KZM ocenjuje: Dvorec Trebnik-SOBE, Slovenske Konjice

1

Na turističnih destinacijah v večji meri vsi radi spimo “v središču dogajanja”. Tako smo v Kranjski Gori radi nekje ob glavnih znamenitostih, enako ko pride do Logarske doline ali Rogle. A včasih je dobro pogledati tudi malenkost vstran, saj slednje pomeni manjšo zasedenost in gnečo (še posebej na vrhuncu sezone), nižjo ceno pa tudi možnost, da si ogledamo zanimivosti, ki si jih morda v nasprotnem primeru nikoli ne bi. Točno v to kategorijo lahko umestimo Dvorec Trebnik, ki ga odlikuje zgodovina, prostornost, nič gneče, zmerna cena in možnost, da smo si dodobra ogledali Slovenske Konjice z okolico, ki so krasni.

 • Lokacija: Dvorec Trebnik-SOBE, Slovenske Konjice
 • Naslov: Grajska ulica 9, Slovenske Konjice, GPS: 46.334990812722644, 15.418881326947648
 • Spletna stran:Dvorec Trebnik
 • Tip lokacije: mesto
 • Tip nastanitve: hotel
 • Primerno za otroke: dojenčki, malčki, predšolski, šolski, najstniki
 • Cenovni razred: dostopno; cenik
 • Mesec obiska: avgust 2021
 • Trajanje obiska: 2 noči, 3 dni
 • Oddih smo uživali: 2 odrasla, 9- in 3-letnik
 • Pomembno: Dvorec Trebnik-SOBE ne nudi obrokov, a je v neposredni bližini veliko kavarn (za zajtrk) ali restavracij (za preostale obroke) zaradi česar mi nismo pogrešali ničesar.

TOP 3 Dvorca Trebnik:

1. V mestu, a hkrati v naravi

Lokacija Dvorca Trebnik je res nekaj posebnega, čemur verjetno botruje tudi njegova zgodovina. Nahaja se res kratek sprehod (dobrih 5 min odrasle hoje, kar pomeni lahko tudi 20 min otroške, saj se bodo zaradi zanimivosti na poti verjetno želeli cel čas ustavljati) iz centra mesta, a sredi parka. Ne glede na dejstvo, da smo mi hotel usporabljali izključno za spanje, je okolica tako čudovita, da družini zagotovo ne bo dolgčas. V okviru parka se nahaja ribnik, tik pod hotelom otroško igrišče, sprehajalne poti, nekoliko naprej pa različna športna igrišča (tudi za tenis) in fitnes na prostem.

Pričetek parka v okolici Dvorca Trebnik.

V kolikor pa vam je dovolj narave in športa, pa ste praktično takoj v centru dogajanja v Konjicah,celo toliko, da smo ob večerih iz oddaljenosti celo slišali koncert iz ene izmed kavarn v centru.

2. “Value for money”

Zgornjo besedno frazo bi težko ustrezno prevedli, a še najbolje bi bilo “veliko dobiš za dostopno ceno”. Točno to zelo dobro opiše Dvorec Trebnik. Sobe so prostorne in lepo opremljene, lokacija hotela je odlična. Res je, da je do Rogle vožnje cca 30 min, a po drugi strani smo si na ta račun lahko ogledali tudi znamenitosti, ki si jih ob morebitni nastanitvi na Rogli zagotovo ne bi – center Noordung, ZOO Land, Žička kartuzija, center Slovenskih Konjic, ki so vsak zase zagotovo vredni ogleda.

ZOO Land je streljaj stran.
Pot med krošnjami, Rogla.
Center Noordung je slabih 15 min vožnje stran.

V sobah je na voljo aparat za gretje vode ter čaji in instant kave, kar reši malenkostno zadrego, da ni na voljo zajtrka. A če potegnemo črto pod vse, dobimo za res dostopno ceno res zelo dobro storitev, ki jo priporočamo.

3. Zelena naravnanost nastanitve

Trudimo se, da smo pri svojih izletih tudi usmerjeni k naravi. Nam, iskreno, ne uspe vedno, a kljub temu z veseljem podpremo zelene prakse, ko imamo to možnost. Dvorec Trebnik ima certifikat Zeleni ključ – Green Key, kar pomeni, da v kopalnicah ni plastične embalaže (mila in šamponi so v dozirnikih), spodbuja se pitje neflaširane vode in odgovorna uporabi brisač. Vsekakor lepa praksa, ki je vredna posnemanja!

Mila so v dozirnikih, spodbuja se pitje neflaširane vode.

Možnosti za izlete v okolici:

Dvorec Trebnik-SOBE smo obiskali na njihovo povabilo, a zapisano v celoti odraža naše vtise. Za več informacij nam lahko pišete na info@kamzmulcem.si.

Smo mamice »rojenih« popotnikov. Nismo rade preveč časa doma. Nismo tudi rade predolgo v eni državi. Vedno aktivne z mulci in v iskanju luštnega preživljanja časa kot mame.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime