KZM ocenjuje: lesene hiške v Camp Jezero v Kočevju

0

Za naš prvi vikend oddih na Kočevskem, ki je bil že dolgo na listi želja, smo si izbrali bivanje v hiškah v Campu Jezero v Kočevju, ki se nahaja v neposredni bližini lepo urejenega naravnega kopališča na Kočevskem oz. Rudniškem jezeru. Kamp se razteza na površini 3500 m2 in ponuja prostor za do 100 kampistov. Je en manjših, a bolj kakovostnih in prijetnih kampov v Sloveniji.

Poleg prostorov za šotore in lesenih hišk, v katerih smo spali, je na voljo tudi 10 parcel za avtodome in prikolice ter 9 parcel šotorišč.

Veseli, da smo lahko obiskali deželo medvedov, KZM ocenjuje
 • Lokacija: Camp Jezero
 • Naslov: Trdnjava 3, Kočevje
 • Oddaljenost iz Ljubljane: 61 km
 • Tip lokacije: kamp
 • Tip nastanitve: lesene hiške
 • Primerno za otroke: dojenčki, malčki in predšolski, šoloobvezni, najstniki
 • Cenovni razred: nočitev – povprečno

Najem hiške vključuje nastanitev za 4 osebe, posteljnino, uporaba WCja, tuša, kuhinje, jedilnice in žara in stane od 40-50 € na noč. V Campu Jezero je mogoče prespati tudi v šotoru ali kamperju (4 mesta) in si sposoditi kolo.

 • Mesec obiska: konec junija 2019
 • Trajanje oddiha: 3 dni

Top 7 lesenih hišk v Campu Jezero

1. Lesena hiška z razgibano notranjostjo in uporabnostjo

Takoj ob prihodu v hiško sta bili hčerki navdušeni, še posebej nad pogradi. Do postelj vodita lestvi, ki zaradi svoje oblike lahko služita kot poličke, na katere se lahko pospravi malenkosti. Naravnost je postelja za dve osebi ter ob straneh omare za glavne stvari.

Notranjost hišk v Camp Jezero, KZM ocenjuje
Zabava na pogradu v hiški, KZM ocenjuje

Pred hiško je manjši prostor z mizico in stoli, kjer lahko z družino pomalicate. Tokrat je nismo koristili, saj smo imeli zajtrk v Bearlog hostlu, kosili pa smo na lokacijah, kjer smo izletnikovali.

2. Možnost uporabe pralnega stroja, kuhinje z vsemi potrebščinami

3. Leseno otroško igrišče pred hiško

V kampu se nahaja preprosto otroško igrišče z lesenimi igrali, ki jih je izdelal lokalni obrtnik. So unikatna in kvalitetno izdelana. Ker smo imeli hiško čisto blizu igrišča, je bil skok na igrala prva stvar zjutraj.

Otroško igrišče med leseno hiško in kuhinjo kampa, KZM ocenjuje

4. Hišni ljubljenčki dovoljeni

Za tokratni vikend oddih smo izbirali med Bearlog hostlom v centru Kočevja in hišicami v Campu Jezero, a nastanitev, kjer so psi dovoljeni je zmagala. Seveda za naslednji vikend oddih v Kočevju preizkusimo tudi družini in “medvedom prijazni” Bearlog hostel.

5. Neposredna bližina Kočevskega jezera – naravnega kopališča z lepo urejenim bregom

Do lepo urejenega naravnega kopališča je natanko minutka iz kampa – še posebej za družine pomembna lastnost nastanitve. Po zajtrku smo vzeli brisače in se za nekaj uric odpravili na kopališče Kočevskega jezera.

Toplo in urejeno Kočevsko jezero. KZM ocenjuje

6. Super izhodiščna točka za okoliške izlete (jezera, doživljajski/pustolovski parki, pohodniški izleti)

Občine, ki se nahajajo ob meji s Hrvaško, kot so Osilnica, Kostel so izredno lepe, a težje dostopne, saj do njih ne pelje avtocesta ali hitra cesta, temveč lokalna, ki je tudi precej ovinkasta. Zato predlagamo, da se ob večdnevnem obisku Kočevskega odpravite tudi do Osilnice in Kostela, ki se hvalita s čudovito ohranjeno naravo in ostalimi kulturnimi znamenitostmi.

Poleg okoliških občin je tudi središče Kočevja vredno ogleda z družino, KZM ocenjuje

7. Camp Jezero je pridobil oznako Eco camping

V Campu Jezero skrbijo za naravo, zato so uredili delovanje kampa, ki je okolju prijazen na večih ravneh. Za to so prejeli okoljski znak ECOCAMPING, ki ga dobijo podjetja z izjemno predanostjo in zavezanostjo okoljskim ciljem.

Moznost prehranjevanja:

Gostje, ki so nastanjeni v kampu, se lahko dogovorijo za zajtrk v Bearlog Hostlu, cena za zanje je 5,00 €/osebo. Za goste hostla je zajtrk vključen v ceno nočitve. Gostje kampa lahko naročijo zajtrk v obliki lepih lesenih »piknik košarica« tudi v kamp. Cena je enaka.

V točki 2 (zgoraj) pa si preberite o možnosti priprave ostalih obrokov v kampu.

Raznoliki in okusni zajtrki v hostlu Bearlog v centru Kočevja, KZM ocenjuje
Kuhinja, v kateri si lahko pripravite turško kavo, različne mislije in ostalo za zajtrk, KZM ocenjuje

Priporočene aktivnosti za družine v bližini:

1. Kočevsko ali Rudniško jezero – naravno kopališče in ostale športne aktivnosti na jezeru

Jezero se nahaja v neposredni bližini kampa, na Kočevskem polju, v SV delu mesta Kočevje. Okoli jezera je speljana tri kilometre dolga naravoslovna učna pot, ki jo domačini radi uporabijo za tek ali sprehode.

Poleti je jezero številčno obiskano, saj predstavlja naravno kopališče z lepo urejenim bregom za kopalce. Obiskovalci pa imajo na jezeru na voljo različne športne aktivnosti, kot je plavanje, SUPanje, jadranje in čolnarjenje.

Urejena lesena plaža na Kočevskem jezeru, vikend oddih na Kočevskem
 • Gostišče v bližini: Penzion Jezero Tušek za kosilo, Ribič bar z lepim pogledom na jezero za kavico in sladoled ter Blue note burger v bližini Kulturnega centra Kočevje (super zadovoljni, priporočamo veggie burger s sirom na žaru in avokadovo kremo ter Matt pivom, ki je tudi medvedu prijazen).

2. Tematska orlova pot v Kočevski reki ob Reškem jezeru

Orlova pot se nahaja v gozdnem rezervatu Jezero. Par orlov belorepcev ta predel ne uporablja za gnezdenje, lahko pa se jih poskuša videti v širši okolici Reškega jezera. Prav od njem se nahaja tematska orlova pot, ji ves čas poteka v senci gozdov in je primerna za družine z manjšimi ali večjimi otroki. Prek tabel in različnih zanimivih objektov, ki se lepo umeščene v na gozdne poti, ozaveščajo obiskovalce o kompleksnosti in povezanosti narave, o belorepcu in drugem.

Gugalnica – top atrakcija, vikend oddih na Kočevskem
 • Gostišče v bližini: Ga ni, priporočamo hrano s sabo in malico na Orlovi poti

3. Igrišče in pustolovski park Peter Klepec – aktivnost hotela Kovač v Osilnici

V občini Osilnica, ki je od Kočevske reke (kjer je Orlova pot) oddaljena 40 min vožnje po cesti polni ovinkov, se nahaja z aktivnostmi poln hotel in restavracija hotela Kovač, kjer so nam poleg dobrega kosila in igre na senčnih igralih organizirali obisk pustolovskega parka Peter Klepec. Pustolovski park se nahaja le kilometer stran od hotela Kovač v objemu gozda.

Urejeno otroško igrišče pred hotelom Kovač, vikend oddih na Koćevskem
Po našem mnenju en višjih pustolovskih parkov, vikend oddih na Kočevskem

4. Pohod po Roški poti do Jelke Velikanske v pragozdu Rajhenavski rog (Kočevski rog)

Kočevski gozd se lahko pohvali z Jelko Velikanko, ki raste v pragozdu Rajhenav. Pravijo ji tudi Debela jelka ali Kraljica Roga. Jelka meri v višijo enainpetdeset metrov in velja za eno najvišjih jelk pri nas. Po obsegu 500 let stara jelka meri skoraj 5 metrov.

Malica ob Jelki velikanki, vikend oddih na Kočevskem
 • Gostišče v Kočevju (ob našem povratku): Gostilnica Falkenau s prostornim otroškim igriščem.

Podrobneje o aktivnostih o našem družinskem vikendu na Kočevskem si preberite v članku Z naravo in doživetji bogat družinski vikend na Kočevskem.

Še nekaj predlogov za aktivnosti za družine:

Aktivnosti za starše ali odrasle otroke:

Splošno mnenje:

Spanje v lesenih hiškah Campa Jezero bi priporočili aktivnim družinam, ki na vikend oddihih iščejo predvem doživetja v naravi, imajo radi preproste, a funkcionalne nastanitve. V kampu je možnost spanja tudi v šotorih ali kamperjih. Kamp ima vse kar potrebuje družina v času oddiha, kuhinjo z jedilnico, urejene sanitarije, pralni stroj in tuše. In seveda vedno zaželeno otroško igrišče, na katerem se znajde vsake toliko tudi kakšen hišni ljubljenček.

Zakaj je Campu Jezero družini, psom in okolju prijazna nastanitev

Camp Jezero v Kočevju smo obiskali na povabilo Zavoda Kočevsko, vendar napisano mnenje izraža zgolj naše osebne izkušnje. Za več informacij nam pišite na info@kamzmulcem.si.

Sem mamica navihane triletnice, skrbnica dveh prisrčnih psičk, punca, raziskovalka na projektih o velikih zvereh, podiplomska študentka in predvsem velika ljubiteljica narave ter vsega živega v njej.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime