KZM ocenjuje: GreenValley glamping resort (ZupancPlac)

1
V osrčju Savinjske doline v neokrnjeni naravi ob reki Savinji, v Šeščah pri Preboldu, se nahaja pravi zeleni glamping raj za družine – GreenValley glamping resort (domačinom znan kot ZupancPlac). GreenValley resort združuje simpatične kočure in šotore z ogromno športne ponudbe za vso družino. Poleti bo središče dogajanja zagotovo bazen, zvečer pa taborni ogenj. Že z dvodnevnim obiskom tega glampinga, smo dosegli vse kriterije popolnega družinskega oddiha. Ker pa smo v enem vikendu komaj izkoristili vso ponudbo, ki je na voljo gostom, priporočamo da tam ostanete še kak dan več ali pa celo cel teden, saj GreenValley glamping odlično izhodišče za izlete po Savinjski dolini.

Čarobnost večerov na GreenValley glamping

 • Lokacija: GreenValley glamping, Šešče pri Preboldu; enostavno dostopen, le 40 min iz Ljubljane ter 3 km z avtoceste.
 • Naslov: Šešče pri Preboldu 70c, 3312 Prebold
 • Tip lokacije: podeželje
 • Tip nastanitve: glamping šotor, kočure
 • Primerno za otroke: dojenčki, malčki in predšolski, šoloobvezni, najstniki
 • Dovoljeno za pse: kužki so dobrodošli po predhodni najavi
 • Cenovni razred: standardno; cene so odvisne od tipa nastanitve (glamp kočure ali glamp šotor). Možno je koriščenje bonov.
 • Mesec obiska: junij 2019 in junij 2020
 • Trajanje oddiha: 2 nočitvi
 • Kontakt: info@greenvalley.si ali  041 569 982 / 040 685 662.

Ocena namestitve

Izbirate lahko med bivanjem v glamp kočuri ali glamp šotoru. Na voljo so tri kočure in več glamp šotorov, ki so ravno prav odaljeni drug od drugega, vsi pa imajo pogled na bazen in travnike. V kočurah lahko prespijo do 4 osebe, v šotorih tudi več. V namestitvah vas čakajo sveže brisače.
Mi mo izbrali glamp kočuro, v kateri boste našli zakonsko posteljo in v primeru, da bo v kočuri bivalo več oseb, pomožno ležišče.  Glamp kočure so narejene iz lesa, kar jim da poseben čar, saj vas vonj po lesu zagotovo zaziba v prijeten spanec.
Glamp kočura GreenValley Glamping
Bazen na GreenValley glampingu

Glamp šotori so prostorni, v njem lahko prespi več oseb. Ležišča pa so preprosta in razporejena po šotoru. V šotoru je stojna višina, kar pomeni da ne boste imeli težav s prostorom.

Notranjost šotora GreenValley glamping

Gostje lahko uporabijo tuše »pod zvezdami«, na voljo pa so tudi čisto novi pokriti tuši in toaletni prostori.
Tuš pod zvezdami, GreenValley Glamping
Novi pokriti tuši
Umivalniki pri WC, GreenValley glamping
Zunanji umivalnik, GreenValley glamping
Novi WCji, GreenValley glamping

Opremljena zunanja kuhinja

Vsem gostom je na voljo priročna zunanja kuhinja z dvema velikima hladilnikoma, kamor lahko shranite hrano in pijačo ter si pripravite obroke po želji. Kuhinja je dobro opremljena z vsemi kuhinjskimi pripomočki in celo pomivalnim strojem. Sposodite si pa lahko tudi žar. Namig: v spodnji, desni omarici se skrivajo družabne igre za vso družino. 🙂

Na posestvu je dovolj sence, kamor se lahko skrijete pred močnim soncem, če pa vas ujame dež, pa se boste  lahko skrili pod veliki nadkriti šotor, opremljen z mizami in klopmi, namiznim tenisom in ročnim nogometom.

 

Outdoor kuhinja, GreenValley glamping

Možnost prehranjevanja

V samo nočitev v glampingu hrana ni všeta, lahko pa se pred prihodom dogovorite za zajtrk. Bogat zajtrk vam postrežejo sveža jačka, domače marmelade, kosmiče, rogljičke in druge dobrote. V bližini so številne pizzerije, gostilne in restavracije. Nekatere med njimi nudijo tudi dostavo
Okusno na GreenValley glampingu
V GreenValley glamping resortu se lahko dogovorite tudi za zajtrk
V sezoni 2022 so dodali še nov šotor za druženje

Priporočene aktivnosti & zabava za otroke

Na posestvu GreenValley bodo otroci imeli napolnjen urnik od jutra do večera, zato ne bodite presenečeni, če par ur ne boste slišali znanega vzklika: “Mami, mami …”:)
Aktivnosti, ki jih mulci lahko počnejo v GreenValley resortu:
 • plavanje in vragolije v bazenu,
 • odbojka na mivki,
 • tenis,
 • namizni tenis,
 • ročni nogomet,
 • neskončne površine travnikov primerne za igranje nogometa, metanje frizbija, tekmovanje v badimntonu ali druge športno-animacijske igre,
 • crkljanje domačih živali
 • lokostrelstvo,
 • kres in peka penic.
Večerni kres in peka penic, Green Valley glamping resort
Crklanje domačih živali v GreenVally
Lokostrelstvo v GreenValley glampingu
V GreenValley se lahko pomerite v odbojki na mivki
Namizni nogomet, GreenValley glamping
Kokoši svilenke, GreenValley glamping

Aktivnosti za starše

Vsekakor priporočamo:
 • joga (lahko se udeležite tudi vodene jutranje joge ob sredah in sobotah)
 • najamete kolo in se zapeljete ob Savinji ter med nasadi hmelja
 • zadremate v viseči mreži
Počitek v GreenValley
S kolesi ob Savinji, GreenValley

Izleti v okolici

Poleg bivanja v GreenValley glampingu, kjer imate že tako veliko aktivnosti, je njihova lokacija odlična izhodiščna točka za raziskovanje Savinjske doline. Nekaj idej za izlete:
Sprehod z mulci ob Savinji do ribnika Vrbje

Kaj bi lahko izboljšali

Vsekakor bi bilo dobrodošlo, da bi bila gostinska ponudba na voljo ves čas, ne samo po naročilu. So pa ta manjko V GreennValley glampingu rešili z dobro opremljeno skupno kuhinjo. Gostje lahko obiščejo tudi dve gostilni z domačo ponudbo v bližnjem Šempetru.

Končno mnenje

Vsekakor priporočamo oddih aktivnim družinam, ki so radi v naravi, a hkrati želijo možnosti aktivnega preživljanja časa. Še posebej bodo uživali ljubitelji športnih aktivnosti pa tudi tisti, ki radi obiščejo manj znane kotičke Slovenije.

GreenValley smo obiskali nanjihovo povabilo, vendar napisano mnenje izraža zgolj naše osebne izkušnje. Za več informacij nam pišite na info@kamzmulcem.si.