KZM ocenjuje: na Avstrijsko Koroško s psom in družini prijaznim Opel Combo Life

2

Na vroč in sončen junijski vikend smo se odpravili na vikend oddih na Avstijsko Koroško po vodna, pohodniška in pustolovska doživetja. Na pot nas je popeljal družini in psom prijazen Opel Combo Life. Po tri dnevni izkušnji z vožnjo in pakiranjem smo ga lahko dodobra spoznali z vidika primernosti za pse, mulce in pa tudi za starše – voznike. Pustili smo se zapeljati že po prvem dnevu… 🙂

Avstijska Koroška je poleg gora, bogata z jezeri za kopanje, vikend oddih z Opel Combo Life

Načrt 3-dnevnega vikend oddiha na Avstijskem Koroškem

Začetek s panoramsko Opel Combo Life vožnjo po dolinah, med zelenimi griči in hribi. Nastanitev v idilični avstrijski hiši v mestecu Weissbriach, od koder nas je vožnja vodila do bližnjega jezera Weissensee, do ure oddaljenega Erlebnis doživljajskega parka ob jezeru Prasseggersee. Zadnji dan pa smo zavili še do Nassfelda, ki ga imamo že nekaj časa na listi želja.

Zakaj so Oplovi prodajni saloni psom prijazni?

Na prevzem avtomobila Opel Combo Life smo se odpravili z našo psičko, ki je lahko najbolje ocenila pasje počutje, tako v avto salonu, kot tudi v avtu Opel Combo Life. Avto smo prevzeli na vroč dan, zato so bili hladni prostori salona, v katerem že pri vhodu pse čaka sveža voda in mehak prostor, pravi balzam. Prodajalec nam je razkazal funkcionalnost avtomobila z vidika udobja, varnosti in praktičnosti za (so)voznike, otroke in štirinožce.

Naj omenimo, da je Opel prva avtomobilska znamka v Sloveniji, ki v svoje salone poleg lastnikov sprejemajo tudi njihove pse, za njihovo dobro počutje pa poskrbijo z opremo posebnih kotičkov z vodo in s priboljški.

Psom prijazen Oplov salon
Psom prijazni prodajalci Oplovega salona

Zakaj je Opel Combo Life praktičen in priporočljiv za popotnike s psi?

Med vožnjo v avtu je naša psička v prtljažnem prostoru avtomobila. Ker pa potujemo še dvema otrokoma in običajno z veliki prtljage je prostoren prtljažnik ključen. Ob daljših poteh mora biti ta prostor udoben in prijeten tudi za našo psičko. Kot zelo praktična lastnost Opel Comba pa se je izkazala tudi možnost odpiranja prtljažnega okna, brez odpiranja prtljažnih vrat. Tako se izognemo nevarnosti, da nam pes nehote skoči iz prtljažnika, ko preverjamo, kako se počuti.

Oplov model Combo Life pa ima na voljo tudi dodatke, ki v avtu poskrbijo predvsem za varnost psa in ostalih potnikov. Zaščitna mreža je najpogostejši dodatek, ko psa vozimo v prtljažniku. Prav nam pride tudi podloga za prtljažni prostor. Za večjo izbiro Oplovih original dodatkov si preberite njihov katalog.

Prostoren prtljažnik Opel Combo Life
“Otroci” so skoraj pripravljeni, Opel Combo Life
Prostornost Opel Comba Life

Opel Combo Life se je izkazal kot pravi družinski roadtripper!

Primernost vozila za vožnjo z otroki nam je zelo pomembna, saj je pot z njimi precej bolj zahtevna kot le s psom. Prvo srečanje naših mulk z Opel Combo Life je zaznamovalo navdušenje nad avtom z drsnimi vrati. V prostornem zadnjem delu ima tri samostojna sedišča, ki so nam prišla zelo prav, saj se nam je med vožnjo pridružil tudi nečak s sosednjega avta. Kljub dvema otroškima sedežema,  je prostora na tretjem sedežu dovolj še za otroški sedež jahač ali odraslo osebo.

Prostoren zadnji Opel Combo Life

Zložljiva mizica pred otroškimi sedeži je bila med vožnjo najbolj uporabna. Na njo sta odlagali otroške igrače, zvezke in knjigice. V nastavek za kozarec na mizi smo vstavili plastične lončke, kamor sta odlagali barvice, da se med vožnjo niso izgubile.

Zložljiva mizica z nastavkom za kozarec, Opel Combo Life

Navdušenje cele družine so si prislužili številni predali v avtomobilu: unikatna stropna polička z led lučmi, širok predal na stropu nad prtljažnikom – za nas uporaben za otroške igrače, do katerih smo prišli z zadnjih sedežev ali pasje opreme iz strani prtljažnika. Uporaben predal za shranjevanje med vožnjo je tudi med voznikovim in sovoznikovim sedežem in seveda številni po vratih avtomobila.

Uporabnost predalov za celo družino s psom v Opel Combo Life

Zaradi potovalne slabosti, za katero trpi ena od naših punc, nam je še posebej pomembno, da otrok na zadnjem sedežu lahko vidi skozi okno. Opel Combo Life ima velika okna in visoke sedeže, da to omogoča tudi najmlajših potnikom.

Višina sedeža in velikost oken za udobje potnikov, Opel Combo Life

Ena izmed bolj praktičnih lastnosti družinskega avtomobila so seveda drsna vrata, kar olajša vstopanje in iztopanje iz avtomobila na parkirišču in omogoča lažji dostop do otroka med zapenjanjem varnostnega pasa.

Drsna vrata imajo kar nekaj pomembnih funkcij družinskega avtomobila, Opel Combo Life

Za tiste prave off-road družinske popotnike, ki radi z družino tudi kje na »divje« prespite pa je lastnost zložljivih zadnjih sedežev popolna. Te se lahko odstrani iz avta in zadnji del s prtljažnikom uporabi kot ležišče.

Zložljiv zadnji del kot možnost ležišča, Opel Combo Life

Varna, zanesljiva in nenaporna vožnja za (so)voznika

Seveda pa morata v vožnji uživati tudi voznik in sovoznik, še posebej med vikend potepanji z avtom, ko pogosto ne vemo vnaprej kakšna bo pot, daljša vožnja po avtocesti ali bolj grob vzpon po hribih.

Lastnosti, ki smo jih s pridom uporabljali med našim vikendom so:

  • tempomat za nekaj počitka ob vožnji po avtocesti,
  • varnost s pomočjo ohranjanja avta na cesti in seveda
  • nepogrešjive kamere za parkiranje in še bi se našlo…
Z udobno vožnjo na raziskovanje Avstijske Koroške, Opel Combo Life

Kamzmulcem splošna ocena roadtrippanja z Opel Combo Life #vanlife

Po popotniškem vikendu z Opel Combo Life smo se zadovoljno odpravili domov. Poleg čudovitih doživetij narave in pustolovščin Avstijske Koroške, nas je družinski in predvsem psom prijazen Opel Combo Life dajal občutek varnosti, zanesljivosti in predvsem večfunkcionalnosti.

Z Opel Combo Life na psom in otrokom prijazen vikend oddih

Všeč nam je, kar pravijo na Oplovih salonih po Sloveniji: V naših salonih niso dobrodošli le kužki tistih družin, ki se zanimajo za nakup novega vozila ali v primeru obiska Oplove servisne delavnice. Vabljeni so vsi mimoidoči kužki, ki potrebujejo prostor za počitek, vodo za žejo in prigrizek za dodatno energijo!