KZM ocenjuje: Bungalovi Macesen, Rogla

0
Rogla je raj za zimske in poletne družinske počitnice. Obiskali smo jo že v različnih letnih časih in z različno starimi mulci in bili vedno znova navdušeni.  Do sedaj smo spali v hotelu Natura, hotelu Rogla, pa tudi v hotelu Zreče, tokrat pa smo si za spanje izbrali bungalove Macesen.

Letos smo namreč na Rogli družinsko silvestrovali in smo si zaželeli malo več fleksibilbosti za praznovanje, zato  smo izbrali dva bungalova, ki sta bila enega zraven drugega v  naselju Macesen, ki leži tik pod hotelom Natura.
 • Lokacija: Rogla
 • Naslov: Bungalovi Macesen ****, recepcija je v hotelu Natura, 46°27’08.8″N 15°19’46.3″E
 • Spletna stran
 • Tip lokacije: smučišče, planine
 • Tip nastanitve: apartma
 • Primerno za otroke: dojenčki, malčki in predšolski, šoloobvezni, najstniki
 • Cenovni razred: dostopno, povpraševanje lahko oddate na tej povezavi
 • Mesec obiska: december 2019
 • Trajanje oddiha: 3 dni, 2 nočitvi
 • Oddih smo uživali: dve štiričlanski družini, starost otrok: dva malčka (1,5 in 2,5 leti), in dva sedemletnika.
 • Uporabno: Hrano smo imeli več ali manj s seboj. Je pa poleg hotela Planja, nasproti Stare koče manjša, ampak izredno dobro založena trgovina. V njej boste namreč našli vse od kruha, sadja pa do smučarskih rokavic. Cene so pričakovano višje kot v dolini, ampak ne bistveno. Odpiralni čas trgovine: 7.30 – 19.30
Mulca sta od apartmaja do smučišča šla kar peš (Rogla)

TOP 3 Bungalovi Macesen****

1. Odlična lokacija za družine z majhnimi otroki

Lokacija je idealna za družine z majhnimi otroki, saj so bungalovi od smučišča odaljeni cca 300 m, tako da v kratkem času pridete do smučišča tudi z malčki. Avto pa lahko pustite parkiran pred apartmajem ves čas obiska, kar je še posebej praktično v času, ko je na Rogli gneča, saj so parkirišča hitro zasedena. Malo več boste potrebovali do Uniorčka, saj ta leži višje, še naprej od hotela Rogla.
Lokacija je odlična za družine z majhnimi otroki - Bungalovi Macesen, Rogla

2. Praktični in funkcionalni apartmaji

Apartmaji so preprosto opremljeni, oprema je stara, vendar funkcionalna, apartmaji pa so bili ob našem obisku čisti, predvsem pa nam je bilo všeč, da so bili topli, saj je bil ob našem obisku skoraj ves čas minis.
Enostavni bungalovi, a z vsem kar potrebuje aktivna družina, Rogla
V spodnjem delu se nahaja prostorna kuhinja z jedilnico iz katere vodi vhod na balkon. V dnevni sobi je kavč, ki se spremeni v pomožno ležišče za 5. In 6. Osebo ter kopalnico z wcjem.
Preprosta kopalnica, Bungalovi Macesen, Rogla
Pred vhodom v apartmaje je priročna shramba za smuči, sanke in podobno opremo, ki se lahko tudi zaklene. Ta del se nam je zdel izredno praktičen, saj sta se mulca z največjim veseljem po celem dnevu sankala na hribčku za hiško, tako da smo imeli sanke vedno pri roki.
Priročna shramba za smuči in sank (Bungalovi Macesen, Rogla)
Priročna shramba za smuči in sank (Bungalovi Macesen, Rogla)
V zgornjem nadstropju se nahaja splnica in soba z dvemi ležišči. Mulcem je bilo všeč strešno okno, skozi katerega smo opazovali zvezdnato nebo.
Spalnica s strešnim oknom v zgornjem nadstropju (Bungalovi Macesen, Rogla)
Otroška soba v zgornjem nadstropju (Bungalovi Macesen, Rogla)
Že iz časov, ko smo hodili na smučanje s starši vemo, da je najbolj praktično, če se jedi kot so zrezki, omake pa tudi jedi na žlico skuha že doma, nato pa samo pogreje in skuha prikuho, saj navadno v tovrstnih apartmajih ni dovolj kuhinjskih pripomočkov. Tokrat je bila kuhinja izredno dobro založena. Najbolj nas je navdušil pomivalni stroj in pa toaster.
Kuhinja je bila dovolj dobro založena s pripomočki (Bungalov macesen, Rogla)

3. Raznolike dodatne aktivnosti

Dodatne aktivnosti so možne v drugih kompleksih:
 • Bazen se nahaja v hotelu Planja in je vštet v ceno bivanja
 • Modern wellness lahko obiščete v hotelu Natura, ki je samo čez cesto.
 • Tik čez cesto najdete tudi eno glavnih atrakcij na Rogli. Kako smo mi doživeli Pot med krošnjami, preverite tukaj
 • Izredno dobro pa se v dolgih zimskih dneh obnese obisk telovadnice, ki se nahaja pod hotelom Planja, saj imate tam plezalno steno in namizni tenis.
Del ekipe je obiskal Pot med krošnjami na Rogli
Na Rogli boste našli cel kup aktivnosti za celo družino
Na Rogli smo vedno preživeli aktivne počitnice, zato jo priporočamo tako pozimi kot poleti:

Bungalove Macesen**** smo obiskali kot odziv na njihovo prijazno povabilo. Kakorkoli, mnenje o Bungalovih Macesen izraža zgolj naše osebne izkušnje. Za več informacij nam pišite  na info@kamzmulcem.si ali v komentar.