KZM ocenjuje: Glamping Mountain Fairy Tale, Tržič

1

V poplavi glampingov v zadnjem času je kar težko izbrati tistega, ki bi nam najbolj ustrezal. A dejstvo je, da je vsak malenkost drugačen, vsak nudi kakšno drugačno storitev ali ima določene posebnosti, ki so nam všeč. Glamping Mountain Fairy Tale odlikuje nek čisto poseben stik z naravo. Mir, povezanost, popolni odklop. Dejstvo, da kombinira lesene hiške na res visokem nivoju z izjemno okolico, pa doda svoje še piko na i h krasnemu pozno poletnemu vikendu, ki smo ga preživeli pri njih.

 • Lokacija: Glamping Mountain Fairy Tale, Tržič
 • Naslov: Cesta Ste Marie aux Mines 19a, Tržič, GPS: 46.35423608428711, 14.29387291534052
 • Spletna stran: Glamping Mountain Fairy Tale
 • Tip lokacije: podeželje
 • Tip nastanitve: glamp hišice s kuhinjo in kopalnico
 • Primerno za otroke: dojenčki, malčki, predšolski, šolski, najstniki
 • Cenovni razred: nadstandardno (cene upadejo v nižji sezoni)
 • Obroki: Res bogat zajtrk, ki je prinešen zjutraj na vašo teraso v obliki piknik košarice, je vključen v ceno. Garantiramo, da bo ostalo precej še za dopoldansko malico ali večerjo.
 • Mesec obiska: avgust 2021
 • Trajanje obiska: 2 noči, 3 dni
 • Oddih smo uživali: 2 odrasla, 9- in 3-letnik
 • Pomembno: Gre za enega redkih glampov, ki omogoča celoletno bivanje, saj so ogrevani. Pozimi imajo tudi posebne ponudbe, ki vključujejo najem sank. Pri glampingu Mountain Fairy Tale nudijo tudi možnost darilnih bonov.
Darilni bon za glamping doživetje. Avtorica: Polona Šafner.

TOP 4 Glampinga Mountain Fairy Tale:

1. Popolne lesene hiške z vsem, kar potrebujete

Glamping v ličnih hiškah, narejenih iz naravnih materialov, z velikimi panoramskimi okni in strešnim oknom (za opazovanje zvezd ali snežink:)), je super alternativa za vse nas, ki smo radi v stiku z naravo, a nam šotor nudi premalo udobja.  Hiške so minimalistično opremljene, a hkrati nudijo vso udobje, ki ga družina potrebuje ali želi na dopustu – v okviru hiške je kopalnica in majhna kuhinjska niša z električno ploščo in grelnikom vode ter hladilnikom. Ni ravno mišljeno, da kuhate govejo juho (ali pa tudi, če vam zapaše), ampak za osnovne jedi pa bo več kot dovolj.

Kuhinjska niša z vsem najnujnejšim.
Osrednji prostor s panoramskim in dodatnim strešnim oknom.

Dodatna intima je zagotovljena ob dejstvu, da je na voljo zgolj 6 glamping hišic, ki so vse razporejene po načelu Feng shui, kar nudi posebno energijo.

Za morebitno slabo vreme poskrbi knjižna polica, ki vsebuje knjige za najmlajše in tudi odrasle bralce. Za dodaten nasmešek na obrazu, romantične trenutke v dvoje ali družinsko razigranost pa je ob vsaki hiški tudi lesena kad, ki jo na vašo željo lahko zakurijo, da je voda prijetna za namakanje. Kad je dovolj velika tudi za več kot 2 kopalca, a za popolno vzdušje vseeno priporočamo, da mulci že spijo, vi pa si ob prižgani lanterni in kozarcu vina privoščite kopel v dvoje.

Kopalna kad s pečjo, ki jo zakurijo.

Ena izmed hišk ima tudi savno. Definitivno gre na naš seznam za vikend v dvoje:).

Hiška s savno je bolj primerna za 2 gosta. Idealno za vikend pobeg :).

2. Velik vrt z zelenjavo in sadjem, igrali in bralnim kotičkom

Za dejstvo, da smo v času našega bivanja čutili res poseben stik z naravo, je poskrbel velik in urejen vrt, ki obdaja hiške. Ob lepih sončnih dnevih kar kliče na posedanje na leseni terasi ali pripravo obroka na zunanjem žaru pod streho, ki je na voljo vsem gostom. Za dodaten čar pa poskrbijo sadna drevesa, jagode, maline in ribezovi grmički, ki jih je vse polno na vrtu. Tako imajo gostje ves čas bivanja na voljo sadje. Visoke grede na drugem koncu pa nudijo obilje zelenjave in začimb. V čas našega bivanja je bilo ogromno paradižnikov, paprik, kumar, melancanov,…. ki si jih gostje lahko naberejo za svoje potrebe.

Zelenjava iz visokih gred, ki je na voljo gostom.

Medtem ko starši pijejo jutranjo kavo ali srkajo kozarec vina na terasi, je za mulce na voljo tudi majhno, a lepo otroško igrišče, ali bralni kotiček v senci mogočnih dreves. Nam je bilo prav žal, da nam vreme ni dopuščalo veliko posedanja zunaj, sicer bi bilo prebiranje knjige na viseči mreži ob jutranji kavi prav magično.

Hiška z igračami in družabnimi igrami.
Bralni kotiček – v času slabega vremena bolj osamljen.

3. Dodatki, ki naredijo razliko

Že res, da je morda cena bivanja za družino v času visoke sezone nekoliko višja, a je tudi storitev nadstandardna. Poleg hiške, okolice, odličnega zajtrka, vam v glampingu nudijo tudi dodatke – mini “sladkorčke”, ki naredijo razliko v primerjavi z drugimi. Ob prihodu vas pričakajo z domačim sokom za najmlajše goste in “poživilom” za odrasle, otroci pa prejmejo pobarvanke, da lažje počakajo na celoten check-in.

Gostje glampinga prav tako prejmejo vavčerje za brezplačen vstop v Gorenjsko plažo – letno kopališče v neposredni bližini. Nam je bilo izredno žal, da nam vreme obiska ni dopuščalo, saj bazeni izgledajo res vabljivi. Smo pa se potolažili z obiskov  odličnega Tržiškega muzeja, za ogled katerega smo prav tako dobili vavčerje v glampingu. Super ideja in izvedba, kar je na vsekakor polepšalo bivanje!

Lep Tržiški muzej s polno zanimivostmi za otroke.

4. Odlične možnosti za izlete in druge aktivnosti

Verjetno največji plus glampinga pa je njegova lokacija. Mi smo ljubitelji Tržiča in okolice že nekaj časa, tako v poletnem kot v zimskem času, saj nudi neokrnjeno naravo in odlične pohodniške možnosti. Kaj vse nas je navdušilo ob tokratnem in ob preteklih obiskih:

 • obisk Dovžanove soteske

 • Kofce – krasen izlet, čudovito otroško igrišče in še boljši štruklji
 • Planina Dolga njiva – popolno presenečenje ob tokratnem obisku – čudoviti razgledi, živali z nagajivimi oslički na čelu in odlični štruklji

 • Tržiški muzej – eden boljših, ki smo jih obiskali, tudi za otroke
 • Planina Prevala
 • Celoletni izlet, a priporočamo predvsem pozimi: Koča na Starem Ljubelju, od koder lahko sankate
 • Jahanje v bližini glampinga
Jahanje v bližini glampinga. Avtorica: Polona Šafner.

Predlagamo, da poleti in pozimi v glampingu povprašate tudi o njihovih paketnih ponudbah. Nudijo npr. zimski paket izposoje sani in kosilo na koči na Starem Ljubelju, kar je potrjeno super izkušnja.

Glamping Mountain Fairy Tale smo obiskali na njihovo povabilo, a zapisano v celoti odraža naše izkušnje. Za več nam lahko pišete na info@kamzmulcem.si.