KZM ocenjuje: Pohorje Village Resort – Wellness & spa family apartments Bolfenk****

0

Pohorje Village resort smo pred leti obiskali za novo leto, tokrat pa smo se na Pohorje odpravili v poletni sezoni.

Vsako leto vsaj 2 – 3 družinske poletne vikende preživimo aktivno, po možnosti na kolesu. In vedno znova nas začara pohorski gozd.

 • Lokacija: Mariborsko Pohorje
 • Naslov: Hočko Pohorje 133, 2208 Pohorje, Slovenija
 • Spletna stran
 • Tip lokacije: apartmaji, z neposrednim dostopom do hotelskega dela in wellnessa
 • Tip nastanitve: apartma****, s koriščenjem polnega penziona v hotelu Bolfenk
 • Primerno za otroke: dojenčki, malčki in predšolski, šoloobvezni, najstniki
 • Cenovni razred: dostopno, posebne ponudbe
 • Mesec obiska: julij 2022
 • Trajanje oddiha: 3 dni
 • Oddih smo uživali: štiričlanska družina; starost otrok: 4, 9
Framski slap, Pohorje

TOP 5 Pohorje Village Resort – Wellness & spa family apartments Bolfenk****

 1. Odlična lokacija, le streljaj od zgornje postaje Pohorske vzpenjče, ki predstavlja odlično izhodišče za pohodništvo in kolesarjenje.
 2. Razkošnje bivanja v družinskem apartmaju in možnost koirščenja vseh hotelskih uslug (zajtrk, kosilo, večerja, bazen, wellness, igralnica, shramba za kolo, shramba za smuči)
 3. Neposreden dostop do bazena in wellness ponudbe
 4. Družinam prijazno naselje (v osrednjem delu ni prometa, igrišče za nogomet, narava…)
 5. Bogat, raznovrsten samopostrežni zajtrk in večerja. Možnost tudi kosila.
Dnevni prostor s kuhinjo, Pohorje village resort

Ocena družinskega apartmaja – apartments Bolfenk****

Spali smo v ogromnem apartmaju za 6 oseb, ki ima še 2 pomožni ležišči. V eni sobi je zakonska postelja, s pomožnim ležiščem, v drugi pa dve ločeni postelji s še enim pomožnim ležiščem. Dve ležišči se lahko naredita tudi v dnevni sobi, zato je apartma tudi kvalificiran za 6 + 2. V vsaki sobi sta nas pričakali spa vrečki, v kateri je bil kopalni plašč in brisača za wellness.

Spalnica. Pohorje Village resort
Otroška soba z dodatnim ležiščem, Pohorje Village resort

Če se boste v apartma odpravili v razširjeni zasedbi, vam bosta več kot prav prišli dve kopalnici. V eni je tuš, umivalnik in wc, v drugi pa kad in umivalnik. Mi smo tokrat uporabljali le eno. Stranišče je ločeno. Nam se zaradi dveh kopalnic velikost zdi primerna tudi za dve družini z enim večjim ali dvema majhnima otrokoma. In pa seveda za tiste, ki radi s seboj vzamete babice in dedke, tete, strice…

Ena izmed kopalnic, Pohorje Village resort

Kuhinja je polno opremljena za 6 oseb, ima pomivalni stroj (nekaj tablet je v apartmaju),  grelnik za čaj, kavomat, pa tudi toaster se najde. Poleg je ogromen jedilni kot, ki se nadaljuje v dnevni prostor s čudovitim kaminom, ki zagotovo popestri ambient v zimskih mesecih.

Kuhinja z jedilnim kotom, Pohiorje Village resort
Čudovit dnevni prostor s kaminom, Pohorje Village resort

Navdušil nas je tudi ogromen balkon in pogled na gozd. Na balkončku smo pogrešali še kakšen dodaten stol, da bi se lahko šli vsi štirje družabne igre na svežem zraku.

Na ogromnem balkonu se res nadihate svežega zraka, Pohorje village resort

Na hodniku je dovolj prostora za odlaganje dnevnih jaken (kar še posebej pride prav, če smučate). V omari na hodniku pa najdete tudi stojalo za perilo in pripomočke za dnevno čiščenje.

Na hodniku je kar nekaj prostora za odlaganje in shranjevanje, Pohorje village resort

Najboljši del pa je ta, da je apartma neposredno povezan z bazenom, jedilnico pa tudi s shrambo za smuči, kar vam bo še posebej prav prišlo v zimskem času.

Shramba za smuči, Pohorje Village resort

Posebnosti: Pohorje Village Resort se ponaša z najbolj priznanimi certifikati za odgovorno, varno in trajnostno ravnanje v turizmu, z znakom Green&Safe in Zeleni ključ (Green Key). Nam je bilo predvsem všeč, da so za vse odpadke predvideni posebni koši.

Skrbno ločevanje smeti, Pohorje Village resort

Možnost prehranjevanja

V hotelu smo imeli polpenzion v obliki samopostrežnega bifeja. Bogat zajtrk vsebuje ogromno izbiro  namazev, sadja, rogljičke, sladice, kosmičev, ipd. Tudi večerja je samopostrežna. Vsak večer so nas pričakali vsaj dve vrsti juh, nekaj hladnih predjedi, bogat izbor solat, tri različne mesne glavne jedi in ena brezmesna. Otroci so bili tako kot pri kosilu najbolj navdušemi nad sladico.

Bogat samopostrežni bife, Pohorje Village resort
Bogata ponudba za ajtrk, Pohorje Village resort

Kosilo je postreženo in poteka med 12h in 14h uro. Za kosilo se morate posebej naročiti, je pa tudi za zunanje goste, in V času našega obiska so imeli zelo bogat meni, ki je bil res preobsežen za štiričlansko družino,kljub temu da smo si ga privoščili po dopoldanski rekreaciji. Sicer smo komaj skupaj zmogli dve slastni glavni jedi, vendar je za božansko sladico kljub temu ostal prostor.  Skratka na kosilo pridite res lačni 🙂

Bogat izbor nedeljeksih kosil, Pohorje Village resort
Odlično kosilo v Pohorje Village resort
Odlični telečji zrezki s štruklju, Pohorje village resort
Božanski jabolčni zavitek s cimetovim sladoledom in vanilijevo kremo, Pohorje Village resort

Priporočene aktivnosti & Zabava za otroke

Ena boljših zadev, ne glede na letni čas in število aktivnosti pa je možnost koriščenja bazena. Otroci so bili seveda navdušeni, da so lahko po naših kolesarskih in pohodnih dogodivščinah in pred večerjo lahko odvečno energijo sproščali tudi na bazenu. Za starše pa bo dobrodošla tudi kakšna urica ali dve sprostitve v wellness centru WellNest (beri spodaj). Bazen in WellNest sta odprta tudi za zunanje goste, v ponudbi pa so tudi posebne karte z gondolo iz doline.

Bazen, pohorje Village resort
Odlično opremljena igralnica pri bazenu, pohorje Village resort
Ogromna igralnica pri bazenu, Pohorje Village resort

Poleg bazena je v hotelu, pri recepciji je na voljo mini igralnica, ročni nogomet in Play station. Pozimi eno od sejnih sob pri recepciji namenijo dodatni igralnici z mizami za namizni tenis. Pri bazenu pa se nagaja še ena večja igralnica, odlično opremljena za mlajše otroke.

 • bazen
 • velika igralnica za mlajše otroke
 • mini igralnica & Play station
 • Možnost izposoje poganjalčkov
Ročni nogomet in kotiček za Play station, Pohorje Village resort
Mini kotiček za najmlajše pri recepciji, Pohorje Village resort
Možnost izposoje poganjalčkov, Pohrje Village resort

Aktivnosti za starše

V sklopu hotel deluje tudi Wellness center – WellNest, ki se nahaja nad bazenom. Tam boste našli različne savne, jakuzzi s toplo vodo, bazen za knajpanje in predvsem čudovit pogled na pohorske gozdove. V Wellnestu se lahko naročite tudi na masažo. To vsekakor priporočamo! Wellness in masažo je treba predhodno rezervirati na recepciji. Več o dodatnih storitvah si preberite tukaj.

Wellnes center WellNest, Pohorje Village resort
Wellnest, Pohorje village resort
Čudovit pogled na zelene pohorske gozdove iz Wellnesta

Izleti v okolici

Pohorje Village Resort – Wellness & spa family apartments Bolfenk**** so res na top lokaciji, na vrhu Mariborskega Pohorja. Super izhodišče za pohodne in kolesarske izlete po tem delu Pohorja. Tako da priporočamo več (športnih) družinskih aktivnosti:

Framski sla ali slap Skalca, Pohorje
Adrenalinska uživancija na Pohorje Jet
Pohod po Rozkini učni gozdni poti, Pohorje

Ponudba za kolesarje

V hotelu je tudi kolesarnica, ki je posebej zalenjena. V njej je prostor sicer omejen, ampak pod ključem, kar je najbolj važno. V sklopu hotela deluje tudi izposoja e-koles.

Kolesarnica, Pohorje Village resort
Pohorje Village resort je odlično izhodišče å Bike park Pohorje
Bike park Pohorje

Končno mnenje

Pohorje Village Resort – Wellness & spa family apartments Bolfenk**** je res odličen za aktivne družine, tako poleti kot pozimi. Poleti predstavlja odlično izhodišče za raziskovanje Pohorja, pozimi pa praktičen dostop do smučišča. Dužinam z majhnimi otroki bo veliko pomenilo tudi, da je blizu tudi otroški trak in proga namenjana najmlajšim. Ne glede na letni čas in rekreacijo, ki jo biste izbrali pa vam bo vsekakor koristilo tudi sproščanje na bazenu in v wellnessu.

Pohorje Village Resort – Wellness & spa family apartments Bolfenk****smo obiskali na njihovo prijazno povabilo. Kakorkoli, mnenje o njihovih storitvah izraža zgolj naše osebne izkušnje. Za več informacij nam pišite na info@kamzmulcem.si.