KZM ocenjuje: Chateau Ramšak – izpolnjene sanje mulcev na drevesni hiški

2

Glampingi so vsekakor čudovita obogatitev slovenske turistične ponudbe. In zadnja leta je beseda glamping vedno bolj pogosta izbira nočitve tudi med slovenskimi gosti, saj si želimo otrokom približati bivanje v nravi. Ker ni kampiranje (ker vsak le ni za to) in ker ni apartma ali hotel, je pa dobra kombinacija obojega. In če je glamping še vmeščen v čudovito okolje narave in nudi čisto, ampak res čisto pravo drevesno hiško, je to TO:)

Naša prva glamping izkušnja je bila pravzaprav v Afriki, na safariju. In tam sem videla, da naši družini to kar paše:) Ker resnično združuje najboljše od kampiranja in udobja apartmaja ali hotela. Zato sem iskala, kateri bi bil naš prvi glamping v Sloveniji, tak, da bi nam res ostal v spominu kot “prvi”.

Chateau Ramšak sem spremljala preko omrežij že nekaj časa in ko so letošnjo pomlad naznanili še drevesno hiško, je bila odločitev hitra. Glamping je vmeščen v objem štajerskih vinogradov in nedaleč stran od Maribora. Pravzaprav skoraj ne morete verjeti, da ste tako blizu večjega mesta, saj je vse naokoli kar slišite le pristna narava. Zvok potočka, ki je speljan po resortu do naravnega malega jezera, petje ptic, jutranje kikirikanje petelina, spomladi pa še mogoče kakšno košnjo trave. In seveda, brbotanje čisto lastnega jacuzija. Čeprav je oddih trajal le dober dan, je bil oddih v pravem pomenu – zame, kot mamico 11 mesečnici, moji mami, ki je lahko uživala v brezdelju in čudoviti naravi ter mojemu 6 letnemu nečaku, ki še danes govori o tem, kako ga je teta peljala na ČISTO pravo drevesno hiško.

Nečak nikoli ne pozabil svojega prvega glampinga, Chateau Ramšak
Predvsem, ker so se mu uresničile sanje 🙂 Drevesna hišica, Chateau Ramšak
Čudovita lokacija sredi vinogradov, Chateau Ramšak
 • Lokacija: Chateau Ramšak, Slovenija, Štajerska
 • NaslovPočehova 35, 2000 Maribor
 • Tip lokacije: podeželje
 • Tip nastanitve: glamping
 • Primerno za otroke: dojenčki, malčki in predšolski, šoloobvezni, najstniki
 • Cenovni razred: nadstandardno

Cene so odvisne od tipa nastanitve (glamurozni šotor S, M ali drevesna hiška) in se gibljejo: med 140eur in 260eur na noč v nizki sezoni ter med 200eur in 320eur v visoki sezoni. Cene je na noč, na šotor, z vključenim BOŽANSKIM zajtrkom (takega ne dobiš povsod:)). Cenik si lahko ogledate tukaj.

Na voljo so 3 tipi nastanitve, Chateau Ramšak
 • Mesec obiska: maj 2019
 • Trajanje oddiha: 1 nočitev

TOP 5 glampinga Chateau Ramšak

 1. Idilična lokacija sredi vinogradov, v objemu narave, a tako blizu Maribora
 2. Drevesna hiška
 3. Jutranji zajtrk z razgledom
 4. Čisto svoj jacuzzi
 5. Jutranji sprehod po resortu, ob petju ptic, ko se narava še prebuja
Idilična lokacija sredi vinogradov in nedaleč od Maribora, Chateau Ramšak
Jutro, ki ga ne pozabiš, Chateau Ramšak
Jutranji sprehod po resortu, Chateau Ramšak
In čisto svoje malo naravno jezero, Chateau Ramšak

Ocena sobe

Izbirate lahko med bivanjem v:

 • najmanjšem glamuroznem šotoru (velikost S, za dve osebi),
 • velikem glamuroznem šotoru (velikost M, za do 5 oseb)
 • ali drevesni hiški (primerna do 5 oseb).

Vsi tipi namestitev imajo svojo privatno teraso, jacuzzi in čudovit razgled (ali na vinograde ali pa na resort s potočkom in svojim lastnim majhnim naravnim jezerom. Vsi šotori so tudi razporejeni tako, da vam nudijo popolno zasebnost, saj se ne boste gledali s sosedi.

Privaten jacuzzi, z razgledom, Chateau Ramšak

Vsi trije tipi nudijo vso razkošje hotelske sobe z najvišjim nivojem ponudbe, saj ima vsaka namestitev lastno kopalnico, udobno zakonsko posteljo, TV, Wi-Fi, sef, klimo/gretje, polni minibar, naravno kozmetiko in še več. Kot se za glamping med vinogradi spodobi, vas v minibarju čaka tudi odlična ponudba vin Ramšak. V kolikor potujete z dojenčkom ali malčkom, vam bodo priskrbeli tudi posteljico ter otroški stolček za hranjenje.

Udobje v vsakem šotoru, poskrbljeno tudi za najmlajše, Chateau Ramšak
Majhne, a izbrane pozornosti naredijo razliko, Chateau Ramšak

Drevesna hišica pa nudi še tisto “nekaj več” – ne le, da je nekaj metrov nad tlemi in da boste bližje zvezdam, temveč tudi dodatno mero otroške sreče.

Drevesna hišica – sanje vsakega otroka, Chateau Ramšak
Drevesna hišica nudi prelep razgled na celoten resort, Chateau Ramšak

Čeprav le ena nočitev, smo se vsi zbudili v čarobno jutro, ko je meglica še prekrivala dolino, nas pa je zbudilo sonce, skupaj s prepevanjem ptic in sosedovim petelinom. Ker se je naša dojenčica zbudila res zgodaj, je bil sprehod po resortu, pred zajtrkom, eno lepših doživetij.

Čarobno jutro, Chateau Ramšak
Mornings like these, Chateau Ramšak
Jutranji sprehod, Chateau Ramšak

Možnost prehranjevanja

V samo nočitev v glampingu je vštet eden boljših zajtrkov, kar sem jih doživela. In to postrežen na sončni terasi hišice, z velikim nasmehom osebja. In ne le, da je izbira res pestra (od sezonskega sadja, lokalnih specialitet, več vrst domačega kruha, rogljičkov, okusnega, doma pripravljenega jogurta, pomarančnega soka ter dišeče kave), naš večji mulc si je zaželel “palačinke z marmelado in nutello” in jih dobil. Vse pohvale. Si lahko predstavljate njegov presenečen obraz ob preprostem “ja, z veseljem”. Verjetno je pričakoval drugače odgovor, bolj podoben tistemu doma:)

Sreča, ko dobiš, kar želiš:) Chateau Ramšak
Božanski zajtrk, Chateau Ramšak
Sreča je zajtrk z razgledom:) Chateau Ramšak

V kolikor imate kakšne posebne želje (veganski zajtrk ipd), vam z veseljem ustrežejo.

Kosil ali večerje ne nudijo, ponujajo pa vrsto zdravih prigrizkov (avokado vegi kruhek, domači toast, sirno ploščo, mesno – sirno ploščo, sadno ploščo, hummus in…prave belgijske vaflje:)). Če si želite kaj še bolj konkretnega, pa imate na voljo kar nekaj številk za dostavo hrane na lokacijo (tudi pizzo:)).

Ponudba pijače na lokaciji je pestra: od domače limonade, pomarančnega soka, do klasične ponudbe pijač ter seveda vina. Prav tako je osrednji del resorta barski otoček, kjer vas bo vsak dan čakala “pijača dneva”.

Osrednji barski otoček, Chateau Ramšak

Nikar pa tudi ne izpustite pokušine vin Ramšak. Dvorec Ramšak se namreč ponaša z lastno vinsko kletjo, v kateri se proizvajajo bela vina vrhunske kvalitete in največjo vinsko prešo v Evropi. Vhod dvorca pa krasi potomka najstarejše trte na svetu. Za ceno 10eur po osebi, boste testirali 6 različnih vrst vin, pokušali sire iz okoliške kmetije ter imeli prijeten klepet.

Pod potomko najstarejše trte, Chateau Ramšak
Največja vinska preša v Evropi, Chateau Ramšak
Pokušanje vin Ramšak

Priporočene aktivnosti & zabava za otroke

Kaj še potrebuje otrok, če je v naravi:) Dodatno pa jim bo risalo nasmeh na obraz:

 • uživanje v čisto lastnem jacuzziju,
 • sprehod ob potočku,
 • igra ob naravnem jezeru,
 • risanje, barvanje in druge družabne igre s starši v čudoviti naravi.
Otroška sreča, Chateau Ramšak

Aktivnosti za starše

Vsekakor priporočamo:

 • da se otrokom pridružite v jacuzziju,
 • se nastavljate sončnim žarkom na privatni terasi s pogledom,
 • uživate v jutranjem sprehodu po resortu ali med vinogradi
 • ter si privoščite pokušino vin Ramšak.
 • V kolikor vam čas dovoljuje, pa tudi vinsko masažo (žal meni ob dojenčici ni uspelo).
Sreča je nočitev v naravi, Chateau Ramšak

Izleti v okolici

Poleg bivanja v glamping resortu Chateau Ramšak ki je že samo po sebi doživetje, pa je njihova lokacija tudi odlična izhodiščna točka za raziskovanje štajerske regije:

Naš srček med vinogradi, Zgornja Kungota

Kaj bi lahko izboljšali

Preprosto nimamo izboljšav, saj glamping Chateau Ramšak diha z gosti. Edino priporočilo je, da izberite drevesno hišico, če si boste oddih privoščili z mulci. Verjetno bo to vaš “joker” za kar nekaj časa:)

Končno mnenje

Zavedamo se, da nam je v lastni deželi kar težko odšteti nekaj več eurov in si privoščiti glamping izkušnjo. Ko potujemo, pa velikokrat ceno vzamemo za samoumevno. Resnično priporočam vsaki družinici dan ali dva takega oddiha, ne bo vam žal, predvsem ne ob veselju, ki ga bodo doživeli otroci, vam pa ne, ker boste prišli nazaj s polnimi baterijami. Če ne gre drugače, pa si dajte oddih v Chateau Ramšak na vašo bucket listo in si ga zaželite ob kakšnem slavju:)

Chateau Ramšak
Chateau Ramšak
Chateau Ramšak
Chateau Ramšak
Glamping resort je poln lepih okraskov ter misli, Chateu Ramšak

Glamurozni glamping Chateau Ramšak smo obiskali na njihovo povabilo, vendar napisano mnenje izraža zgolj našo osebno izkušnje. Za več informacij nam pišite na info@kamzmulcem.si.