KZM ocenjuje: Grmovškov dom ****, smučišče Kope

0

Letos so na našem priljubljenem družinskem smučišču Kope na Koroškem odprli vrata v čisto prenovljenem Grmovškovem domu in tako je slovenska smučarska ponudba bogatejša za nov štirizvezdični ski in- ski out planinski dom. Vsaka družina z majhnimi otroki zna ceniti prednosti zimskih nastanitev tik ob smučišču, ki olajša logistiko ekipam z različnimi smučarskimi predznanji. Iz tega razloga se je Kam z mulcem širša ekipa že v novembru zagrebla za 4 dni smučarskih počitnic in najbolj veseli smo, da nas je na najvišjem delu Pohorja že četrto leto zapored pričakala prava smučarska idila.

Moderno prenovljen Grmovškov ski in and ski out dom na Kopah
Snežna idila, ki nas je pričakala na Kopah, janur 2023
  • Lokacija: Kope
  • Naslov: Grmškov dom, Razborca 31, 2383 Šmartno pri Slovenj Gradcu
  • Tip lokacije: smučišče, planine
  • Tip nastanitve: sobe s polpenzionom
  • Primerno za otroke: primerno za popolne začetnike,  smučarje z malo predznanja in tiste malo bolj zagrizene smučarje; tukaj pa uživajo tudi ne-smučarji, saj smučišče ponuja tudi druge zimske aktivnosti
  • Cenovni razred: pozanimajte se za BOOM ponudbe oz. pakete, ki vsebujejo kombinacijo nastanitev, polpenziona in smučarskih vozovnic (dnevna in nočna smuka).
  • Rezervacije: https://www.kope.si/
  • Mesec obiska: januar 2023
  • Trajanje oddiha: 4 dni, 3 nočitve
  • Oddih smo uživali: 4 družine z otroci starosti 4 – 11 let
V Grmovškovem domu (v ozadju) je kamzmulcem.si praznoval 8. obletnico

TOP 3 Grmovškovega doma ****

1. Lokacija tik ob smučišču 

Lokacija je idealna za družine z majhnimi otroki, saj je doma od prve vlečnice oddaljen 50 m. Opcija nastanitve na smučišču najbolj olajša družinsko logistiko družinam z majhnimi otroki, ki še ne smučajo, ali pa se hitreje utrudijo in tako ni treba čakati ostale člane, da končajo smuko. Priročno je tudi, da trak za najmlajše smučarje stoji tik pred hotelom in prav tako tudi smučarska šola Sport Kope, kjer prevzamejo otroke v tečaje.

Tik pred Grmovškovim domom stoji trak za najmlajše smučarje. Kope
Do vhoda v Grmovškov dom lahko kar prismučaš. Kope

Smučišče Kope je dovolj prijazno do začetnikov in ravnoprav dinamično za smučarje s kilometrino, zato se tudi radi vračamo. Grmovškov dom stoji neposredno ob smučišču in najbližji progi sta ravno progi Pungart 1 in 2 s sedežnico, ki ima poseba varovala za otroke, in sta verjetno eni najboljših prog za začetnike v Sloveniji. Naši 8-10 letni mulci se že sami spuščajo po njej, sploh pa obožujejo nočno smuko, ki poteka ravno na teh dveh progah. Čisto blizu Grmovškovega doma pa najdete tudi krogce in progo za začetnike, ki so že osvojili trak.

Proga Pungart, ena najboljših prog za začetnike v Sloveniji, Kope
Proge na smučišču Kope pa so dovolj dinamične in zanimive tudi za bolj izkušene smučarje
Nočna smuka na progi Pungart, ki se konča tik ob Grmovškovem domu je pri mulcih zelo popularna, Kope

Zelo prav pride pa tudi manjše sankališče pred domom (Ob Uti pri Zajcu), naši otroci so si vsak večer organizirali tam nočno sankanje, pridno pa so izkoriščali otroško igrišče tik pred domom, sploh najmlajši, ki na smučkah zdržijo le omejen čas. In res je priročno, ko kakšen od otrok pozabi rokavice in samo skočiš v dom in si že nazaj.

Manjše sankališče pred Grmovškovim domom, kjer so si naši mulci vsak večer priredili nočno smuko, Kope
Otroško igrišče pred Grmovškovim domom, Kope

2. Praktične in funkcionalne sobe

V prenovljenem Grmovškovem domu sedaj najdemo 40 2 ali 4-posteljnih sob, skupaj pa dom sprejme lahko tudi do 160 gostov. Vse sobe imajo lastno kopalnico, talno gretje, LCD televizor in balkon ter brezplačen WI-FI.  V vsaki sobi najdete tudi priročno steno za obešanje stvari. Otroci do 6 leta starosti bivajo brezplačno, lahko vam uredijo dodatno ležišče. Otroci do 12 leta pa bivajo po znižani ceni. Sobe so razporejene v treh nadstropjih, do katerih se pride tudi z dvigalom (op.p. v času našega obiska so bila obnovitvena dela v domu v zaključni fazi, tako da dvigalo še ni delovalo.)

Štiri-posteljna soba v Grmovškovem domu, Kope
Vsaka soba ima balkon, Grmovškov dom na Kopah
Kopalnica z radiatorjem (super za sušenje) in tuš kabino
Primer dvo-posteljne sobe z dodatnim ležiščem, Grmovškov dom, Kope
Vsaka soba ima tudi LCD televizor, ki nam je prišel prav za kakšen počitek po smučanju, Grmovškov dom, Kope

V domu pa je urejeno tudi za ogrevane namenske prostore za shranjevanje smučarske opreme tik ob recepciji, prav tako smuči tekom dneva lahko odložite na namenskih stojalih v preddverju pred recepcijo.

Velike ogrevane sobe za shranjevanje smučarske opreme v pritličju (imajo tudi odlagalne mize), Grmovškov dom, Kope
Stojala za odloganje smuči in ostalo opremo v preddverju Grmovškovega doma, Kope

Brezplačno parkiranje je omogočeno tik pred domom na velikem parkirišču, kar je zelo praktično za vse tiste, ki pridemo na smučanje z več opreme kot za mesečne poletne počitnice.

Parkirišče najdemo tik pod Grmovškovim domom, Kope

Za skupna druženja je organiziran prostor pred recepcijo z mizami in stoli, kjer lahko zvečer odigrate kakšno družabno igro s prijatelji.

Družabni prostor, Grmovškov dom, Kope

3. Gostinska ponudba

V pakete nastanitve v Grmovškovem domu je zajet tudi polpenzion (z doplačilom 7 EUR/oseba pa dobite tudi kosilo). Obroki so organizirani v prenovljeni restavraciji Kope, ki se nahaja v prvem nadstropju Grmovškovega doma in do nje lahko gosti doma pridejo kar v copatih. Mi smo posebej bili veseli bogatega zajtrka, kjer med klasičnimi zajtrk jedmi postrežejo tudi z okusnimi domačimi dobrotami kot so domači sir, skuta in salama. Pri večerji pa postrežejo z vsaj eno juhico, različnim mesnimi in ribjimi jedmi s prilogami (npr. riž, pražen krompir, pomfri) več vrst solatami in sladico. Tudi vegetarjanci bodo zadovoljni z izbiro hrane.

Samopostrežni zajtrk z domačimi dobrorami v Restavraciji Kope, Grmovškov dom na Kopah
Domače lokalne dobrote so najokusnejši del zajtrka v Restavraciji Kope, Grmovškov dom
V večernem menuju je poskrbljeno za različne okuse, Grmovškov dom, Kope
Večerja v restavraciji Kope v Grmovškovem domu, Kope
Ob večerji v Restavraciji Kope postrežejo tudi s sladicami. Ugibajte, kdo jih je bil najbolj vesel?

Otroci so po smučanju najraje zavili v Uto pri Zajcu tik ob Grmovškovem domu na vročo čokolado s smetano. Prav tako zelo moderen Objekt Pri Zajcu je namenjen predvsem dnevnim gostom, ki prihajajo na Kope in temelji na hitri postrežbi hrane in pijače.

Malica v Uti pri Zajcu (v ozadju Grmovškov dom), Kope
Moderen objekt Pri Zajcu obdan s snežno odejo, Kope

V Holcer pubu, ki ga najdete v pritličju Grmovškogeva doma, poskrbijo tudi za tiste, ki se radi tudi pozabavajo ob večernih urah. Naj vam namignemo, da se zna zgoditi, da bo tukaj imela koncert celo Severina, zato le preverite njihov zabavni program.

Holcer Pub

Če bi si želeli pa malo bolj “slow food” izkušnje, pa se ustavite v prenovljenem  Lukovem domu v prav tako pred kratkim prenovljeni Restavraciji Luka (7 min hoje od Grmovškovega doma), kjer vam postrežejo z bolj izbranim kulinaričnim menijem.

Gurmanska pojedina v Restavracija Luka v Lukovem domu, Kope

Tukaj še omenimo, da imajo v Grmovškovem domu kapacitete za organizacijo večjih druženj in praznovanj, kot so poroke in obletnice.

Kope so idealne za družine

Smučarska idila na smučišču Kope

Za več o naših dogodivščinah na Kopah si oglejte tudi na našem Kamzmulcem Instagram profilu. Mi se že veselimo pete kamzmulcem sezone na Kopah v sezoni 2024.

Mnenje o Grmovškovem domu izraža zgolj naše osebne izkušnje. Del Grmovškovega doma se trenutno še prenavlja. Za več informacij nam pišite  na info@kamzmulcem.si ali v komentar.

Smo mamice »rojenih« popotnikov. Nismo rade preveč časa doma. Nismo tudi rade predolgo v eni državi. Vedno aktivne z mulci in v iskanju luštnega preživljanja časa kot mame.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime