KZM ocenjuje: družinski apartmaji Terme Topolšica

0

Na pozno zimski vikend smo obiskali Terme Topolšica s hotelskim kompleksom in naseljem družinskih apartmajev v Ocepkovem gaju, le 5 minut hoda od hotela. Bivali smo v naselju hišk, kjer so dobrodošli tudi kužki.

 • Namestitev: Družinski apartmaji v Terme Topolšica
 • Lokacija: Topolšica
 • Tip nastanitve: Družinski apartmaji
 • Primerno za otroke: dojenčki, malčki in predšolski, šoloobvezni, najstniki
 • Cenovni razred: dostopno. Za cenik kliknite tukaj.
 • Mesec obiska: marec 2021
 • Trajanje oddiha: 3 dni, 2 nočitvi
 • Oddih smo uživali: družina – starost otrok: 9 let, 5 let in psička
 • Tip lokacije: podeželje
 • Priporočen čas obiska: Kadarkoli v letu in v kateremkoli vremenu, saj so družinske hiške prostorne. V sklopu term je na voljo brezplačen obisk bazenov in savn, v bližnjih mestih pa obisk številnih za družino zanimivih muzejev. Ob toplejšem vremenu se možnosti doživetij še povečajo. Poleg naštetega se lahko obiskovalci okopajo v zunanjih bazenih, obiščejo številke gozdne poti v bližini Term Topolšica, obisk Velenjskega jezera in narave okoliških krajev.
 • Priporočeno trajanje obiska: Zaradi bogate ponudbe doživetij, ki jih ponujajo Terme Topolšica bi priporočilo vsaj dve nočitvi, če se tja odpravljaje za vikend, drugače pa jih lahko obiščete kot počitniško destinacijo.

Top 5 aktivnosti in doživetij v Termah Topolšica in okolici

1. Razgibanost in udobje družinske hišice in njene okolice

Le 5 minut hoda od hotelskega kompleksa, se na hribčku nahaja naselje hišk z družinskimi apartmaji, kjer smo bivali za vikend. Hiške dveh velikosti apartmajev – 2+2 z dvema klasičnima in dvema dodatnima ležiščema (99 m²) in 5+1 s petimi klasičnimi in enim dodatnim ležiščem (150 m²) so energetsko varčne iz okolju prijaznih materialov. Okoli hiše se nahaja velik vrt, ki je še posebej aktualen v lepem vremenu, pozimi ali poleti.

Družinski apartmaji imajo 4* in ležijo ob gozdu. Zgodnje vstajanje je bilo obogateno s ptičjim petjem in zvoki gozda, saj se hišice nahajajo na robu gozdička in tako nudijo čudovit razgled, ki smo ga občudovali z balkona in terase.

Prostorna dvoapartmajska hiška Term Topolšica
Naselje družinskih apartmajskih hišk Term Topolšica
Čudovite mačice pred našo hiško, Terme Topolšica

Kuhinja je popolnoma opremljena. Poleg vseh osnovnih potrebščin, ima tudi mikrovalovno, kavni aparat in opremo za kužke.

Omara namenjena opremi za pasje goste 🙂
Spalnica je v zgornjem nadstropju, Terme Topolšica

Apartma je opremljen z mizico in stoli na terasi, ležalniki na balkonu, TV s satelitskimi programi, brezplačni WI-Fi, alarm, trezor, sušilec za lase, mikrovalovno pečico, klimatsko napravo in talno gretje.

Kotiček na balkonu s jutranjim soncem in “zvoki narave”

2. Samopostrežni zajtrk in večerja

Čeprav so v družinski apartmaji popolnoma samostojne enote s svojo kuhinjo pa smo v okviru vikend oddiha vzeli polpenzion, ki je vključeval samopostrežni zajtrk in večerjo, ki se nahaja v hotelskem kompleksu. To nam je omogočilo nekaj več sproščenosti in predvsem časa, ki smo ga preživeli skupaj na račun pripravljene hrane.

Hrana je primerna tudi vegetarijance, čeprav je izbira pri večerji malce okrnjena.

Samopostrežni zajtrk v jedilnici hotela Terme Topolšica

3. Bazenski kompleks in uporaba savn

Skozi vse leto obratuje notranje-zunanji bazenski kompleks, ki obsega notranji pololimpijski bazen ter notranji bazen z neposrednim izhodom v zunanji del bazena s tlakovano teraso in pogledom na park. Notranje-zunanji bazenski kompleks vključuje tudi otroški bazen, masažne prhe in whirlpoole. Zunanji bazenski kompleks je trenutno v obnovi in bo objavljeno, ko bo poletni bazenski park odprt. V najem apartmaja je vključen vstop v bazene in savne.

Pololimpijski bazen v bazenskem kompleksu Term Topolšica
Otroški bazen, Terme Topolšica

4. Košarica dobrodošlice in piknik košarica

Ob prihodu nas je v apartmaju pričakala košara dobrodošlice, polne sezonskega sadja, ki smo ga načeli še pred večerjo.

V soboto smo na recepciji hotela prevzeli piknik košarico za kosilo ob Velenjskem jezeru. Po obisku muzeja v Velenju, smo si zaželeli piknika ob jezeru, a nas je na žalost mraz pregnal domov. Lahkega prigrizka s piknik košare smo se nato lotili kar v našem apartmaju, na toplem, ob pogledu na naš vrt.

Dobrote s piknik košarice smo zaradi močnega vetra pojedli v hiški

5. Odlična izhodiščna točka za raziskovanje Savinjske regije

Terme Topolšica so odlična izhodišča točka za raziskovanje Savinske regije. Ob najemu hišk prejmete karte za zares odlične muzeje in hišo kulture. V Velenju smo si ogledali Hišo kristalov in Muzej na Velenjskem gradu, v Šoštanju pa Usnjarski muzej.

Hiša kristalov

Nahaja se v starem mestnem jedru Velenja in je prava paša za oči. V hiši je lokalni rudar in ljubitelj kristalov zbral kamne in minerale iz celega sveta in jih predstavil v svoji največji tovrstni zbirki na ogled v Sloveniji.

Hiša kristalov, Velenje
Hiša kristalov, Velenje

Muzej na Velenjskem gradu

Muzej Velenje je bil ustanovljen že davnega leta 1957 z namenom ohranjati in predstavljati zgodovino vseh naših premogovnikov. Sedež je dobil na Velenjskem gradu, danes enem najlepše ohranjenih gradov v Sloveniji.

Čudovit grajski vrt, Velenski grad
Čudovit grajski vrt, Velenski grad

Na njen je predstavljenih ogromno različnih zbirk. Nam so se vsekakor vsidrale v spomin pogled na grajsko kapelo, afriško zbirko, kako je Velenje postalo mesto in zakaj je v Velenju postavljen največji kup Josipa Broza Tita. Daleč največ pohval pa je za naše otroke dobila razstava Mastodont – Paleontološka zbirka najdb mastodontov v Šaleški dolini. Prednik slona, čigar ostanke so našli prav na območju Velenja.

Velenjski muzej, Velenjski grad
Velenjski muzej, Velenjski grad
Zanimiva afriška razstava, Velenjski muzej, Velenjski grad

Razstava Mastodon na Velenjskem gradu

Mastodontovo okostje, Velenjski muzej
Prikaz mastodonta, prednika slona
Velikost enega zoba mastodonta

Muzej ustnjarstva v Šoštanju

Muzej usnjarstva na Slovenskem je začel delovati septembra 2009, in sicer pod okriljem Javnega zavoda Muzej Velenje. Nastal je v prostorih nekdanje tovarniške kopalnice iz bivše Tovarne usnja Šoštanj, ki je bila pred leti največja tovrstna tovarna v Evropi.

Zbirka Usnjarstvo v Šoštanju predstavlja razvoj usnjarske obrti v veleindustrijo in pomembno gospodarsko panogo. Predstavitev v muzeju je razdeljena v kronološki pregled razvoja in 210-letno tradicijo usnjarstva v Šoštanju od leta 1788 do ukinitve tovarne leta 1999.

Ne spreglejte ogleda starih tovarniških strojev pred vhodom v muzej.

Ostali predlogi za izletniške točke v okolici:

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki sem jih doživela jaz z mojo družino. Za več informacij mi lahko pišete na: info@kamzmulcem.si.