KZM ocenjuje: Hotel Zamorc, Škofja Loka

1

Z zanimivim imenom, a upoštevajoč tradicijo, se hotel Zamorc nahaja v Škofji Loki. In če kot družina iz prestolnice morda ne bi niti pomislili, da bi ob obisku mesta tudi prespali, smo se zelo motili. Prvič, ker je aktivnosti res preveč za en dan in drugič, ker je izkušnja v hotelu Zamorc odlična. Po tem vikendu lahko z zagotovostjo trdimo, da priporočamo nočitev vsem – če načrtujete ogled Škofje Loke, če nadaljujete naprej v druge kraje, če prihajate od blizu ali daleč. Prenočevanje v tako lepem butičnem hotelčku, s prijaznimi lastniki in lepo okolico namreč le še doda piko na i sicer izjemnim družinskim dogodivščinam na Škofjeloškem.

 • Lokacija: Škofja Loka
 • Spletna stran: Hotel Zamorc
 • Tip lokacije: mesto
 • Tip nastanitve: butični hotel
 • Kapacitete: skupno 9 sob, od dvo- do štiriposteljne, ena soba je primerna tudi za uporabo z invalidskim vozičkom.
 • Primerno za otroke: dojenčki, malčki in predšolski, šoloobvezni, najstniki
 • Cenovni razred: dostopno, za cenik kliknite tukaj
 • Mesec obiska: maj 2021
 • Trajanje oddiha: 2 dni, 1 nočitev
 • Oddih smo uživali: štiričlanska družina; starost otrok: 2, 9
Osrednji prostor – prenovljen, a z vključenimi starinskimi elementi.

TOP 3 Hotela Zamorc

1. Tradicija s pridihom modernosti in udobja

Zgodba hotela Zamorc in njunih lastnikov je res fascinantna. Od nekdanje lastnice sta nova lastnika kupila staro meščansko hišo z lepim vrtom in neposrednim dostopom do Sore. Hišo sta v celoti obnovila in jo spremenila v butični hotel, ob tem pa sta ohranila domač pridih. Ni nastala ultra moderna zgradba, ampak hotel na vsakem koraku kaže, da se nahaja v najlepšem srednjeveškem mestu v Sloveniji – bodisi z lesenimi detajli v jedilnici, ki so del starega kozolca, bodisi s starinskim pisalnim strojem ob vhodu ali pa z pa ogromno kanglo za mleko, ki se je spremenila v stojalo za dežnike. A vse omenjeno nikakor ne na račun udobja. Tla v sobah so prekrita z oljenim paketom in debelimi preprogami, kopalnice so prostorne, z vso potrebno kozmetiko in opremo. Zagotovo prekrasna kombinacija tradicije in udobja.

Domačnost in leseni detajli z oljenim parketom tudi na hodnikih.
4 – posteljna soba – velika in udobna.
Udobne postelje in prebiranje knjige pripovedk s Škofjeloškega “Kamniti most”

2. Vrt in Sora

Eden glavnih atributov hotela Zamorc je zagotovo tudi njegov prekrasen vrt in pogled na Soro. Za družine z majhnimi otroki, tiste z večjimi, pare ali poslovne goste – ni razlike, vsi bodo verjetno z veseljem posedeli na vrtu, spili kakšno pijačo in se poslovili od dneva. Le da smo mi, z majhnimi otroki, še toliko raje posedeli na vrtu, saj sta tukaj otroka res brezskrbno tekala naokoli, midva pa si privoščila par minut miru.

Vragolije mulcev na prostranem vrtu hotela.

Na vrtu je kot del terase tudi več miz s stoli, prav ena miza pa je tik ob Sori, kar še doda svoje k sproščenosti. Mi smo jo z veseljem izkoristili za kosilo in večerjo.

Na vrtu pa se nahaja tudi letna kuhinja z žarom, ki ob predhodnem dogovoru omogoča, da vam pripravijo obrok na vrtu. Glede na to, da se pa v okviru hotela in njegovega parkirišča nahajajo tudi mesta za avtodome (z vodo, elektriko), zunanjimi (izjemno lepimi in brezhibnimi!!) sanitarijami s tuši, pa je slednje tudi dodaten plus za tovrstne goste.

Ogromen žar v okviru letne kuhinje.

3. Odmaknjen od vrveža, a na dosegu roke

Zagotovo pomembna stvar vsakič, ko se kam odpravljamo, je tudi lokacija naše nastanitve. Z 9-letnikom slednje več ni težava (a je še vedno velik plus, tudi za odrasle!), s skoraj 3-letnikom, ki še ne zmore res dolgih razdalj, pa skušamo zagotoviti, da je nastanitev blizu dogajanja. A po drugi strani to pogosto tudi pomeni odmik od narave. Hotel Zamorc do popolnosti združuje oboje.

Hotel združuje bivanje v naravi in hkrati v mestnem središču.

Sončni vzhod in pogled na Soro zjutraj sta neprecenljiva, po drugi strani pa smo bili v roku 5 min peš v čistem centru. Ali v dobrih 5 minutah pri otroškem igrišču. Tudi letno kopališče ni več kot slabih 10 min (vse to otroške hoje) oddaljeno od hotela. Res je, da je Škofja Loka majhna, a smo prepričani, da si boljše lokacije dejansko ni mogoče zamisliti.

Znameniti Kamniti most je le streljaj stran od hotela.

Pomembno za starše:

 • check-in v hotelu je ob 14.00 uri, predviden check-out je do 10.00 ure. V kolikor ni drugih gostov, se z lastniki da dogovoriti tudi za malenkost podaljšanja. Tudi sicer sta lastnika izjemno prijazna, srčna, razumevajoča in polna nasvetov.
 • Ob prihodu smo doživeli lepo dobrodošlico v obliki hladne deščice s siri iz Loške mlekarne (priporočamo!!), sadjem in orehi ter pijačo. Za mulca sta lastnika pripravila pobarvanki in barvice. Prijeten klepet z lastniki še doda svoje k super vzdušju.
Deščica dobrodošlice ob prihodu in zadovoljen mulc.
Malenkost, ki dodajo k vtisu: pobarvanki in barvice za male goste.
 • Vsi hotelski gostje imajo na voljo zajtrk, ki je vključen v ceno nočitve, res obilen in ga priporočamo. Salame, siri, namazi, zelenjava (sveža in vložena), jogurti, več vrst kosmičev, sadje, več vrst kruha in pekovskega peciva. V kolikor želite sveža jajca, jih spečejo po vaših željah.
Bogat zajtrk.
Leseni detajli v jedilnici.
 • Za vse ostale (npr. avtodomarje) je možnost zajtrka, ki stane 5 eur/osebo.
 • V sobah je hladilnik (mini bar), kamor se da spraviti tudi hrano za otroke. Pride prav za kakšno malico.
 • Z lastniki je dogovor, da lahko gostje iz skupnega hladilnika v jedilnici vzamejo pijačo (npr. ob večerih) in to kasneje sporočijo lastnikoma. Veliko je medsebojnega zaupanja, kar so – ob prebiranju vtisov iz knjige gostov – opazili in cenili tudi ostali.

Katera družinska doživetja priporočamo v Škofji Loki in okolici?

 • Loški grad;
 • sprehod po mestnem jedru z obveznim postankom pri Kamnitem mostu;
 • skok v naravo s pohodom po Poti treh gradov;
 • Tematska Pot v Puštal z ogledom Nacetove hiše;
Pot v Puštal, Hudičeva brv in v ozadju letno kopališče na Sori.

Opise vseh aktivnosti si lahko ogledate tukaj.

Hotel Zamorc smo obiskali na prijazno povabilo lastnikov. Ocena kljub temu odraža zgolj naše lastne izkušnje. Za več informacij nam lahko pišete na info@kamzmulcem.si.