KZM ocenjuje: Hija Glamping, Bloško jezero

0
Vhod v glamping  se nahaja tik ob jezeru.

Bloško jezero nas je popolnoma očaralo. In če smo do nedavnega o tem delu Slovenije vedeli zgolj to, da se tod pozimi znajo temperature pošteno spustiti, smo z obiskom dobili izjemno priljubljeno destinacijo za (vsaj) vikend oddih v vseh letnih časih. Poleti kot lepo in urejeno kopališče, ki omogoča tudi številne druge vodne športe, pozimi kot drsališče, skozi celo leto pa kot mirno, družinam prijazno destinacijo, z možnostjo pohodov, kolesarjenja, uživanja na čudovitih igralih za otroke.

Poletne radosti ob Bloškem jezeru

Ker pa je aktivnosti preprosto preveč za en dan, pa tudi ker je narava izjemna in jo je vredno užiti dlje časa, priporočamo, da prespite. Hija Glamping ni samo klasično prenočišče, ampak je vsekakor eden izmed razlogov, da se k Bloškemu jezeru še vrnemo – zaradi svoje avtentičnosti, družinam prijaznega karakterja, lege in udobja dodaja le še piko na i k sicer izjemno preživetemu času ob jezeru.

Glamping je narejen v sozvočju z naravo, ob lepih pogledih na Bloško jezero.
 • Lokacija: Bloško jezero
 • Naslov: Hija Glamping, Volčje 97, 1385 Nova vas. Koordinate: 45.7854° N, 14.5145° E
 • Spletna stran
 • Tip lokacije: podeželje
 • Tip nastanitve:glamping; na voljo je več različnih tipov nastanitve – od klasičnih prostorov za šotorjenje, do lesenih glamp kočic za 2 ali 4 osebe, studia s kuhinjo in kopalnico ali bolj luksuzne sobe pod zvezdami
 • Primerno za otroke:dojenčki, malčki in predšolski, šoloobvezni, najstniki
 • Cenovni razred: dostopno, cenik (namestitev sprejema turistične bone)
 • Mesec obiska: avgust 2020
 • Trajanje oddiha: 2 dni, 1 nočitev
 • Oddih smo uživali: štiričlanska družina z dvema mulčkoma (8 let in 2 leti) v studiu z lastno kopalnico in kuhinjo

TOP 5 Hija Glampinga

1. Lokacija, lokacija, lokacija

Ni lepšega kot se zjutraj zbuditi v mir in meglice nad jezerom, ki leži spokojno v objemu narave in še čaka na svoje dnevne goste, ter opraviti pri jutranji sprehod. Ali pa (večje) mulce ob branju knjige iz daljave spremljati kar iz svoje glamp hišice, kako uživajo v jezeru.

Zgodaj zjutraj ali tik pred temo – prenočevanje v glampingu vam bo omogočalo spokojen sprehod v okolici jezera.

Glamping ima res TOP lego, praktično na obrežju jezera (loči ga samo lokalna cesta), zato so lepi razgledi cel čas zagotovljeni. Hkrati pa so glamping kočice in ostali tipi nastanitve dovolj odmaknjeni, da se izognete vrvežu, ki vlada ob vročih poletnih dnevih okoli jezera.

Kratek spust proti jezeru omogoča lahek dostop do aktivnosti in hkrati zagotavlja dovolj odmaknjenosti.

Bližina jezera in igral je pomembna tudi za tiste družine z mlajšimi mulci, saj to reši marsikatero zagato, ko bi se mulci želeli že zaigrati, vi bi pa še v miru spili kavo. Naš starejši je brez problema sam prečkal (neprometno) lokalno cesto in se prosto zaigral na igralih  ob jezeru.

Bližina igral ob jezeru je izredno pomembna.

V poletnem času bližina jezera omogoča tudi kopanje.

2. Umeščenost v naravno okolje

Ne zgolj nastanitvene možnosti, celotna infrastruktura je popolnoma zlita z naravo. Slednje se kaže že na samem vhodu v glamping in s številnimi drugimi lesenimi strukturami, ki so ročno izdelane izpod rok lastnikov. Slednje daje celotnemu prostoru poseben čar, da ne omenjamo dejstva, kako prijetno je zaspati ob vonju lesa.

Lesene skulpture lepo popestrijo celotno okolico.

3. Različni tipi nastanitev za vsak okus

Lepa lastnost sicer majhnega in mirnega glampinga je, da ponuja res veliko število različnih tipov nastanitev, ki zadovoljijo praktično vsako željo med seboj različnih gostov. Za družine priporočamo glamping hišico za 4 sebe, Krpanovo sobo ali studio. Par bo pa užival v manjši glamping hišici za 2 ali v letošnji novosti – sobi pod zvezdami, z lastno savno in masažnim bazenom.

Čeprav majhen, nudi dovolj tipov nastanitev, ki bodo zadovoljile vse želje in potrebe.

Naš studio je še najbolj spominjal na udobje doma z lastno kopalnico in kuhinjo, kar nam je z majhnimi mulci trenutno tudi pomembno. V dvoje pa se prav gotovo vrnemo v sobo pod zvezdami!

Kuhinja v studiu je majhna, a zelo lepo opremljena.
Spanje z vonjem po lesu je udobno.

4.  Otroška igrala in drugi pripomočki za prijetno preživljanje prostega časa

Novost letošnjega leta so tudi preprosta, a lepa otroška igrala, kar je pomembno predvsem za družine z mlajšimi otroki. Le ta lepo dopolnijo ostale možnosti sproščanja za mlajše in starejše mulce ter njihove starše – gugalnike, viseče mreže, prestol Martina Krpana.

Otroška igrala.
Naš mlajši pa je še bolj kot  igrala, z veseljem občudoval različne skulpture medvedov.

Dobrodošlo je tudi dejstvo, da glamping nudi izposojo koles, kar bomo mi z veseljem koristili ob prihodnjem večdnevnem obisku.

Glamping nudi tudi veliko izbiro koles za izposojo.

V primeru slabega vremena pa glamping nudi tudi skupen prostor – Medvedji dvorec, ki je primeren za družabne igre, partijo kart ali pa preprosto kozarec piva ob večerih :).

5. Zajtrk košarica

Glamping (ob doplačilu) ponuja tudi možnost postrežbe zajtrka  v obliki piknik košarice. Košarico prevzamete v Medvedjem dvorcu, kjer jo lahko še dopolnite z dodatnimi dobrotami in sadjem, zajtrk pa lahko pojeste bodisi kar tam ali pa na klopeh pred svojo glamping hišico. Moramo priznati, da tako dobrega zajtrka, ki bi vključeval tudi dobrote lokalnih kmetij, že dolgo nismo preizkusili, zato ga več kot priporočamo!

Res bogato napolnjena piknik košarica nas je pričakala zjutraj. Mi smo si jo privoščili kar na svežem zraku pred hiško.
Naš starejši mulc pa je z veseljem še dopolnil izbor s svežim sadjem, kosmiči in jogurtom, kar je na voljo v Medvedjem dvorcu.

Pomembno za starše:

 • Check – in je že precej zgodaj, od 13h naprej. Vredno je izkoristiti to možnost!
Check-in je na lično oblikovani recepciji, kjer so na voljo tudi ostale informacije glede aktivnosti v bližini in izposoja koles.
 • Vse nastanitvene možnosti so dovolj oddaljene med seboj in zagotavljajo popolno intimo. K dodatnemu spoštovanju zasebnosti opozarjajo tudi rampe in napisi.
 • Studio in soba pod zvezdami imata lastno kopalnico, vse preostale nastanitve imajo skupne sanitarije in tuše, ki so lepo urejeni in čisti.
 • Ogrevanje v nastanitvah je možno z IR paneli, ki rešijo marsikatero skrb zaradi hladnih noči v septembru in oktobru.
 • V glampingu je na voljo tudi super urejena skupna kuhinja, kjer so vam poleg kuhinjskih plošč na voljo tudi hladilnik, žar in mize.
Super opremljena skupinska kuhinja.
 • Brezplačen wifi je na voljo na celotnem posestvu.
 • Glamping je psom prijazna nastanitev, ob predhodnem dogovoru.
 • Glamping omogoča postrežbo zajtrka – piknik košarice, ki jo v septembru in oktobru letos, ob minimalno dveh nočitvah, prejmete brezplačno. Ostale obroke lahko skuhate sami ali pojeste v Brunarici pri jezeru, ki nudi raznovrstno ponudbo – od jedi na žlico do otroških krožnikov.
 • Glamping je primeren za vozičkarje.

Za dodatne aktivnosti ob Bloškem jezeru in v okolici pa priporočamo, da preberete tudi članek: 6 razlogov za vikend izlet na Bloško jezero z otroki.

Glamping Hija ob Bloškem jezeru smo obiskali na njihovo povabilo, vendar napisano mnenje izraža zgolj naše osebne izkušnje. Za več informacij nam pišite na info@kamzmulcem.si.