KZM Ocenjuje: družinska sprostitev v Wellness hotelu Sotelia****S

2

Sanjate o popolnem družinskem wellness odklopu, kjer boste lahko cel dan preživeli v kopalnem plašču in v natikačih, vaši družinski člani se bodo lahko udeležili različnih aktivnosti, primernih njihovi starosti in interesu, zvečer pa boste prijetno utrujeni zaspali na mehkih blazinah, v prijetni dišeči sobi s pogledom na gozd? Vse to lahko doživite v Wellness hotelu Sotelia, ki velja za enega izmed najboljših hotelov v slovenskih termah in je povezan z obnovljenim Family wellnessom Termalija.

Sproščujoč družinski vikend v kopalnem plašču, lahko doživite v Wellness hotelu Sotelia
 • Lokacija: Podčetrtek
 • Naslov: Terme Olimia, Zdraviliška cesta 24, Podčetrtek
 • Tip lokacije: terme
 • Tip nastanitve: hotel
 • Primerno za otroke: dojenčki, malčki in predšolski, šoloobvezni, najstniki
 • Cenovni razred: nadstandardno, povpraševanje lahko oddate na tej povezavi

Cena bivanja se spreminja glede na sezono. V času zimskih počitnic nudijo posebne pakete, z bogato animacijsko ponudbo in brezplačnim vstopom v Family wellness Termalija za minimalno bivanje 2 noči od 108,5€ / osebo.  Family fun paket preverite tukaj.

 • Mesec obiska: januar 2019
 • Trajanje oddiha: 3 dni, 2 nočitve

TOP 5 Wellness hotela Sotelia

 1. Neposredna povezava s hodnikom s Family wellness Termalija
 2. Odlična otroška igralnica s knjižnico
 3. Bogat samopostrežni zajtrk in večerja
 4. Udobne sobe in celoten koncept selfessna
 5. Bogat dodaten animacijski program za celo družino
Na poti do Family wellnessa Termalija se lahko osvežite s pitno termalno vodo
Najlažje je, če bivate v hotelu, ki je s Termalijo povezan s hodnikom (Terme Olimia)

Ocena hotelske sobe

Imeli smo priložnost preizkusiti družinski apartma in lahko rečem, da smo imeli zareees veliko prostora. Ogromna spalnica, povezana s kopalnico, posebej wc in še en ogromen bivalni prostor, ki nam je služil za veliko zasebno igralnico. Celoten objekt je domiselno vkomponiran v naravo, tako da pogled iz balkona ponuja pomirjajoč razgled na Terme.

Spalnica v apartmaju v Wellness hotelu Sotelia, Terme Olimia
Dnevni prostor z dodatnim ležiščem (Wellness hotel Sotelia)
Prostorna kopalnica s tušem in kadjo v Wellness hotelu Sotelia, Terme Olimia
Tudi najmlajši član je prejel pozornost v obliki koščka lesa (Wellness hotel Sotelia)

Ker vemo, da ne gre za standardno družinsko sobo, smo želeli videti tudi standardno postavitev in tudi te družinske sobe omogočajo dovolj prostora za štiričlansko družino. Prav tako ima vsaka soba velik balkon s pogledom na termalni kompleks ali gozd.

V Wellness hotelu Sotelia so vam na voljo tudi povezane sobe, otroške posteljice in previjalne mize.

Jutranji pogled iz sobe na termalni del (Wellness hotel Sotelia)

Možnost prehranjevanja

V Wellness hotelu Sotelia običajno znotaj paketov ponujajo nočitev z zajtrkom ali pol penzion. Imate pa tudi možnost kosila. Poleg samopostrežnega bifejskega načina zajtrka in večerje v restavraciji Basilicum je v hotelu tudi ala cart restavracija Gratiola, ki ponuja malenkost več udobja in strežbo pri mizi. Osebje je prijazno in izredno pozorno tudi v samopostrežnem delu. V jedilnici boste našli kar nekaj stolčkov za vase najmlajše.

V jedilnici Wellness hotela Sotelia je bilo ob našem obisku več kot dovolj stolčkov za najmlajše

Hrana je izredno raznolika, velika pozornost pa je na lokalni ponudbi zdrave prehrane, ki je tudi posebej označena in na brez glutenskih izdelkih. Verjamemo, da bodo lepo poskrbeli še za tako izbrano dieto vas ali vaših bližnjih. Naš najmlajši se je še posebej navdušil nad Chia semeni z zelenim jabolkom s kokosom za zajtrk ter zelenjavo z govedino iz woka za večerjo  ?

Bogata ponudba lokalnih pridelkov in posebnosti v Wellness hotelu Sotelia
Poleg klasične ponudbe, bodo v Wellness hotelu Sotelia zadovoljili še tako posebno dieto ali prehransko posebnost

Če boste iskali idejo za kosilo ali večerjo izven hotela, vam res ni treba daleč. Posebno poglavje si namreč zasluži naše kosilo v restavraciji Lipa, edini 100% brezglutenski restavraciji v Sloveniji. Poleg odlične domače hrane in ogroomnih porcij, smo preiskusili njihove domače sladice in odličen sladoled. Nudijo tudi pice, hamburgerje in ostalo bistrojsko ponudbo. Po kosilu smo se prestavili v kavarniški del, kjer sta otroka uživala v njihovi igralnici, midva pa sva v miru spila kavo. Poleti pa je na vrtu manjše igralo, vrt pa se nahaja na simpatičnem trgu sredi vasi Lipa, kjer bodo otroci zagotovo lahko brezkrbno tekali, saj tukaj ni prometa.

Kosilo v restavraciji Lipa, edini 100 brezglutenski restavraciji pri nas
Odličen domač sladoled v gostilni Lipa, Terme Olimia
Ponudba domačih slaščic v gostilni Lipa, Terme Olimia
Otroška igralnica v gostilni Lipa, Terme Olimia
Zunanje igralo,na trgu pred gostilno Lipa, Terme Olimia

Priporočene aktivnosti & Zabava za otroke

 • Največ zabave pa vašo družino ne čaka v samem hotelu, ampak v Family wellnessu Termalija, ki s svojim prenovljenim delom Termalija Relax in novim Termalija Family Fun navdušuje staro in mlado. Naših 9 razlogov zakaj vse se ga splača obiskati, si lahko preberete v članku 9 razlogov za obisk Family wellnessa Termalija v Termah Olimia.
Prenovljene Terme Olimia zagotovijo zabavo celi družini!
 • V samem Wellness hotelu Sotelia  je vrhunska igralnica s knjižnico, kjer ob določenih urah organizirajo ustvarjalne delavnice in ostalo animacijo, drugače pa je najmlajšim gostom na voljo kadarkoli.
 • Ob nedeljah v sosednjem hotelu Breza organizirajo tudi Zabavno jogo za otroke nad 4. letom starosti.
 • Ob določenih dnevih in urah v Savna svetu v Family wellnessu Termalija organizirajo tudi družinsko savnanje.
 • O ostalih aktivnostih za vas in vase bližnje vas bodo obvestili sposebnim letakom, kjer si lahko preberete kaj se dogaja v njihovem hotelu in Family wellnessu Termalija.
Prostorna in razgibana igralnica s knjižnico, Wellness hotel Sotelia
Kopalnica poleg igralnice je prilagojena otrokom (Wellness hotel Sotelia)

Aktivnosti za starše

 • Selfeness koncept, ki ga predstavljajo v celotnih termah Olimie, spodbujajo tako da vas v sobi čakajo kartice z izzivom, poleg tega pa vas na osredotočenost opozarjajo na vsakem koraku. V sobi vas bo čakal paket za popolno sprostitev: kopalni plašč z značko s številko sobe, da ga ne zamešate z drugimi. Wellnessbag – priročna torba z brisačami za vstop na bazene ali savno, olimjski košček lesa in 30-dnevni selfnes izziv, da vas bo sproščenost spremljala tudi doma Wellness hotel Sotelia)
V sobi Wellness hotela Sotelia vas bo čakal paket za popolno sprostitev
 • Staršem priporočamo tudi obisk Savna sveta, ki je delno prenovljen. Delček si lahko ogledate v članku 9 razlogov za obisk Family wellnessa Termalija v Termah Olimia
 • Če boste imeli dovolj časa, pa si obvezno privoščite sprostitev v wellness centru Orhidelia.
 • Bodite pozorni na  programe za krepitev pozornosti do sebe: Qi gong in Tai Chi, šest zdravih zvočnih vibracij, Olimski pozdrav soncu, nordijska hoja ali joga smeha, ki jih brezplačno organizirajo v različnih dnevih v tednu. Za več informacij, spremljajte program, ki so ga za tisti teden pripravli za vas.

Prenovljena Savna svet v Family welnessu Termalija, Terme Olimia

Kaj bi lahko izboljšali

Izredno prijazno in ustrežljivo osebje, dobra hrana in povezava z Wellness centrum Termalija so zagotovo eden od razlogov, da hotel priporočamo. Edina zadeva, ki nas je zmotila je hodnik, ki povezuje hotel s Family wellnessom Termalija povezujejo neštete stopnice, kar pomeni, da boste spečega otroka v vozičku večkrat morali dvigniti z vozičkom vred. To pa je tudi Edina zadeva, kin am je ostala v spominu.

Izleti v okolici

Območje Kozjanskega je izredno zanimivo in bogato, zato izkoristite čas bivanja z ogled znamenitosti kot s Čokoladnico Olimje, Jelenov greben in Kočo pri čarovnici. Za več idej kaj početi z mulci v vasi Olimje, pa si preberite naš prispevek Olimje – 6 doživetij za starše in mulce.

Pogled na divjad in Minoritski samostan iz Jelenovega grebena

Končno mnenje

Z bivanjem v Wellness hotelu Sotelia****S si boste olajšali marsikatero “logistično” zagato, ki se pojavi med oddihom v termah z majhnimi otrok. Dejstvo, da vam cel vikend (ali mogoče celo teden) ne bo treba skrbeti za preoblačenje in mokre lase otrok, za pripravo zdravih in okusnih obrokov in dodatnih aktivnosti vaše družine, bo zagotovo pripomoglo k pozitivni izkušnji in sproščenemu preživljanju počitnic.  Ker naš malček še vedno potrebuje popoldansko spanje, nam je prehajanje med termalnim delom in hotelsko sobo, brez preoblačenja in sušenja las izredno poenostavilo logistiko. Ponudba dodatnih animacijskih aktivnosti pa je poskrbela za doživetja in novih izkušenj poln vikend cele družine. Vsekakor sproščujoč oddih, v katerem je uživala cela družina.

V Family wellnessu Termalija nas je navdušila peščena plaža in peskovnik za otroke

Wellness hotel Sotelia***S smo obiskali kot odziv na njihovo prijazno povabilo. Kakorkoli, mnenje o Welness hotelu Sotelia****S izraža zgolj naše osebne izkušnje. Za več informacij nam pišite na info@kamzmulcem.si.