KZM ocenjuje: Hiša Olea in vila Solea, otok Krk

0

Hiša Olea in vila Solea se nahajata na koncu mirne vasice Ljutići, nad Malinsko na otoku Krk. V vsaki od njih smo ustvarili že mnoge družinske spomine, saj se tja ob različnih priložnostih večkrat vračamo v razširjeni družinski zasedbi babic, dedkov, tet, strice in bratrancev.

Hiša Olea predstavlja obnovljeno tradicionalno hišo, z intimnim vrtom z bazenom, katere naš najljubši del je konoba v spodnjem delu, ki je primerna za vse vrste družinskih srečanj in praznovanj.

Hiša Olea je opremljena v rustikalnem slogu

Vila Solea je moderna, luksuzna vila čez cesto, ki omogoča še za malenkost več udobja. Najdete jih pod skupnim imenom VillaSOlea.

Pogled na Villo Solea, otok Krk

V vsaki boste našli:

– možnost spanja za 10 – 12 oseb
– bazen in sončno teraso
– vrhunsko opremljeno notranjo in zunanjo kuhinjo za pripravo kulinaričnih dobrot po vašem navdihu

Bazen  in sončna terasa v Vili Solea

Lokacija: House Olea in Villa Solea, villasolea.eu
Naslov: Ljutići 1, Malinska, otok Krk, Hrvaška (45.1035893, 14.53364489)
Tip lokacije: morje
Tip nastanitve: nadstandardna vila in hiša
Primerno za otroke: dojenčki, malčki in predšolski, šoloobvezni, najstniki
Psi: dovoljeni po predhodnem dogovoru
Mesec obiska: velika noč 2021, julij 2022, božič 2022
Trajanje oddiha: 3 nočitve v Vili Solea oz. hiši Olea
Cenovni razred: višji cenovni razred
Cene so odvisne od termina (sezona, predsezona), za Kamzmulcem bralce pa nudijo 10% popust na proste termine.  Kontaktirajte jih na email info@villasolea.eu ali na telefon +386 41 752 965 ter navedite kodo “kamzmulcem”.
Minimalno število nočitev: izven poletne sezone (julij, avgust) 2 noči, v sezoni 5 noči.
Kontakt: info@villasolea.eu +38641752965

TOP 5 House Olea in Villa Solea

1. Idilična in mirna lokacija
Hiši se nahajata čisto na koncu mirne vasi Ljutići, na otoku Krku. Od obeh hiš naprej vodijo samo še poljske poti in travniki, tako da imate izven sezone ogromno možnosti za sprehode in nabiranje raznih dobrot, kot so šparglji v pomladnem času in jeseni jurčki. Če si želite popestriti dopust s čim bolj živahnim pa boste po dobre pol ure hoje (10 min z avtom) prišli do centra Malinske. V vasi se nahaja manjše otroško igrišče, do trgovine pa se boste verjetno odpravili kar z avtom. Večje trgovine (Plodine, Trgovina Krk, Tommy Hipermarket) se nahajajo 5 minut vožnje z avtom, v vasi sv. Vid, pred Malinsko.

Mirna lokacija na koncu vasi Ljutići, otok Krk

2. Bazen

V toplejšem delu leta bo vsekakor najbolj do izraza prišela osvežitev v bazenu. Oba bazena sta skrita pred pogledi naključnih sprehajalcev. Ob bazenu so nameščeni udobni ležalniki, ležišča in klubske mizice. Ob obeh se v vseh delih dneva najde tudi senca.

Ogromen bazen pred Vilo Solea
Ogromen bazen pred Vilo Solea

Bazen v Villi Solea je večji, bolj luksuzen. V hiši Olea je bazen manjši, vendar dovolj velik za osvežitev.

Bazen, hiša Olea

3. Zunanja kuhinja in miza za večje družbe

Obe hiši imata na voljo tudi zunanjo kuhinjo z žarom. Hiša Olea pa celo zunanjo pečico. Najlepši del sta ogromni mizi, za 12 ljudi, ki prideta prav predvsem za slastne morske večerje in poletna druženja.

Priprave na velikonočni zajtrk, hiša Olea
Ogromna zunaja kuhinja in miza, hiša Olea
Hiša Olea ima prostorno dvorišče, ki ima senco v vseh delih dneva
Žar, Vila Solea
Ogromna miza in lounge v vili Solea

4. Nadstandard v opremljenosti Vile Solea

Na voljo so 4 popolnoma opremljene spalnice (3 v zgornjem nadstropju, 1 v pritličju), z lastno kopalnico, TV, ter razgledom na okoliške travnike. V vsaki sobi je tudi klimatska naprava.

Spalnica s kopalnico, Vila Solea
Soba s kopalnico, Villa Solea Krk

Kuhinja je velika in opremljena z vsemi pripomočki, ki jih potrebujete za razširjene družine ali skupino prijateljev, vključno s pomivalnim strojem, pečico, ameriškim hladilnikom ter malimi gospodinjskimi aparati. Prav tako je na voljo žar.

Kuhinja v Vili Solea je dobro opremljena
V kuhinji boste našli vse pripomočke, ki jih potrebujete
Popolno upremljena kuhinja v Villi Solea, Krk

5. Konoba v hiši Olea

V hladnejših dneh boste v hiši Olea lahko jedli za ogromno hrastovo mizo, ki sprejme 12 oseb. Konoba je urejena v tradicionalnem stilu in omogoča prijetno druženje ob kaminu. V zadnjem delu je ogromna shramba s hladilnikom. Kuhinja je polno opremljena, zato druženje tam še posebej priporočamo večjim družbam, ki imajo rade kulinarične izzive.

Velikonočna pojedina v hiši Olea
Kuhinja s kaminom v hiši Olea, otok Krk
Ena izmed sob v hiši Olea, otok Krk

Izleti v okolici

Sprehod do Malinske – do centra Malinske je slabe 3 kilometre, ki sprva vodijo čez vasice in polja, zadnji del pa čez mesto do morja, in nato do centra. Sprehod priporočamo predvsem izven sezone, ko ni vroče. Poleti vam za prevoz do plaže priporočamo avto ali kolesa.

Ne zamudite mazanja z zdravilnim blatom v Solinah

V poletnem času bo otrokom zanimivo mazanje z zdravilnim blatom v Solinah, Klimno. Izven sezone pa priporočamo tudi članek 3 skrivnosti otoka Krk

Raziskovanje skritih plaž in najem plovila

Na Krku boste predvsem na področju stare Baške našli kar nekaj manj obljudenih, skritih plaž.

Plaža v Stari baški

Če boste obiskali Krk v sezoni, je najem plovila dobra ideja, saj se tako izonite gnečam na z avtom dostopnih plažah. S svojim plovilom pa lažje dostopate do najlepših plaž Krka, priporočamo tudi izlet do Plavnika in ogled impresivnih Beloglavih jasterbov. Za pomoč pri najemu plovila kontaktirajte lastnike in z veseljem vam bodo posredovali kontakt.

Idilični zalivi na otoku Krk, ki so dostopni samo s čolnom
Beloglavi jastreb na otoku Plavnik

Seveda je na voljo še več aktivnosti in zanimivosti po otoku, lastniki vam bodo z veseljem svetovali. Sledite jim na IG profilu @villasolea.eu ali na Facebooku VillaSolea

House Olea in Villas Solea smo obiskali na povabilo, zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki sem jih doživela jaz z mojo družino. Za več informacij o izletu mi lahko pišete na: info@kamzmulcem.si ali v komentar.

Sem aktivna tridesetinnekaj letnica z visoko stopnjo energije in prirojenim pozitivnim pogledom na življenje. Obkrožena sem s čudovitimi ljudmi in za sebe mislim, da sem rojena pod srečno zvezdo. Poleti 2012 sem postala del super družinice.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime