KZM ocenjuje : Grand Hotel Primus****S, Ptuj

1
Užitki v ekskluzivnih bazenih GH Primus

Pri Grand Hotelu Primus nas je od vsega najbolj navdušila njegova lokacija – ravno prav odmaknjen od mesta, da v jutru uživaš objem narave ter ravno prav blizu našega najstarejšega mesta Ptuj, da se lahko v vsakem trenutku odpraviš na čudovit 30 minutni sprehod ob Dravi do tega prelepega mesta. To, da smo imeli na izbiro kar dvoje različne terme, kjer smo se ob jutrih ali večerih pogreli, pa je bilo le pika na i.

Zanimivost: Hotel je dobil ime po neodvisnem, spretnem in nadarjenem, nikoli omahljivem poveljniku legije rimskega imperija, Marcusu Antoniusu Primusu. Pravijo, da je »govoril z žarečimi očmi in z gromkim glasom«, zato si je med vojščaki prislužil zaupanje in ugled. “Primus” po latinsko pomeni “prvi” in v hotelu se trudijo, da se tako počutijo tudi njihovi gostje.

Dobrodošli v Grand Hotel Primus, Ptuj
Vodomet pred hotelom je bil vedno zanimiv postanek za najmlajšo, Grand Hotel Primus
 • Lokacija: Ptuj
 • Naslov: Grand Hotel Primus, Pot v toplice 9, 2251 Ptuj, Slovenija
 • Spletna stran
 • Tip lokacije: terme
 • Tip nastanitve: hotel
 • Primerno za otroke: dojenčki, malčki in predšolski, šoloobvezni, najstniki
 • Cenovni razred: dostopno, povpraševanje lahko oddate na tej povezavi. Cena bivanja se spreminja glede na sezono. Za ostalo družinsko ponudbo, kliknite tukaj.
 • Mesec obiska: september 2019, september 2023
 • Trajanje oddiha: 3 dni, 2 nočitvi
 • Oddih smo uživale kar 3 generacije – babica, mami, 12 letnik in enoletnica

Krompirjeve počitnice v Termah Ptuj

Razvajanje ali aktivna skrb za okrepitev dobrega počutja? V Grand Hotelu Primus v Termah Ptuj, ki so del največje slovenske turistične skupine Sava Hotels & Resorts, vas čaka oboje. V času šolskih počitnic je še posebej živahno! Ljubitelji vodne zabave se bodo razveselil blagodejnosti ptujskih termalnih vrelcev, ki vas sprostijo in poživijo na hotelskem kopališču, in štetja plavalnih zamahov v vodnem parku. Poleg raznolikih bazenov bodo najmlajši navdušeni tudi nad jesensko-čarovniško obarvano počitniško animacijo in izleti v okolico letovišč, starši pa nad imperijem dobrega počutja z wellness tretmaji, ki so navdih iskali v staro-rimski tradiciji. Tudi na gurmane niso pozabili, saj njihovi kuharski mojstri za vas pripravljajo kulinarične dobrote iz lokalnih in sezonskih sestavin. Poleg odličnih vin in slastne lokalne kulinarike si v vseh njihovih restavracijah lahko izberete tudi jedi z oznako “Bodimo fit”. Za piko na i, si privoščite še jutranji sprehod do najstarejšega slovenskega mesta, ali se prepustite meditaciji in jogi v Vetrnici zdravja v parku Fortuna.

Med počitnicami v Grand Hotelu Primus v dvoposteljnih sobah z dodatnim ležiščem velja družinski bonus za brezplačno bivanje 1 ali 2 otrok v sobi skupaj s staršema.

TOP 5 Grand Hotel Primus****S

 1. Odlična lokacija, nedaleč stran od mestnega jedra Ptuja in s številnimi sprehajalnimi potmi v naravi
 2. Bogat, raznovrsten in zdrav samopostrežni zajtrk in večerja
 3. Udobne sobe 
 4. Hotelske Terme in wellness ter dodaten brezplačen vstop v Terme Ptuj
 5. Družinam prijazen hotel (igralnica in animacija, otroški bazeni, prijazno osebje)
Lokacija Grand Hotela Primus je bila ena od večjih prednosti

Ocena hotelske sobe

V Grand Hotelu Primus smo imeli na voljo prostorno 33m2 veliko Suito, kar nam je dalo dovolj prostora, da sva midve z mojo malčico imeli miren in ločen prostor za spanje, medtem ko sta babi in njen vnuk lahko uživala v večernem TV sporedu:) Naš balkon je imel lep pogled na sprednji del hotela (dostop do balkona je le iz prednjega dela Suite), mene pa je navdušila kopalnica s kadjo, kjer sem se ob večerih grela s termalno vodo.

Ločen spalni del v Suiti, Grand Hotel Primus
Prostorna kopalnica z ločenim WC ter kadjo s termalno vodo, Grand Hotel Primus
Pogled na balkon iz prvega dela Suite, Grand Hotel Primus
Pogled z balkona, Grand Hotel Primus
Pri prijavi vas bodo pocrkljali s kuponi, Grand Hotel Primus

Možnost prehranjevanja

V samopostrežni restavraciji hotela se vsekakor trudijo, da si sami naredite fit obroke – pravzaprav so moči združili skupaj z nutriocistko Mojco Cepuš in tako vas v restavraciji vsak dan pričaka program Bodimo fit. Obrok za dobro počutje si lahko sestavite sami, in sicer s pomočjo treh oznak: Dobro za vas, Pod 250 kCal in Pod 500 kCal. Glede na to, da smo imeli mi s seboj športno zelo aktivnega mulca, ki že kar sam ve, kako se zdravo prehranjuje; babi, ki se premalokrat pusti razvajati in mene, mamico, ki še vedno doji, smo si obroke kar sami sestavili s pomočjo oči:) In tako dobili super barvite krožnike za naše brbončice. In kot se za Štajersko spodobi, sva si midve z babi ob večerji dovolili postreči  z lokalnim kozarčkom vina.

V hotelu je na voljo tudi a la Carte restavracija Primus ter Aperitiv bar. Prav tako boste našli restavracijo v termalnem delu hotela.

V večini paketov, ki jih Hotel ponuja, imate polpenzion že vključen v ceno.

Hotelska samopostrežna restavracija, Grand Hotel Primus
Priznamo, da smo zelo dobro jedli- za zajtrk
in večerjo:) Grand Hotel Primus
Predvsem naša babi sie je dala “duška”:)

Priporočene aktivnosti & Zabava za otroke

1. Ena od prednosti bivanja v Hotelu Primus je njihova blagodejna naravna termalna voda. Vrelci v Termah Ptuj iz globine 1100 m prinašajo termalno vodo s temperaturo 56 ⁰C, ki še posebej ugodno vpliva na odpravljanje težav gibalnega sistema. Priznam, da je kar vsem 4 najbolj pasalo namakanje v toplih masažnih bazenih, v sobi pa smo si termalno kopel pripravili kar sami v kadi, saj smo imeli svojo lastno termalno vodo.

Dobrodoščica v Termalni svet, ki nas je pričakala v sobi, Grand Hotel Primus

Med bivanjem v Grand Hotel Primus boste imeli na voljo kar 2 možnosti termalnega doživetja:

 • Terme Ptuj

V notranjem delu termalnega parka lahko skupaj z mulci uživate v šestih bazenih, od tega v enem zunanjem. Prav tako je naša malčica prišla na račun v plitkem otroškem bazenu. Najraje pa smo vsi skupaj uživali v mehurčkih toplih masažnih bazenov (na voljo sta 2). Starejši mulci pa se bodo lahko spustili tudi po toboganu z zvočnimi in vizualnimi efekti.

Notranji termalni park, Terme Ptuj

Mi smo na žalost zamudili sezono zunanjega dela termalnega parka, ki obljublja še več zabave za otroke vseh starosti. Za pripravo na novo poletno sezono, si lahko preberete tukaj, kaj vse čaka na vas in vaše mulce.

 • Ekskluzivni hotelski termalni kompleks v Grand Hotelu Primus

Še bolj kot Terme Ptuj, pa je nas navdušil hotelski termalni kompleks, saj je vzdušje v njem veliko bolj umirjeno (predvsem, če si jutranji ptič:)). Na voljo je velik bazen s prehodom v zunanji del bazena, dva masažna bazena ter otroški bazen. Za večje mulce, ki imajo radi savne, pa je na voljo svet savn, ki je sestavljen iz 10 različnih sob. Več si lahko preberete tukaj.

Ekskluzivni hotelski Wellness – čas za mami
Če si jutranja ptica, imaš vse zase:) Grand Hotel Primus
Notranji veliki bazen, Grand Hotel Primus
Otroški bazen, Grand Hotel Primus
Najbolj pa smo uživali v toplih masažnih bazenih, Grand Hotel Primus

2. Otroška animacija na bazenu Terme Ptuj

Vsak dan je organizirana otroška igra za otroke. Mi smo jo sicer le opazovali, saj je bila najmlajša premajhna, starejši mulc pa se je raje zabaval z njo:) Vendar se je čez vikend nabralo kar nekaj otrok, ki so se zabavali v otroškem bazenu.

3. Otroška animacijska igralnica v avli hotela

V igralnico greste seveda lahko v kateremkoli času na igro ali branje knjigic, vsak petek in soboto pa so organizirane otroške ustvarjalne delavnice (med 19.30 in 20.30 uro)

Otroška animacijska soba, Grand Hotel Primus
Otroška animacijska soba, Grand Hotel Primus

4. Sprehod do mestnega jedra

Seveda se lahko do mesta zapeljete z mestnim avtobusom, vendar je nam v najlepšem spominu ostal prav vsakodnevni polurni sprehod od Grand Hotela Primus, med polji ter ob reki Dravi do mestnega jedra. Občudovanje lepega Ptuja iz druge strani Drave ter peš čez most, ki je rezerviran le za pešče in kolesarje in fotoutrinke na mesto.

Od Grand Hotela Primus…
…po bregu Drave s prečudovitimi razgledi na Ptuj
in čez most do mestnega jedra Ptuja

Aktivnosti za starše

V sobi ali na recepciji vas bo čakala zloženka, kjer boste imeli navedene tedenske organizirane aktivnosti.

Tedenski program bo vedno osvežen pri recepciji, Grand Hotel Primus
 • bogata SPA ponudba (masaže, savnanje z rituali, kozmetične storitve)
 • vodene vaje v vodi
 • nordijska hoja
 • organizirani sprehodi po Ptuju
 • in drugo, glede na letni čas

Sama sem preizkusila kozmetične storitve Medico centra Valens Augusta, ki se nahaja v pritličju Grand Hotelu Primus in sem bila nad strokovnostjo ter rezultatom navdušena. Žal časa za savnanje ob 2 mulcih različnih želja ni bilo, sva se pa obe z babi lepo pogreli z njihovo blagodejno termalno vodo.

Pomembno za starše

 • Brezplačni wifi v celotnem kompleksu
 • Sam hotelski kompleks kot tudi okolica sta primerna za vozičkanje

Kaj bi lahko izboljšali

S samo storitvijo, ponudbo ter prijaznostjo hotela do družin z otroki smo bili več kot zadovoljni. To, da je hotel nameščen v tako idilični bližini Ptuja, mu da še dodatne točke. Edino, kar nas je “zmotilo” je, da smo morali do Term Ptuj čez cesto…ampak verjetno smo že malo razvajeni s podzemnimi hodniki. Mogoče pa imajo tudi oni kaj podobnega v načrtu v bližnji prihodnosti. Mi smo si stvar vseeno poenostavili in smo šli do njega kar v kopalnem plašču in supergah.

Izleti v okolici

 • Sprehod do mestnega jedra Ptuja (mi smo bili kar 3x, saj je bil sprehod ob lepem jesenskem vikendu prav tako blagodejen kot termalna voda:))
 • Ptujsko jezero na Dravi, ki spada med največja umetna jezera v Sloveniji. Okrog jezera vodi urejena pot. Iz Term Ptuj se lahko podate peš ali s kolesi.
 • Pustolovski park Vurberk ob gradu Vurberk, kjer so v krošnjah dreves poskrbeli za ljubitelje plezanja in adrenalina na treh progah različnih težavnostnih stopenj. Odprto ob nedeljah.
 • Pravljični gozd Rdeča kapica v Mohorkovi grabi, kjer vas v pravljičnih hišicah v naravnem okolju pričakujejo prizori iz znanih pravljic. Hišice so na ogled od petka do nedelje.
 • pohodni izlet na Ptujsko goro
Raziskovanje mestnega jedra Ptuja
Na Ptujskem gradu
Babi, nečak in moja malčica, Ptujski grad

Končno mnenje

Grand Hotel Primus bi priporočila vsaki družini, z manjšimi ali večjimi otroki, saj resnično ponuja široko paleto aktivnosti za aktivne otroke ter starše, ki iščejo welness oddih, pa tudi spoznavanje naravnih in kulturnih znamenitosti prelepega Ptuja.

Grand hotel Primus***S smo obiskali kot odziv na njihovo prijazno povabilo. Kakorkoli, mnenje o Grand hotel Primus***S izraža zgolj naše osebne izkušnje. Za več informacij nam pišite na info@kamzmulcem.si.

Sem mamica šolarju Eriku in dojenčici Freyi, trenutno živeča v nemškem Kölnu in velika ljubiteljica potovanj. Sem navdušena kajtarka, potapljačica in inštruktorica pilatesa. Tako so naša potovanja večinoma stvar iskanja krajev, kjer smo aktivni, predvsem pa krajev, kjer se imamo vsi fajn.

1 komentar

 1. […] Namestitev: Grand Hotel Primus, kjer nas je od vsega najbolj navdušila njegova lokacija – ravno prav odmaknjen od mesta, da v jutru uživaš objem narave ter ravno prav blizu mestnega jedra Ptuj, da se lahko v vsakem trenutku odpraviš na čudovit 30 minutni sprehod ob Dravi do tega prelepega mesta. To, da smo imeli na izbiro kar dvoje različnih term, kjer smo se ob jutrih ali večerih pogreli, pa je bilo le pika na i. Preberite si našo oceno hotela. […]

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime