KZM ocenjuje: Kmetija Pomona- nepozabne počitnice na podeželju

0

Pomona je vedno naša iztočnica vikend odkrivanja Rogaške Slatine. Turistična kmetija umeščena v čudovito naravno okolje podeželja Rogaške Slatine, z dovršeno zunanjo podobo v tradicionalnem stilu, vrhunsko domačo kulinariko ter bogato ponudbo aktivnosti za odrasle, predvsem pa za otroke preprosto mora biti na vašem družinskem spisku doživetij v Sloveniji. Letos julija pa odpirajo tudi prav posebno učno pot, ki vas bo peljala 6m visoko med drevesi:)

Pomona, turizem na podeželju
 • Lokacija: Rogaška Slatina
 • Tip nastanitve: turistična kmetija
 • Primerno za otroke: dojenčki, malčki in predšolski, šoloobvezni, najstniki
 • Cenovni razred: dostopno (še posebej glede na nivo storitev!). Za cenik kliknite tukaj.
 • Mesec obiska: junij 2021, maj 022
 • Trajanje oddiha: 3 dni, 2 nočitvi
 • Oddih smo uživali: družina– starost otrok: 9,3
 • Tip lokacije: podeželje
 • Priporočen čas obiska: Definitivno je lep sončen pomladni, poletni ali jesenski dan najboljša izbira za obisk, čeprav vam bo tudi zima postregla s pravljico, saj boste na kmetiji lahko uživali v lepo urejenem in prostornem wellnesu, v Rogaški Slatini pa seveda v katerem izmed termalnih bazenov.
 • Priporočeno trajanje obiska: Manj kot vikend oz 3 dnevni oddih ne pride v poštev:). Še bolje so kot destinacija za počitnice. Že sama kmetija vas bo zaposlila za nekaj dni (psst – od septembra pripravljajo še nova družinska doživetja:), raziskovanje Rogaške Slatine ter sosednjega Rogatca, pa je seveda zgodba zase.
 • Pomembno: Na kmetiji čez vikend sprejemajo na kosila tudi (prej naročene) dnevne goste oz skupine, kar nam ni bilo moteče, saj so se nam posvetili z enako pozornostjo. V kolikor pa bi si želeli res intimo, priporočamo obisk čez teden.
Pomona, turizem na podeželju

Top 6 aktivnosti in doživetij na kmetiji Pomona

1. Naravni plavalni ribnik, igrala z ZIP linom in prostrani travniki za igro

Naravni plavalni ribnik z zelenim razgledom, obdan s čudovitimi “čebeljnjak” ležišči, kjer bodo otroci ure lahko odkrivali rastje ter živali, v bazenu pa se tudi osvežili, je bila seveda družinska zmaga vikenda 🙂 Če otrok nismo našli tam, sta se igrala na velikem senčnem igrišču pred hišo, kjer je bila urejena hišica s toboganom, trampolin in pravi ZIPline!

Čebelnjak ležišča, Pomona turizem na podeželju
Naravni plavalni ribnik, Pomona turizem na podeželju
Naravni plavalni ribnik, Pomona turizem na podeželju
Trenutki, Pomona turizem na podeželju
Igrišče z ZIPlinom pred hišo, Pomona turizem na podeželju

Kmetija je obdana s travniki, ki kar kličejo po raziskovanju – tako smo se dnevno tudi odpravili na sprehod po njihovem gozdičku (ki bo kmalu postal učna pot!), nahranili sosedove damjake in spoznavali zelenjavo ter zelišča na njihovem čudovito urejenem vrtu.

Damjaki blizu posestva Pomona
Sprehod v okolici Pomone
Vrt, kjer pridelajo večino zelenjave za svoje goste, Pomona
Pomona turizem na podeželju

Pomona nudi tudi odlično wellness doživetje, kjer boste našli fitnes, sobo za masaže, finsko, turško in infra rdečo savno, masažno kad, studenec za knajpanje, prelep ambientalni kamin ter sobo za počitek. Prav tako je savna tudi ob plavalnem ribniku. Vsekakor razlog, da se na Pomono vrnemo tudi po jesensko – zimsko pravljico 🙂

Pomona turizem na podeželju

2. Učna pot

Meseca julija bo na Pomoni zaživela nova učna pot, ki bo odprta tudi za enodnevne goste oziroma obiskovalce turizma.

Meseca julija bo na Pomoni zaživela nova učna pot
6 metrov visok ter 120 metrov dolg leseni most, Pomona

Obiskovalci se bodo sprehodili po 6 metrov visokem ter 120 metrov dolgem lesenem mostu, ki je speljan skozi gozd, opazovali krškopoljske prašiče, spoznali akvaponsko gojenje zelenjave in hkratno vzrejo manj znanih rib, na koncu pa jih bo čakala tudi domača pogostitev. Nočni sprehod pa je sploh čaroben!

Akvaponijski rastlinjak je replika stare vrtnarije z Rogaške Slatine.

Akvaponijski rastlinjak, Pomona
Akvaponijski rastlinjak v delu, Pomona

Odličen prispevek o viziji ter uresničitvi le te lahko preberete v članku Finance.

3. Udobnost bivanja za družine

Na Pomoni resnično poskrbijo, da se gostje počutijo kot doma. Od že omenjenih igral, ribnika ter čudovite narave, ki obdaja kmetijo, pa se boste vi in vaši otroci odlično počutili tudi v notranjosti. Na kmetiji oddajajo 8 čudovitih in tematsko obarvanih sob, kjer vsaka od njih pripoveduje svojo sadno zgodbo. Gostje bivajo v slastnih in sočnih sadežih: Hruški, Slivi, Jabolku, Kutini, Višnji, Breskvi, Marelici in Grozdju, ki so v sobah tudi ročno poslikani na vratih, na zidovih in v kopalnicah. Sobe so udobno opremljene, vso pohištvo je iz naravnih materialov, kar vam še dodatno pričara občutek domačnosti. Vse sobe imajo tudi balkon z razgledom na okoliške travnike.

Sobe opremljene v tradicionalnem stilu, Pomona
Sobe opremljene v tradicionalnem stilu, Pomona
Sobe opremljene v tradicionalnem stilu, Pomona
Detajli, ki naredijo razliko, Pomona
Detajli, ki naredijo razliko, Pomona
Naša soba breskvica 🙂 Pomona

4. Domača hrana

Na Kmetiji Pomona vam bodo ponudili odlično pripravljene domače jedi, tako za zajtrk kot večerjo. Večino zelenjave za goste pridelajo na kmetiji, sestavine pa pridobijo tudi od sosednjih kmetij. Na Pomoni se tudi že vrsto let ukvarjajo s sadjarstvom (od tod tudi imena sob), tako obvezno preizkusite pri zajtrku vse njihove marmelade in si naredite tudi popotnico za domov 🙂

Božanski zajtrk, Pomona
Božanski zajtrk, Pomona
Domače dobrote na Pomoni
Najboljši bezgov sok, Pomona
Pomona sladica, ki jo morate preizkusiti

Če boste kmetijo obiskali v lepem in toplem vremenu, vsekakor priporočamo, da si za kulinarične užitke izberete njihovo prelepo teraso pod senco vinske trte in obdano z raznimi dišavnimi rastlinami.

Letni vrt v senci vinske trte, Pomona
Na letnem vrtu, Pomona
Lepa notranjost Pomone jedilnice

5. Gostoljubje

Kmetija Pomona resnično kliče po “bivanju kot doma”. Janko s svojo ekipo navduši z zanosom in ljubeznijo do posestva, idej kako bo osrečil mnogokatero družino, ki pride k njemu, pa nikakor ne zmanjka. Za nas si je v vsakem trenutku vzel čas, kljub temu, da ima vedno roke polne. Mulca je razveselil z zgodbami s kmetije ter nasmehom in prijaznostjo. Kmetijo vodi z željo po (trajnostnem) razvoju; ne le svoje kmetije temveč širše okolice z združevanjem ponudbe ter dopolnjevanjem. Ko si pri njemu, bi si resnično zaželel, da se čas malo ustavi:) Janko– zagotovo še pridemo in veselimo se rasti kmetije ter vaše ponudbe, ki bo osrečila resnično vsako družino.

6. Odlična izhodiščna točka za raziskovanje Rogaške Slatine

Kmetija Pomona je s svojo ponudbo ter okolico že sama po sebi dovolj za aktiven vikend, a vsekakor si morate vzeti nekaj časa tudi za odkrivanje okolice:

 • Okoliški gozd in podeželje sta idealna za kolesarjenje ter pohodniške izlete. Mimo nastanitve vodijo označene sprehajalne poti, na glavnih cestah pa so na voljo kolesarske steze.
 • Odkrivanje naravnih in kulturnih znamenitosti Rogaške Slatine – zdraviliški park, najlepši kristal na svetu, opojne vonjave vodilne slovenske kozmetike, doživetja za otroke v Bobrovem centru in Aninem dvoru so le nekatera doživetja, ki smo jih mi uspeli videti tekom 3 dni
 • Obisk največjega muzeja ljudskega stavbarstva v Sloveniji- Muzej na prostem Rogatec, kjer organizirajo tudi rokodelske delavnice
 • jahanje v Konjeniškem klubu Strmol
 • Pohodni izlet na Boč- Boč je eden izmed zadnjih vrhov v Karavankah, preden se začne neskončno dolga Panonska nižina. Na vrhu Boča se dviga 20 metrov visok razgledni stolp, iz katerega se razprostira lep razgled po večjem delu vzhodne Slovenije.
 • Klopca ljubezni na Boči in čudoviti razgledi

Kmetijo Pomona smo obiskali na njihovo povabilo, a zapisano v celoti odraža naše izkušnje. Za več informacij nam lahko pišete na info@kamzmulcem.si.