KZM ocenjuje: Ranč Jureš, Babinci

0

Ranč Jureš, ki se nahaja v središču idilične vasice Babinci, je bila naša iztočnica vikend odkrivanja Prlekije. Več kot 200 let stara kmečka hiša, ki je danes last družine Jureš, je bila nekoč domačija vplivne prleške družine Sagaj. S pomočjo močne volje, veliko mere kreativnosti, ljubezni ter s pridnimi rokami so jo obnovili in spremenili v ranč, kjer gostom nudijo 2 rustikalno opremljena apartmaja in drevesno hišico.

Jutro na Ranč Jureš
 • Namestitev: Ranč Jureš
 • Lokacija: Babinci pri Ljutomeru
 • Tip nastanitve: turistična kmetija
 • Primerno za otroke: dojenčki, malčki in predšolski, šoloobvezni, najstniki
 • Cenovni razred: dostopno (še posebej glede na nivo storitev!). Za cenik kliknite tukaj.
 • Mesec obiska: september 2021
 • Trajanje oddiha: 3 dni, 2 nočitvi
 • Oddih smo uživali: družina– starost otrok: 9,3
 • Tip lokacije: podeželje
 • Priporočen čas obiska: Definitivno je lep sončen pomladni, poletni ali jesenski dan najboljša izbira za obisk, čeprav vam bo tudi zima postregla s pravljico, saj boste na kmetiji lahko uživali v lepo urejenem wellnesu in notranjem družabnem prostoru, Prlekija pa nudi tudi veliko notranjih aktivnosti za otroke
 • Priporočeno trajanje obiska: Manj kot vikend oz 3 dnevni oddih ne pride v poštev:). Še bolje so kot destinacija za počitnice. Že sam Ranč z okolico vas bo zaposlil za nekaj dni, raziskovanje Prlekije ter sosednjega Prekmurja pa je seveda zgodba zase.
Dober den, Ranč Jureš
Ranč Jureš
Ranč Jureš je poln kmečkih detajlov, obnovljenih z lastnimi rokami ter ljubeznijo do zapuščine

Top 5 aktivnosti in doživetij na Ranču Jureš

1. Raznolike aktivnosti na Ranču, za vse starosti otrok

V toplejših dneh bodo otroci skakali po prostorni travnati površini pred hišo, se igrali v “igralnici” v skednju, kjer se skriva veliko družabnih iger, se okopali v zunanjem bazenu, najbolj veseli bodo pa njihovih ljutomerskih kasačev, ki se čez dan pasejo pred domačijo. Na Ranču si lahko brezplačno tudi izposodite kolesa – v okolici je res veliko čudovitih poti.

Zunanji skedenj Ranč Jureš, kjer se skriva polno iger za otroke in starše
Zunanji skedenj ter prostran travnik za igro, Ranč Jureš
Ljubka lesena kuhinja za majhne mulke, Ranč Jureš
Človek ne jezi se 🙂
Domači ping pong, Ranč Jureš
Zunanje ognjišče za poletne večere, Ranč Jureš
Zunanji bazen, Ranč Jureš
Otroka pa sta najbolj uživala ob božanju njihovih ljutomerskih kasačev, Ranč Jureš

V primeru slabega vremena pa je znotraj objekta na voljo skupni prostor za druženje z namiznim nogometom, pikadom in biljardom. In čudoviti intimni welness Na dvorišču, ki je na voljo za najem tudi zunanjim gostom.

Notranji družabni prostor, Ranč Jureš
Biljard bo zagotovo zaposlil mulce, ne glede na vreme, Ranč Jureš
Intimen wellness, na voljo tudi zunanjemu najemu
Masažna kad v wellnessu je vgrajena kar v originalni vodnjak, Ranč Jureš

2. Udobnost bivanja za družine

Na Ranču Jureš resnično poskrbijo, da se gostje počutijo kot doma. Na Ranču (zaenkrat) nudijo 2 rustikalno opremljena apartmaja (7 soeb ter 5 oseb)- Francetov in Stanetov brlog. Zelo veliko elementov apartmajev je iz starih časov domačije, a obnovljenih z rokami mladega gospodarja.

Okolica domačije je polna detajlov, ki bodo zaposlili mulce, Ranč Jureš
Mulc si je izbral posebno vzdignjeno posteljo, Ranč Jureš
Zakonska postelja, Ranč Jureš
Kopalnica- poglejte ta čudovit lijak v sodu

Apartmaja nimata svoje terase, imata pa skupno teraso v istem nadstropju kot sta apartmaja, kjer lahko pojeste zajtrk ali pa starša zvečer sama degustirata vina. Seveda pa je vsem obiskovalcem na voljo celotno posestvo kot terasa, kjer boste našli veliko kotičkov za posedanje, obedovanje ali le martinčkanje na soncu.

Skupna terasa v 1. nadstropju, Ranč Jureš
Za zajtrk ali večerno posedanje:)
Še en kotiček za uživanje, Ranč Jureš
Najlepše pa je bilo zajtrkovati v skednju 🙂

Ranč Jureš pa nudi tudi spanje na drevesni hišici. Je res idilična, intimna, s svojo teraso in celo gugalnico 🙂 Priporočamo pa parom z enim manjšim otrokom, saj je hišica en sam prostor.

Drevesna hišica, Ranč Jureš
V hišici boste našli tudi svojo savno ter masažno kad, Ranč Jureš
Domiselno uporabljen prostor – svet se odpre v manjšo posteljo za otroka

3. Okušanje lokalnih dobrot

Priporočamo, da si naročite tudi zajtrk košarico, ki je sestavljena z domačih loklanih dobrot, zagotovo pa vam bo od zajtrka ostalo tudi za malico:) Na Ranču Jureš boste v pritličju glavne hiše našli tudi šank z lokalnimi vini ter nekaterimi izdelki. Za tam ali za domov:)

Bogat domači zajtrk z okoliških kmetij, Ranč Jureš
en dan smo si ga postregli na eni terasi, drugič na drugi 🙂

4. Gostoljubje

Ranč Jureš resnično kliče po “bivanju kot doma”.  Mlad gospodar navduši z zanosom in ljubeznijo do ranča, idej kako bo nadgradil obstoječo zgodbo, pa nikakor ne zmanjka. Z ženo in otroki so vedno kje v bližini in pripravljeni z nasveti za odkrivanje okolice. Pa tudi vaši mulci bodo lahko imeli družbo, če bodo želeli:)
Mladi gospodar Marko, ki gradi in obnavlja domačijo z ljubeznijo in svojimi rokami

5. Odlična izhodiščna točka za raziskovanje Prlekije (in tudi Pomurja)

Ranč Jureš je s svojo ponudbo ter okolico že sam po sebi dovolj za aktiven vikend, a vsekakor si morate vzeti nekaj časa tudi za odkrivanje okolice:

 • preberite si članek “Vikend v Prlekiji“, kjer boste našli ideje kaj početi v neposredni okolici Ranča
Park doživetij Križevci
Kopanje v Terme Banovci
 • Prednost Pomurja je, da so razdalje majhne, aktivnosti pa tako raznolike ter primerne za vse vrste družin kot tudi za vse starosti. Preberite si naš članek Vikend izlet v Pomurju, kjer smo v zadnjih letih zbrale že več kot 20 idej.
Expano park, Murska sobota

Zgoraj opisane informacije so vtisi in dejstva, ki smo jih doživele Kamzmulcem mamice s svojo družino. Za več informacij nam lahko pišete na: info@kamzmulcem.si.

Sem mamica šolarju Eriku in dojenčici Freyi, trenutno živeča v nemškem Kölnu in velika ljubiteljica potovanj. Sem navdušena kajtarka, potapljačica in inštruktorica pilatesa. Tako so naša potovanja večinoma stvar iskanja krajev, kjer smo aktivni, predvsem pa krajev, kjer se imamo vsi fajn.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime