KZM ocenjuje: Glamping Mountain Fairy Tale, Tržič

1

V poplavi glampingov v zadnjem času je kar težko izbrati tistega, ki bi nam najbolj ustrezal. A dejstvo je, da je vsak malenkost drugačen, vsak nudi kakšno drugačno storitev ali ima določene posebnosti, ki so nam všeč. Glamping Mountain Fairy Tale odlikuje nek čisto poseben stik z naravo. Mir, povezanost, popolni odklop. Dejstvo, da kombinira lesene hiške na res visokem nivoju z izjemno okolico, pa doda svoje še piko na i. Dodatna prednost? Je celoleten, saj so hiške ogrevane, mi pa ob ponovnem obisku z veseljem potrdimo, da je prava izbira za celoletni obisk, saj vsak letni čas ponuja svojo posebnost.

Nočni razgled iz vroče kadi in zvezdnato nebo
 • Lokacija: Glamping Mountain Fairy Tale, Tržič
 • Naslov: Cesta Ste Marie aux Mines 19a, Tržič, GPS: 46.35423608428711, 14.29387291534052
 • Spletna stran: Glamping Mountain Fairy Tale
 • Tip lokacije: podeželje
 • Tip nastanitve: glamp hišice s kuhinjo in kopalnico, dodatno zunaj lesena kad
 • Primerno za otroke: dojenčki, malčki, predšolski, šolski, najstniki
 • Cenovni razred: nadstandardno
 • Obroki: Res bogat zajtrk, ki je prinešen zjutraj na vašo teraso v obliki piknik košarice, je vključen v ceno. Garantiramo, da bo ostalo precej še za dopoldansko malico ali večerjo.
 • Mesec obiska: avgust 2021, februar 2024
 • Trajanje obiska: 2 noči, 3 dni
 • Oddih smo uživali: 2 odrasla, 9- in 3-letnik ob prvem obisku oz 12 in 5-letnik ob drugem
 • Pomembno: Gre za enega redkih glampov, ki omogoča celoletno bivanje, saj so hiške ogrevane. Pozimi imajo tudi posebne ponudbe, ki vključujejo najem sank in/ali kosilo na gorski koči. Pri glampingu Mountain Fairy Tale nudijo tudi možnost darilnih bonov.
Darilni bon za glamping doživetje. Avtorica: Polona Šafner.

TOP 4 Glampinga Mountain Fairy Tale:

1. Popolne lesene hiške z vsem, kar potrebujete

Glamping v ličnih hiškah, narejenih iz naravnih materialov, z velikimi panoramskimi okni in strešnim oknom (za opazovanje zvezd ali snežink:)), je super alternativa za vse nas, ki smo radi v stiku z naravo, a nam šotor nudi premalo udobja.  Hiške so minimalistično opremljene, a hkrati nudijo vso udobje, ki ga družina potrebuje ali želi na dopustu – v okviru hiške je kopalnica in majhna kuhinjska niša z električno ploščo in grelnikom vode ter hladilnikom. Ni ravno mišljeno, da kuhate govejo juho (ali pa tudi, če vam zapaše), ampak za osnovne jedi pa bo več kot dovolj.

Kuhinjska niša z vsem najnujnejšim.
Osrednji prostor s panoramskim in dodatnim strešnim oknom.
Dovolj velika in lepa kopalnica

Hiške so razporejene po načelu Feng shui, kar nudi posebno energijo, vsaka je obkrožena z veliko zelenja oz. lesenimi zastirnimi ogradami, ki nudijo nekaj zasebnosti.

Glamping je lepo zelen, hiške nudijo intimo

Za morebitno slabo vreme poskrbi knjižna polica v hiškah, ki vsebuje knjige za najmlajše in tudi odrasle bralce. Za dodaten nasmešek na obrazu, romantične trenutke v dvoje ali družinsko razigranost pa je ob vsaki hiški tudi lesena kad, ki jo na vašo željo ogrejejo, da je voda prijetna za namakanje. Kad je dovolj velika tudi za več kot 2 kopalca, a za popolno vzdušje vseeno priporočamo, da mulci že spijo, vi pa si ob prižgani lanterni in kozarcu vina privoščite kopel v dvoje. Potrjeno je kopel odlična tudi na hladen zimski dan.

Kopalna kad s pečjo, ki jo zakurijo.

Dve izmed hišk (za dve osebi) imata tudi savno. Hiško lahko najamete za bivanje, v zimskem času, ko je zasedenost nekoliko nižja, pa je možno hiško najeti (ob siceršnjem bivanju v glampu in v kolikor seveda ni zasedena) tudi po urah, s čimer imajo vsi gostje možnost dostopa do savne.

Hiška s savno je bolj primerna za 2 gosta. Idealno za vikend pobeg :).

2. Velik vrt z zelenjavo in sadjem, igrali in bralnim kotičkom

Za dejstvo, da smo v času našega bivanja čutili res poseben stik z naravo, je poskrbel velik in urejen vrt, ki obdaja hiške. Ob lepih sončnih dnevih kar kliče na posedanje na leseni terasi ali pripravo obroka na zunanjem žaru pod streho, ki je na voljo vsem gostom. Za dodaten čar pa poskrbijo sadna drevesa, jagode, maline in ribezovi grmički, ki jih je vse polno na vrtu. Tako imajo gostje ves čas bivanja na voljo sadje. Visoke grede na drugem koncu nudijo obilje zelenjave in začimb. V čas našega bivanja poleti je bilo ogromno paradižnikov, paprik, kumar, melancanov,…. ki si jih gostje lahko naberejo za svoje potrebe.

Sadno drevje in grmovnice obkrožajo hiške
Pokrit prostor z žarom, ki je na voljo vsem obiskovalcem
Zelenjava iz visokih gred, ki je na voljo gostom.

Medtem ko starši pijejo jutranjo kavo ali srkajo kozarec vina na terasi, je za mulce na voljo tudi majhno, a lepo otroško igrišče, ali bralni kotiček v senci mogočnih dreves. V okviru otroškega igrišča je na voljo tudi več predmetov za zunanjo igro (žoge, frizbiji ipd), ki so bili zelo dobrodošli v času našega obiska.

Hiška z igračami in družabnimi igrami.

Bralni kotiček – v času slabega vremena bolj osamljen.

Zelo dobrodošla pridobitev od našega zadnjega obiska pa so tudi uganke in legende, ki so posejane po celem glampu. Tržiške uganke so zelo domiselno speljane na različnih koncih, nekatere nekoliko skrite, a slednje hkrati krepi radovednost otrok.

Uganke in tržiške pripovedke so del animacije za otroke

3. Dodatki, ki naredijo razliko

Že res, da je morda cena bivanja za družino v času visoke sezone nekoliko višja, a je tudi storitev nadstandardna. Poleg hiške, okolice, odličnega zajtrka, vam v glampingu nudijo tudi dodatke – mini “sladkorčke”, ki naredijo razliko v primerjavi z drugimi. Ob prihodu vas pričakajo z domačim sokom za najmlajše goste in “poživilom” za odrasle, otroci pa prejmejo pobarvanke, da lažje počakajo na celoten check-in.

Zajtrk je prinečen v piknik košarici in odložen ob dogovorjeni uri na terasi in vsebuje vse kar potrebujete za okrepčilo pred aktivnim dnevom.

Piknik košarica zjutraj na vratih ob dogovorjeni uri
Le del bogatega zajtrka
Pobarvanke ob check-in

Gostje glampinga prav tako prejmejo vavčerje za brezplačen vstop v Gorenjsko plažo – letno kopališče v neposredni bližini. Nam je bilo izredno žal, da nam vreme obiska ni dopuščalo, saj bazeni izgledajo res vabljivi. Smo pa se potolažili z obiskov  odličnega Tržiškega muzeja, za ogled katerega smo prav tako dobili vavčerje v glampingu in smo ga ob zadnjem obisku ponovili. Super ideja in izvedba, kar je na vsekakor polepšalo bivanje! Potreno tudi Tržiški muzej se je od zadnjega obiska leta 2021 še izboljšal in ga toplo priporočamo.

Odličen Tržiški muzej z bogato zbirko Mateje Svet
Muzej je kombinacija zgodovine smučanja in starih obrti v Tržiču, z veliko interaktivnih delov za otroke
Lep Tržiški muzej s polno zanimivostmi za otroke.

4. Odlične možnosti za izlete in druge aktivnosti

Verjetno največji plus glampinga pa je njegova lokacija. Mi smo ljubitelji Tržiča in okolice že nekaj časa, tako v poletnem kot v zimskem času, saj nudi neokrnjeno naravo in odlične pohodniške možnosti. Kaj vse nas je navdušilo ob tokratnem in ob preteklih obiskih:

 • obisk Dovžanove soteske

Ob zadnjih katastrofalnih poplavah je pri krožni poti sicer prišlo do podora, zato je pot zaprta, a priporočamo, da si sotesko vseeno ogledate, vsaj v manjšem delu, se ustavite ob vodi ali pomalicate.

Prelepa Dovžanova soteska
 • Kofce – krasen izlet, čudovito otroško igrišče in še boljši štruklji

Klasika, ki pri nas nikoli ne zastara. Izlet je primeren za celo leto, v zimskem času pa le previdno k dobro pohodno obutvijo.

Kofce so odličen izlet celo leto
 • Planina Dolga njiva  – čudoviti razgledi, živali z nagajivimi oslički na čelu in odlični štruklji
Planšarija Dolga njiva je zgolj poletni izlet, saj je koča pozimi zaprta, a ga poleti nikar ne izpustite
 • Tržiški muzej – eden boljših, ki smo jih obiskali, tudi za otroke

Jahanje v bližini glampinga. Avtorica: Polona Šafner.

Predlagamo, da poleti in pozimi v glampingu povprašate tudi o njihovih paketnih ponudbah. Nudijo npr. zimski paket izposoje sani in kosilo na koči na Starem Ljubelju, kar je potrjeno super izkušnja.

Glamping Mountain Fairy Tale smo obiskali na njihovo povabilo, a zapisano v celoti odraža naše izkušnje. Za več nam lahko pišete na info@kamzmulcem.si.

Smo mamice »rojenih« popotnikov. Nismo rade preveč časa doma. Nismo tudi rade predolgo v eni državi. Vedno aktivne z mulci in v iskanju luštnega preživljanja časa kot mame.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime