KZM ocenjuje : Šimuni – Kamp na otoku Pag, ki živi za otroke 

0

Vedno nas razveseli, ko najdemo kamp na Hrvaški obali, ki se trudi, da bi družine kar se da uživale na poletnih počitnicah. Camping Village Šimuni na Pagu je zagotovo eden izmed njih, veliko vas ga zagotovo že pozna, mi pa smo letos prvič dopustnikovali v njihovih mobilnih hišicah in se kopali v kristalno čistem morju. 

 • Čas obiska: začetek julija 2017
 • Lokacija:  Kamp se nahaja na južni strani otoka Pag, na pol poti med Novaljo in mestom Pag, ob manjšem ribiškem mestu Šimuni. Podrobnejšo lokacijo kampa si lahko ogledate tukaj.
 • Kako do kampa si preberite tukaj. Mi priporočamo pot prek Zagreba do Senja in Prizne, kjer se vkrcate na trajekt (cena za 4 člansko družino z dojenčkom 130 kun) – cca 4-5 ur vožnje. Vožnja s trajektom traja 15 min, če močno piham trajekt ne vozi in morate čez Paški most. Vozni red najdete tukaj.

O Camping Village Šimuni

Kamp Šimuni na otoku Pag leži  na južni strani otoka Pag. Krasi ga več kot 3 km dolga prodnata plaža, primerna za otroke. Voda je kristalno čista, kamp pa posejan z borovci, ki nudijo dovolj sence. Plaža se razteza po celotni dolžini kampa in je razdeljena na 4 s senčniki in ležalniki urejenimi plažami. Odprt je celo leto, bil je pa tudi izbran za enega najboljših kampov v Dalmaciji.

8 razlogov, zakaj menimo, da je Kamp Šimuni odlična poletna lokacija za sproščen družinski dopust

1. Plaže prirejene otrokom

Kamp Šimuni je znan po dolgi prodnati plaži, ki kljub visoki zasedenosti kampa da občutek, da na plaži ni preveč ljudi. Na začetku julija smo vedno dobili prostor v senci ob morju. Plaža je razdeljena na 4 plaže, vsaka od njih pa skriva kaj zanimivega za mulce. Na Zlati plaži tako najdete vodni park, na Briljantni plaži je v morju prirejen plitev naravni »bazen« za otroke, na plaži dveh mornarjev lahko skačete v morje z lesenih »otočkov« itd.  Na vseh plažah najdete velike senčnike in kar nekaj ležalnikov ter tuše pa tudi gostinske lokale s sladoledi, ki so nujni pogoj za popoln dopust naših mulcev.

Veliki vodni park, Kamp Šimuni, Pag
Veliki vodni park, Kamp Šimuni, Pag

SUP-anje vsak dan 

Tako kot večina družin okoli nas, smo tudi mi imeli s seboj SUP, s katerim smo si razvedrili urice na plaži. Z njim smo preveslali celotno obalo, ga uporabljali kot odskočno desko za skoke v morje, na njem  »surfali« in trenirali svoje ravnotežje ter ga izkoristili za “ležanik” na morju.  Napihljiv SUP smo brez težav napakirali do zadnjega atoma poln avto. Sposodili pa smo si ga pri Wasup, ki nudi ugoden najem SUP-ov in kajakov.

Vsak dan smo SUP-ali s Wasup
Vsak dan smo SUP-ali z Wasup (Kamp Šimuni, Pag)

2. Dnevni animacijski program v otroškem Klubu Šimi

Camping village Šimuni nudi bogat animacijski program za otroke. V Klubu Šimi, ki ga najdete na Zlati plaži tik ob vodnem parku, je vsak dan organizirano varstvo in animacija za otroke od 4. leta. Otroci se lahko zabavajo v klubu vsak dan med 10h-12h ter 15h-18h, dva dni na teden pa klub odprejo že ob 9.uri zjutraj. Za zabavo otrok skrbi večja skupina animatorjev, ki za njih pripravlja različne kreativne, športne delavnice, izobraževalne programe, lov za zakladom, poslikave obraza, predstave in še in še. Prijetno ohlajena igralnica kluba Šimi je odlična za umik pred vročim soncem. V njej otroci lahko uporabljajo različna igrala, družabne igre in knjige. Animacijski program se izvaja v več jezikih, nekateri od animatorjev pa govorijo tekoče slovensko.

Športne igre v Klubi Šimi, Kamp Šimuni, Pag
Športne igre v Klubi Šimi, Kamp Šimuni, Pag
Otroška igralnica v Klubu Šimi, Kamp Šimuni, Pag
Otroška igralnica v Klubu Šimi, Kamp Šimuni, Pag

3. Možnosti za številne športne aktivnosti

V centru vodnih športov lahko najamete čoln, kajak, pedalin, surf, katamaran in vodni skuter. Urejene so tudi športne kapacitete, ki jih otroci radi uporabljajo: odbojka na mivki, igrišče za tenis, badminton, košarko, rokomet, mali nogomet, namizni tenis, plezalna stena. v kampu lahko najamete  lahko kolo, motor ali štirikolesnik, lahko pa se skupaj  s starejšimi mulci naučite potapljati v potapljaškem centru,

 4. Večerne zabave za mulce

Animatorji vsak večer poskrbijo za zabavo najmlajših. Tako mulci lahko uživajo v različnih predstavah, glasbenih nastopih in zaplešejo v Mini disku, DJ pa vrti pesmi v različnih jezikih – tudi v slovenščini. Veliki oder najdete čisto pri Klubu Šimi na Zlati plaži, zgrešiti ga ne morete, saj se zvečer naredi prava letna promenada, kjer poleg otroškega igrišča in večerne animacija najdete arkadne igre za malce starejše otroke, gostinske lokale z različno ponudbo, otroci pa se lahko posladkajo s palačinkami in sladkorno peno ter si mimogrede naredijo začasni tatoo.

Večerna plesna animacija za otroke, Kamp Šimuni, Pag
Večerna plesna animacija za otroke, Kamp Šimuni, Pag
Arkadne igre za otroke, kamp Šimuni, Pag
Arkadne igre za otroke, Kamp Šimuni, Pag

5. 3 otroška Igrišča z veliko igrali

V kampu najdete 3 otroška igrišča, ki so razporejena po kampu. Na njen najdete različna igrala (tobogani, gugalnice, plezala, mini fitnes), mulci pa bodo navdušeni nad leseno ladjo. Največje igrišče ima tudi dovolj sence za igro čez dan.

Otroške igrišče ob Klubu Šimi, Kamp Šimuni, Pag
Otroške igrišče ob Klubu Šimi, Kamp Šimuni, Pag

20187818_10156424429393312_1286142232_n

6. Prostorne mobilne hiške z veliko teraso

Kamp Šimuni nudi najem več vrst mobilnih hišk za 2, 4, 5 ali 6 oseb in bungalove, mi smo bivali v mobilni hiški Dalmacija. Dalmacija ima 2 spalnici (otroška ima tri postelje), dve kopalnici, dnevni prostor s kuhinjo. Vse mobilne hiške Dalmacija imajo veliko pokrito teraso, ki nudi odlično zatočišče pred močnim soncem. Na terasi smo imeli še zunanji hladilnik, šank s tekočo vodo, veliko mizo in fotelj s klubsko mizico, ni pa nujno, da je to stadardna oprema vseh mobilnih hišk. Vse hiške so klimatizirane, opremljeno s satelitsko TV in brezplačnim Wi-fi.

20197104_10156424372543312_73282578_n

Dodatno o mobilnih hiškah

 • Prijava ob 17h, odjava ob 9h. Prijava je sicer zelo pozna, a priporočamo, da jih prej pokličete in prosite za zgodnjo prijavo. Nas so v hiško spustili že ob 15h.
 • Mobilne hiške Dalmacija so klimatizirane.
 • Kuhinjska oprema je osnovna. S seboj si prinesite dober nož za rezanje.
 • V kampu so na voljo tudi prenosne posteljice in stoli za hranjenje – brezplačno. Predlagamo, da v primeru, da jih potrebujete, pred prihodom pokličete v kamp in si jih rezervirate.
 • Mobilne hišice gredo kot za med in so bile skoraj razprodane že v mesecu maju, tako da priporočamo, da si jo rezervirajte čim prej.
 • Vsaka mobilna hiška ima v bližini parkirno mesto za en avtomobil.
 • Posteljnino in brisače dobite v mobilni hiški.
 • Številko mobilne hiške izveste šele pri prihodu v kamp, kar pomeni, da imate lahko srečo in dobite mobilno hiško ob morju, lahko pa se zgodi, da je hiška locirana na hribu (kamp je zgrajen na klancu).
 • V mobilnih hiškah navadno ni pečice in pomivalnega stroja.
 • Vrste mobilnih hišk in cenik si lahko ogledate tukaj. Poleg najema hiške je nujno doplačilo rezervacije, takse in čiščenje (40 EUR).

20136635_10156424372763312_2062949469_n

 7. Bogata gostinska ponudba

Kamp se ponaša tudi z bogato in raznoliko gostinsko ponudbo . Na voljo je več restavracij (ki nudijo različne mediteranske specialitete), kavarn ter lokalov s hitro prehrano. Picerija Kaštel dostavi pice ali hrano z menija do mobilne hiške (pa tudi na plažo :)). Otroci se bodo najbolj razveselili pekarn in slaščičarn.

Svež kruh in pecivo, Kamp Šimuni, Pag
Svež kruh in pecivo, Kamp Šimuni, Pag

V kampu najdete tudi vse ostalo infrastrukturo, tako da celotne počitnice ne boste rabili sesti za volan. Na voljo sta  dva bankomata (čisto ob trgovini), dobro založena trgovina, ribarnica, stojnica s sadjem in zelenjavo, stojnica z vsemi morskimi pripomočki, kar si jih lahko zamislite, ter pralnica perila. Vsem ljubiteljem avokada pa sporočamo, da v trgovini najdete najboljši avokado daleč naokoli.

8. Animacijski program za odrasle

Kamp skrbi tudi za animacijo odraslih – areobika, joga, letni kino, pilates, predstave, športne igre, glasbeni večeri in druge aktivnosti. Več o animacijskem programu za odrasle si preberite tukaj. V kampu deluje tudi Welness center z lepotilnim programom. Več o programu si najdete tukaj. 

Dodatno za starše:

 • Gostom je na voljo brezplačen Wi-Fi.
 • Komarjev je bilo letos zelo malo.
 • Če imate možnost s seboj vzemite vsaj eno kolo, kamp je namreč zelo velik in vam bo prišel prav za trgovino in druge obveznosti.
 • V nekaterih restavracijah, barih in stojnicah s hrano je možno plačilo samo z gotovino.
 • V Klubi Šimi otroci ne smejo biti v kopalkah.
 • V primeru, da potrebujete zdravnika, ga obiščete v Novalji ali v zdravstvenem domu v mestu Pag.
 • V restavracijah ni na voljo otroških stolčkov za hranjenje.
 • Kamp je prijazen do hišnih ljubljenčkov, predvsem psov, saj sta dve plaži namenjeni prav njim.
 • Vožnja z avtom je v kampu prepovedana med 23h in 5h.
 • V kampu nudijo tudi najem mobilnih hišic prilagojene invalidom.
 • Če imate možnost, vzemite s seboj svoje senčnike, v primeru, da se znajdete v terminu, ko bo na plaži več gneče.
 • Spletna stran kampa: http://www.camping-simuni.hr/sl/.
 • Zemljevid kampa najdete na tej povezavi.
Naraven bazen za otroke z nekaj vodnimi igrali, Kamp Šimuni, Pag
Naraven bazen za otroke z nekaj vodnimi igrali, Kamp Šimuni, Pag

Katere kampe za dopustnikovanje z mulci na Hrvaškem še priporočamo, si preberite v članku 5 top hrvaških kampov za zahtevne mulce.

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki sem jih doživela s svojo družino. Za več informacij o oddihu nam lahko pišete na: info@kamzmulcem.si ali v komentar.

Sem mama triletniku, žena 33-letniku, sestra, hči, prijateljica, ustanoviteljica start-upa in popotnica. Moja družina praktično živi v torbah, saj se vsak mesec seli iz doma v Ljubljani v dom v Maastrichtu na Nizozemskem, no skoraj vsaj mesec.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime