KZM ocenjuje: Sibon wine&SPA resort, Jeruzalem

0

Najraje pohajamo naokoli v družbi naših majhnih popotnikov, a priznamo, da se včasih več niti ne spomnimo, kako drugače in, seveda, lepo je bilo tudi v dvoje. Zato si starši na čase radi vzamemo tudi trenutke v dvoje. Ne znamo si predstavljati, da bi lahko našli še bolj idealen kraj v Sloveniji za eno noč stran od živžava, v naravi, z odlično hrano in vinom, kot so to jeruzalemske gorice.

Bazen na prostem s pogledom čez gorice, Sibon

 • Lokacija: Sibon wine&SPA resort Jeruzalem, Slovenija
 • Naslov: Jeruzalem 18, 2259 Ivanjkovci
 • Tip lokacije: podeželje
 • Tip nastanitve: sobe (standardne, deluxe), suite
 • Primerno za otroke: nastanitev sicer ni uradno “adults -only”, so pa na poti do tja. V času našega bivanja otrok nismo videli. Svetujemo, da ta oddih dejansko vzamete kot tisti “enkrat na leto” in si ga privoščite v dvoje, da boste lahko v popoldnosti uživali vse, kar ponuja.
 • Cenovni razred: dostopno do nadstandardno. Cenik je dostopen tukaj.

Cene so odvisne od tipa nastanitve in meseca ter dneva bivanja. V povprečju pa je nočitev možna od 120 eur/sobo z zajtrkom naprej. Doplačilo, po želji, je večerja, ki jo priporočamo.

 • Mesec obiska: september 2023
 • Trajanje oddiha: 1 nočitev
Mi smo Sibon obiskali v času, ko je bilo mogoče še plavati na prostem. Ima pa zagotovo tudi zima svoj čar.

TOP 5 Sibon wine&SPA resort

 1. Idilična lokacija sredi jeruzalemskih goric, v objemu narave, ki ponuja nešteto možnosti za pohode in kolesarjenje
 2. Bazen, ki ob toplih dneh privablja na ležalnike, s pogledi preko goric
 3. Spa, kjer se boste ob koncu dneva lahko sprostili v savnah, lesenih kadeh ali ob masaži
 4. Kulinarika in vinska kapljica, ki sta pika na i lepemu dnevu
 5. Predvsem pa mir na vsakem koraku – ob bazenu, v spa-ju, pri mizicah pod trto…
Jutranje meglice – pogled iz sobe čez gorice

Jeruzalemske gorice so same po sebi že krasne, a če nanje gledaš z ležalnika ob bazenu, ob dobri kavi ali kozarčku vina, je občutek seveda še boljši. Predlagamo, da si ob bivanju, če bo vreme le dovoljevalo, rezervirate dovolj časa za počitek ob bazenu in uživanje tega miru, ki pride s pogledi tja daleč čez gorice.

Sončno popoldne ob bazenu, Sibon

Če bi želeli ob kulinaričnem razvajanju nekoliko razmigati telo ali pa enostavno zato, ker imate radi sveža jutra, toplo priporočamo krožno vinsko pot od resorta do vasi Svetinje, nato do Jeruzalema in nazaj do resorta. Pot je dolga dobrih 6km in vodi od grička do doline in nazaj gor – večkrat – zato se ni bati, da si zajtrka ne bi zaslužili. Prehoditi jo je  mogoče v dobri uri do ure in pol, če se ne boste prevečkrat ustavljali. Čez dan pa, tako kot že ime samo pove, gre za vinsko pot, ki ima na poti več kmetij, vinarjev in gostiln, zato si le vzemite dovolj časa za kakšen postanek.

Jutro nad jeruzalenskimi goricami, Sibon
Krožna vinska pot Jeruzalen-Svetinje-Jeruzalem
Prvi sončni žarki nad jeruzalemskimi goricami

Ob koncu dneva pa le izkoristite tudi čudovit spa, ki ga ponujajo brezplačno ob bivanju. Na voljo so finske in IR savna, lesene kadi in prostor za počitek, ločeno je – ob vnaprejšnji rezervaciji – možna tudi masaža. Predlagamo, da slednje rezervirate že pred bivanjem, saj se termini hitro napolnijo.

Del spaja je zunaj – lesene kadi, notranji del pa zavzemajo savne in prostor za počitek
Lesene kadi tudi v notranjem delu spaja, Sibon
Finske in IR savna, Sibon

V našem primeru smo bili kljub relativno polnemu resortu, v celotnem spaju sami, ne glede na to, da je bilo pozno popoldne, ko se je ob bazenu že nekoliko hladilo in bi pričakovali gnečo v notranjih prostorih. Se pa da, ob vnaprejšnjem dogovoru, tudi zakupiti prostor, v kolikor je pričakovana gneča.

Ne znamo si predstavljati lepšega razgleda iz lesene kadi kot je ta, Sibon
Lepi razgledi tudi iz notranjega dela, Sibon
Prostor za počitek, Sibon

V Sibon wine&SPA resort pa boste uživali tudi v kulinariki. Zajtrki so samopostrežni in vključujejo lokalno hrano, ob klasikah kot so kosmiči, rogljički, sveže sadje… Velik plus je tudi, da ob vikendih potekajo vse do 10.30.

Odlične pa so tudi 5-hodne večerje, ki jih ob doplačilu strežejo med 18. in 20.00 uro. Uro prihoda načeloma javite vnaprej, da se vam zagotovi miza. Nudijo mesni, ribji in vegi meni, pri čemer smo mi sprobali vse tri in so vsi trije zelo okusni. Mogoče je doplačati samo posamezne jedi iz menija, čeprav vam priporočamo, da vzamete celoten komplet, saj se jedi lepo dopolnjujejo in si sledijo. Z dobro vinsko kapljico ob robu je celotna izkušnja še toliko boljša.

Odlična kulinarika, Sibon

Velik plus Sibona je tudi možnost, da po check-outu iz sobe ostanete na posestvu še nekoliko dlje. Lahko uporabljate bazen, kar je super predvsem za tople pozno pomladne, poletne in jesenske dni, ali pa podaljšate dopust še s skodelico kave ali kozarčkom na njihovem vrtu.

Izleti v okolici

Če prihajate samo čez vikend, v dvoje in če so takšni oddihi bolj poredki, priporočamo, da se pustite razvajati zgolj v resortu (ob morebitnem jutranjem sprehodu). Tam boste namreč dobili čisto vse za sproščen romantični vikend. Če pa si vseeno želite več aktivnosti in boste oddih nekoliko podaljšali, pa priporočamo:

 • Ljutomer z mestnim muzejem
 • Mursko Soboto, Dvorec Rakičan in Expano
 • Ocean Orchids

in še en kup idej, ki so zbrane v našem članku: 3- dnevno potepanje po Pomurju.

Sibon wine and SPA resort smo obiskali na njihovo povabilo, a zapisano odraža naše izkušnje bivanja. Za več informacij nam lahko pišete na info@kamzmulcem.si.

 

Smo mamice »rojenih« popotnikov. Nismo rade preveč časa doma. Nismo tudi rade predolgo v eni državi. Vedno aktivne z mulci in v iskanju luštnega preživljanja časa kot mame.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime