudi redno obiščeta igriva morska junaka Mini-ION in Mini-IONA, ki  otroke poučujeta o negativnih ionih in njihovem pomenu za zdravje – otroci pa komaj čakajo, da jim stisnejo petko ali pa vržejo žogo. Se jim pa zdi grozno zabavno, ko se Mini-ION zatakne med vrati, ker je po njihovo preveč pojedel in je zdaj preveč okrogel:)

Srečanje z Mini-IONom in Mini-IONo
Srečanje z Mini-IONom in Mini-IONo

Pomembno za starše:

 • Gostinska ponudba:  V hotelu Mirna ne pripravljajo kosil, kosilo postrežejo le v restavraciji Tree Top (22 eur/osebo). Lahko pa se odpravite na kosilo tudi v Istrian Tapas, kjer imajo odlično ribo ali pa v kako restavracijo v bližini. V obeh bazenskih kompleksih nudijo prigrizke (sendviči, toasti) in pa pijačo. Nad termalnimi bazeni s pramorjem se nahaja tudi prvi presni center pri nas – Fresh4you, kjer vam namešajo zdrave sadne in zelenjavne smoothije. S svežimi jedmi pa se lahko okrepčate v senci bara Life on the Beach na hotelski plaži Meduza.
 • Za najmlajše, ki še nosijo pleničke, prinesite s seboj plavalne pleničke, saj se jih v bližini ne boste mogli kupiti. Previjalnica se nahaja pri garderobah.
 • Vsi hoteli so med seboj povezani, mogoče samo opozorimo, da je treba prehoditi kar nekaj stopnic, zato za družine z dojenčki priporočamo nosilko.
 • Ob bazenih, kjer je voda, zelo drsi. Na to prijazno opozarjajo tudi table, a vseeno opozorite mulce, da ne tekajo prehitro po ploščicah, da ne bo nesreče.
 • Če si tudi starši zaželite posebne sprostitve, si oglejte ponudbe: Welness centri: tretmaji, masaže in programi Shakti – Ayurveda center, Thalasso center, Wai Thai center, Lepotni center; Sauna Park s sedmimi vrstami savn; Medicinski center celostnega pomlajevanja in rehabilitacije. Vsako jutro v hotelih izvajajo tudi jogo.
Hoteli so povezani s številnimi hodniki, ki nas zavarujejo pred zunanjo vročino, LifeClass, Portorož
Hoteli so povezani s številnimi hodniki, ki nas zavarujejo pred zunanjo vročino, LifeClass, Portorož

Ideje za izlet v okolici: 

Portorož smo obiskali na povabilo družbe LifeClass Portorož . Zgoraj opisane informacije so vtisi in dejstva, ki sem jih doživela s svojo družino. Za več informacij o vikend oddihu nam lahko pišete na info@kamzmulcem.si ali v komentar.