KZM ocenjuje: Kaj potrebujemo za brezskrbno zabavo na snegu ali Didriksons zimska oblačila

0

Če mame vprašamo mulce, kaj potrebujejo za nepozabno zabavo na snegu, bodo zagotovo odgovorili smuči, sanke, lopatke,… kar je vse res. A predpogoj za brezskrbno zabavo so tudi suha oblačila, kar bo poskrbelo, da bodo mulci res lahko uživali na snegu, mame pa bomo mirnejše ob dejstvu, da ne bo takoj sledil prehlad ali kaj resnejšega.

Že pred časom smo, predvsem na predlog prijateljev s še aktivnejšimi mulci kot so naši (če je to sploh možno), preizkusili podložene dežne komplete Didriksons in bili navdušeni. Tokrat pa smo za naš prvi sankaški izlet v sezoni preizkusili tudi zimska oblačila te znamke. Ponovno lahko rečemo le to: navdušeni smo nad zavedanjem, da se ne rabimo več obremenjevati z morebitno mokroto, premraženimi nogami in podobnim. Oblačila so se nam izkazala t.i. bullet proof, kar pomeni, da sta bila mulca po cca. 3 urah snežnih vragolij še vedno suha, starša pa zaradi tega mirnejša.

Kaj smo preizkusili in kaj nam je bilo všeč?

1. Različne kombinacije za vse potrebe in priložnosti

Znamka ponuja veliko kombinacij za različne vremenske pogoje in tudi sicer sledi prepričanju, da slabega vremena ni, z oblačili se le prilagodimo situaciji. Za zimske razmere nudijo različne kombinacije, od all-in-one kombinezona, ki je primeren predvsem za mlajše mulce, do kombinacije smučarskih hlač in različnih bund za starejše. Tako kombinezoni kot smučarske hlače in bunde so različnih debelin in kot takšni primerni tako za temperature okoli 0 in mokroto, kot za tiste res ostre, suhe zime.

Pri nas smo za zimsko zabavo preizkusili kombinezon Bjornen Kids Cover 5 ,starejši mulc pa ločeno smučarske hlače Idre kids pants 5 ter bundo Kure kids parka 4.  Vse omenjeno je zdržalo precej južen sneg in na niti enem mestu ni premočilo. Za nekoliko višje temperature oz. razmočen sneg ter blato pa sploh za v vrtec uporabimo kar podložen dežni komplet Boardman, ki se je enako izjemno izkazal, čiščenje pa je še toliko lažje.

2. Vodoodpornost oblačil

Tako zimska oblačila kot tudi podložen dežni komplet imajo varjene šive, kar pomeni, da spodnja oblačila in s tem otroci ostanejo suhi. Vsaj meni kot mami je to zelo pomembno, ker se še predobro spomnim zimskih izletov, kjer smo na koči sušili oblačila in preoblačili mulce, nazaj grede pa upali, da spet ne bodo popolnoma premočeni.

Tokrat smo brez težav posedali na snegu, se sankali in uživali v lepem vremenu. Snovalci oblačil definitivno zelo dobro vedo, kako zagotoviti, da so otroci lahko čim dlje na svežem zraku.

3. Praktičnost

Velik plus znamke je tudi njena praktičnost, ki se kaže v vsakem najmanjšem detajlu, od kapuce, ki je nastavljiva, do ščitnika za brado, dvojno zaščitene zadrge (da slučajno kje kaj ne bi puščalo), nastavljivi rokavi in hlačnice, odsevniki za nočne ure in – kar se je nam izkazalo za najboljše – všite gamaše z elastičnimi gumijastimi trakovi za čevlje, ki preprečujejo vnos snega oz. mokrote v čevlje, ter zaponke, na katere se pripnejo rokavice (ker pri malčkih se slednje pač vedno nekje izgubijo).

Všite gamaše z elastičnimi trakovi za suhe nogice.

4. Eno oblačilo za več sezon in generacij

S tem se pri Didriksons odzivajo na (za nas) edini minus – ceno. Oblačila so narejena na način, da se z enostavnim manevrom (brez šiviljskega znanja) v notranjosti odpara rdeč rob in na ta način se rokavi in hlačnice podaljšajo za dodatno številko (cca 4, 5 cm), kar je načeloma dovolj za mulce, za dodatno sezono. Torej se cena oblačila prepolovi na sezono, kar pa je pravzaprav popolnoma primerljivo z vsemi preostalimi znamkami, ki pa po kvaliteti težko dosegajo Didriksons.

Dodatno so v vsakem oblačilu našitki s prostorom za več imen otrok, saj kvaliteta dejansko omogoča prenos oblačil med sorojenci ali kasnejšo prodajo kot second-hand oblačila.

Kaj pa dileme?

  • Prva in za nas pravzaprav edina dilema je morda cena. Res je, niso najcenejša. A pomislek sem imela samo pred prvim nakupom dežnega kompleta, saj je slednji praktično takoj upravičil svojo ceno, z vsako izmed štirih zgornjih točk.
  • Kaj pa vzorčki? Oblačila so resda (večinoma) enobarvna, a so prijetnih, živih barv. Po drugi strani pa so takšne in drugačne modne smernice, vsaj pri naši družini, že zdavnaj ob aktivnejših dnevih zamenjali praktičnost, občutek suhosti in zanesljivost pri oblačilih.
Žive barve oblačil, ki se lepo skladajo z okolico :).

Pomembno za starše

  • številke oblačil so nekoliko večje in se dvigujejo po 10cm glede na otrokovo višino. V kolikor je otrokova višina med številkama, predlagamo, da izberete nižjo.

Članek je rezultat sodelovanja s podjetjem AV Šport d.o.o., a ocena temelji izključno na naših odličnih izkušnjah z blagovno znamko, ki smo ji zaupali še pred omenjenim sodelovanjem.

 

Smo mamice »rojenih« popotnikov. Nismo rade preveč časa doma. Nismo tudi rade predolgo v eni državi. Vedno aktivne z mulci in v iskanju luštnega preživljanja časa kot mame.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime