KZM ocenjuje: Cvet gora, Jezersko

1

Jezersko je, zelo znanemu Planšarskemu jezeru navkljub, še vedno precej manj izpostavljeno kot “klasične” slovenske gorske destinacije. A zato prav nič manj lepo oz. bi si upali trditi, da skorajda še bolj, saj je bolj intimno. Zeleni biserček Slovenije nas je navdušil z obilico narave in odličnih pohodnih poti, pa tudi ker smo – sicer nevajeni in skeptični ob kampiranju – začutili prav posebno energijo v glampingu Cvet gora.

 • Lokacija: Jezersko
 • Naslov: Zgornje Jezersko 124, Zgornje Jezersko, GPS:46.402, 16.508
 • Spletna stran: cvet-gora.si
 • Tip lokacije: podeželje, gore
 • Tip nastanitve: kamp, glamping (družinski in za par), sobe (družinske, za 6 ali 4 osebe)
 • Primerno za otroke: dojenčki, malčki, predšolski, šolski, najstniki
 • Cenovni razred: dostopno vse oblike nastanitve, možnost plačila z boni; cenik
 • Mesec obiska: avgust 2021
 • Trajanje obiska: 2 noči, 3 dni
 • Oddih smo uživali: 2 odrasla, 9- in 3-letnik
 • Pomembno: check-in je ob 14.00 uri, načeloma je check-out do 10.00, a tudi do 11.00 ure vas brez težav pustijo ob predhodnem dogovoru. V kampu je po 22.00 uri res tišina. Za morebitne zaključene družbe se je mogoče dogovoriti za koriščenje zimskega vrta, kjer je zjutraj postrežen zajtrk, tudi po 22.00 uri. Lastniki so zelo fleksibilni in ustrežljivi ob željah gostov.

Jezersko nudi tudi številne možnosti za vožnjo s kolesom, poganjalčkom,…

TOP 4 glampinga Cvet gora:

1. Stik z naravo 

Bomo iskreni – z mulci še nikoli nismo kampirali, pred muci pa je tudi minilo že skorajda 20 let:). Enostavno nismo med tistimi družinami, ki uživajo v tem. A Cvet gora nas je res prepričal. Že res, da smo bivali v glamping družinski hišici, ki sama po sebi nudi večjo stopnjo udobja kot klasičen šotor, po drugi strani pa še vedno omogoča krasen stik z naravo. Večer ali jutro na terasi ponuja čudovite razglede na z meglicami prepreden travnik, kjer se pase govedo ali pa na s soncem obsijane vrhove gora.

Velik in udoben družinski glamp za 5 oseb
Najlepši razgledi s terase družinskega glampa
Jutranje meglice, glamp Cvet gora

2. Majhnost, urejenost in intimnost kampa

Eden izmed ključnih razlogov, zakaj smo se počutili odlično, je tudi dejstvo, da je kamp res majhen. Glamping hišic je 5, ena družinska glamping hiška ter nekaj prostora za šotore (ter ločeni družinski sobi, z vsaka svojo kopalnico), kar pomeni, da tudi v skupnih prostorih, ki so vsi brezhibno urejeni, ni nikakršne gneče. Tako se dejansko ustvari nek občutek intivnosti, kar pomeni, da se na skupnih sanitarijah resnično v miru stuširaš in umivaš zobe brez da nekdo čaka na vrsto za teboj.

Sanitarije so skupne, a zaradi majhnosti slednje ne moti.
Lepo urejen prostor za pomivanje posode z vsemi potrebnimi pripomočki.
Skupinska soba z družabnimi igrami tudi za slabše vreme.

Tudi skupinska kuhinja je lepo urejena, skupaj z žarom in hladilnikom, ki je na voljo gostom kampa. Kuhinjo smo v času našega bivanja celo čisto sami uporabljali, tako da smo imeli ves čas pod soncem, da skuhamo testenine in pogrejemo vnaprej pripravljeno omako :).

Skupna kuhinja z vsem potrebnim in čudovitimi razgledi.

3. Prehrana in naravna zelišča

Kamp svojim gostom proti plačilu (v času našega obiska 6.5 EUR na osebo, vse vključeno) nudi možnost samopostrežnega zajtrka, ki ga toplo priporočamo. Predlagamo, da se ustavite predvsem pri domačih marmeladah, ki jih pripravlja lastnica kampa, saj so res nekaj posebnega. Kombinacija sestavin zagotavlja odlične okuse, zaradi česar imajo gostje možnost tudi kasnejšega nakupa.

Bogat samopostrežni zajtrk.
Navdušujejo predvsem domače marmelade.
Terasa, kjer lahko gostje pojejo zajtrk ali popijejo popoldansko kavo.

Lastnica pa dela čudeže iz rožic tudi ko pride do domačih čajev, ledenih čajev in žganic/likerjev. Mulca sta oboževala ledeni čaj z okusom po coca-coli (ki z originalom nima nobene veze!), sama sem se navdušila nad aronijo, mož pa je štel rožice ob degustaciji žganic. Degustacijo z razlago prav tako priporočamo (četudi niste ljubitelj alkohola, je vredno poslušati že zaradi same razlage).

Domač zeliščni vrt.

4. Lokacija in kup možnosti za aktivno preživljanje časa

Cvet gora ima tudi top lokacijo, saj omogoča, da v roku nekaj minut peš dosežete vse “glavne” aktivnosti Jezerskega:

Cvet gora smo obiskali na njihovo prijazno povabilo, a zapisano odraža zgolj naša doživetja. Za več informacij nam lahko pišete na: info@kamzmulcem.si.

Smo mamice »rojenih« popotnikov. Nismo rade preveč časa doma. Nismo tudi rade predolgo v eni državi. Vedno aktivne z mulci in v iskanju luštnega preživljanja časa kot mame.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime