KZM ocenjuje: izjemna prostornost in udobje Peugeot 5008 za vsa družinska doživetja

4
Takole nas je Peugeot 5008 zapeljal skozi mesto Koper nazaj domov

Prostornost, udobje, varnost in zabavna vožnja so ključne 4 stvari, ki jih Kamzmulcem starši resnično potrebujemo od vozila, da se zjutraj z veseljem odpravimo novim dogodivščinam naproti, z za mame “nujno” opremo na poti, minimalno dozo stresa od vsega pakiranja in organizacije za starše ter brez prerekanja in negodovanja mulcev na poti.

5 Kamzmulcem družin smo imeli priložnost testirati prenovljeni PEUGEOT 5008, vsaka na svoj izbrani vikend izlet. Po večdnevnih izkušnjah vožnje in pakiranja smo ga lahko dodobra spoznali z vidika primernosti za mulce in pa tudi za starše – voznike. Pustili smo se zapeljati že po prvem dnevu…

Naši izleti s prostornim Peugeot 5008:

Peugeot 5008 pri našem največjem jezeru, Bohinjsko jezero

Zato smo preverili, katera je tista nujna oprema, ki jo mora vsebovati idealen družinski avto, da družinska vožnja z avtomobilom končno postane nekaj, česar se veseli cela družina. Tudi mama, ki se ji mudi v službo.

Peugeot 5008 se je s svojo prostornostjo izkazal kot pravi družinski roadtripper!

Prostornost vozila za vožnjo z otroki nam je zelo pomembna, saj je pot z njimi precej bolj zahtevna (še posebej, če imate več kot enega otroka). Pomembna je velikost prtljažnika (za voziček, skiro, kolo in vso ostalo opremo:)), hitra nastavljivost sedežev ter vsi majhni predali in mizice za otroške stvari, ki nam prihranijo marsikatero vprašanje “kdaj bomo tam?”.

  1. Prvo srečanje naših mulcev s Peugeot 5008 pa je zaznamovalo navdušenje nad njegovo extra prostornostjo, saj se v vozilu lahko vozi kar 7 oseb. V drugi vrsti je prostor za tri otroške sedeže z isofix pritrditvijo, saj so vsi trije sedeži ločeni ter nastavljivi po dolžini in naklonu, prav tako pa imajo možnost preklopa. Slednje je še posebej pomembno za družine z majhnimi mulci, ki si želijo večjo stopnjo varnosti pri namestitvi otroških sedežev. Nenazadnje je pa to pomembno tudi v primeru, ko se želi tretja oseba (predvsem odrasli) stlačiti med dva mulca, vsak na svojem otroškem sedežu. Pri veliki večini avtomobilov gre slednje zelo na tesno, pri Peugeotu 5008 pa odrasli na sredini sedi zelo udobno. V tretji vrsti sta dva ločena sedeža, ki ju lahko preklopite in tudi odstranite, a sta nam kar dvakrat prišla prav, saj smo s seboj na izlet povabili prijatelje ter stare starše.
Kar 7 se nas je peljalo s prenovljenim Peugeot 5008!
Mulca sta zelo uživala na zadnjih (zložljivih) sedežih, Peugeot 5008

Pa še beseda o prtljažnem prostoru: 780 lirski prtljažni prostor bo omogočal, da na izlet, potovanje ali vikend obisk babice in dedka vzamete RES vse, kar za aktiven vikend potrebujete. Saj poznate tisto: raje malo več, kot premalo, a ne? Pri nas smo, ob siceršnji zasedenosti prve in druge vrste sedežev, brez težav napakirali skiroje, poganjalčke in vso dodatno opremo ob že redni prtljagi. V kolikor pa bi bila potreba po prevozu večjega kosa blaga, pa se lahko prtljažni prostor, ob podrtju sedežev v drugi vrsti, razširi do celo 1940 litrov! In če imate ob tem pomislek, da poraba takšnega ogromnega avtomobila sega v nebo, zaradi česar ni primeren za vsakodnevno uporabo – brez skrbi. Poraba pri Peugeoutu 5008 ob kombinirani vožnji znaša pičlih 4,8l/100km, kar je zavidljivo celo za majhne avtomobile!

Prostorni prtljažnik, ko je v avtu le ena družina, Peugeot 5008
Kaj vse se lahko spravi v Peugeot 5008 tudi, ko jih v avtu sedi 7 🙂

2. V popolnem družinskem avtomobilu so obvezni praktični pripomočki, ki bodo otroke med vožnjo čim bolj animirali, da se bomo starši lahko v miru posvetili vožnji:

  • Zložljiva mizica pred otroškimi sedeži je bila med vožnjo zelo uporabna – za otroške igrače, zvezke in knjigice. Tole za zelo skrajšati vožnjo ob mulcih, ki nestrpno pričakujejo, kdaj bomo na cilju :).
Udobje in zabava, Peugeot 5008
  • Med vožnjo se otrok lahko nauči tudi kaj novega o prometu – z vgrajeno tehnologijo razširjenega sistema za prepoznavanje prometnih znakov, tako da bo otrok lahko sledil, kaj stori očka, ko pripelje do prometnega znaka stop, kakšen je znak za enosmerno cesto, kje je prehitevanje prepovedano in podobno. No, pa tudi, kdaj očka pelje prehitro, glede na prometne omejitve, saj Peugeot 5008 opozori tudi v teh primerih :).
  • V primeru, da otrokom na poti dovolite gledanje ekrana, vas bo razveselilo dejstvo, da bodo otroci lahko polnili svoj (ali vaš) pametni telefon ali tablico v drugi vrsti, kjer sta na voljo dve novi USB-vtičnici.
Udobje in zaščita pred soncem, Peugeot 5008

3. Varnost je vedno na prvem mestu!

Tudi v avtomobilu je varnost vedno na prvem mestu. Zato mora biti idealen družinski avto seveda čim bolj varen. Novi Peugeot 5008 se lahko pohvali z veliko varnostnimi funkcijami. Lastnosti, ki smo jih s pridom uporabljali med našimi vikendi so:

  • Sistem za nočno vidljivost, ki je med SUV-i edinstven, saj zaznava živa bitja (pešce in živali) pred vozilom v dometu do 250 metrov (torej onkraj dometa dolgih luči) ponoči ali že ob slabši vidljivosti.
  • Samodejno zaviranje v sili zadnje generacije, ki zaznava pešce in kolesarje tako podnevi kot ponoči ter vsebuje tudi opozorilnik na nevarnost naleta.
Samodejno zaviranje pride prav tako pri radarskem tempomatu, ki ga vključimo predvsem ob vožnji na AC, kakor tudi v primeru lokalnih cest, kjer je možnost naleta (otrok, kolesarjev, divjadi) še večja.
  • Aktivni opozorilnik za nenamerno menjavo voznega pasu ali prekoračitev talne črte s samodejnim popravkom smeri vožnje.
Možnost samodejnega popravka vožnje, a le v izjemnih primerih, saj nas avto hitro opozori.
  • Opozorilnik na voznikovo nepozornost, ki s pomočjo analiziranja mikropremikov volana ocenjuje stanje voznikove pozornosti na daljših vožnjah pri hitrosti, višji od 65 kilometrov na uro.
  • Pomočnik parkiranja (Vision park sistem)
  • in še in še!
Samodejno zapiranje zadnjih vrat – sicer ni novost, a je kljub temu uporabno predvsem pri družinah, ki tradicionalno raje napakirajo več, zaradi česar so roke vedno (pre)polne.

Kamzmulcem splošna ocena roadtrippanja s prenovljenim PEUGEOT 5008

Po večih izletih z Peugeot 5008 lahko zaključimo, da nam je družinam prijazen Peugeot 5008 dajal občutek varnosti, zanesljivosti in predvsem večfunkcionalnosti. Zaradi svoje nizke porabe goriva pa je več kot primeren tudi za vsakodnevno uporabo.

Želite testirati, če je avto dovolj prostoren tudi za vašo družino? Izpolnite online obrazec na povezavi.

Sproščenost v Peugeot 5008 št.1
Sproščenost v Peugeot 5008 št.2