KZM ocenjuje: Bajsova domačija – vse kar družina potrebuje za popoln oddih

2

Iskreno povedano, smo se v regijo Obstoteljsko in Kozjansko kar malo zaljubili:) Zato se vsako leto (večkrat) radi vračamo ter odkrivamo nove bisere regije. Že dobro leto smo imeli na svoji listi želja Bajsovo domačijo, ki je že po slikah ter vsebini napovedovala, da je to kraj, kjer se bodo počutili kot doma, otroci pa je ne bodo želeli zapustiti. Pričakovanja so bila visoka, a še bolj pomembno, presežena:)

Dobrodošli na Bajsova domačija
 • Namestitev: Bajsova domačija
 • Lokacija: Kristan Vrh, Podplat (občina Šmarje pri Jelšah)- Bajsova domačija se nahaja v neposredni bližini dveh znanih turističnih središč, Rogaške in Term Olimia
 • Tip nastanitve: turistična kmetija
 • Primerno za otroke: dojenčki, malčki in predšolski, šoloobvezni, najstniki
 • Cenovni razred: dostopno (še posebej glede na nivo storitev!). Za cenik kliknite tukaj.
 • Mesec obiska: april 2022
 • Trajanje oddiha: 4 dni, 3 nočitve
 • Oddih smo uživali: družina– starost otrok: 10,4
 • Tip lokacije: podeželje
 • Priporočen čas obiska: Definitivno je lep sončen pomladni, poletni ali jesenski dan najboljša izbira za obisk, čeprav vam bo tudi zima postregla s pravljico, saj boste na kmetiji lahko uživali v lepo urejenem in prostornem wellnesu, v pogledu na čudovito naravo s terase ali naslonjača apartmaja ali pa se zapeljali v bližnje Terme Olimia po vodna doživetja. Vse to velja tudi za deževni dan. Nikakor vam ne bo dolgčas v nobenem letnem času ali vremenskih razmerah.
 • Priporočeno trajanje obiska: Manj kot vikend oz 3 dnevni oddih ne pride v poštev:). Še bolje so kot destinacija za počitnice, saj boste na domačiji našči vse, kar potrebujete vi, še bolj pa kar potrebujejo otroci za popoln odklop. V kolikor pa imate željo po raziskovanju okolice, le ta ponuja ogromno družinskih doživetij. Preberite si pod zadnjo točko članka.
Jutro na Bajsova domačija

Top 5 aktivnosti in doživetij na Bajsova domačija

1. Bajsova domačija je eno samo veliko igrišče – dobesedno.

Prva stvar, nad katero bodo otroci navdušeni in si jo bodo najbolj zapomnili po povratku je, da je Bajsova domačija eno veliko igrišče. In to ne le otroško igrišče, ki krasi sredino domačije ali ogrevan bazen, ki je zelo vabljiv že v mesecu aprilu, temveč raznolike aktivnosti za otroke različnih starosti, ki jih domačija ponuja. Resnično ne potrebujete zapustiti svojega počitniškega doma, da se boste imeli popolno!

Najljubša doživetja dneva na Bajsovi domačiji:

 • Jutranje (in večerno) hranjenje jelenov in srn, ki se veselo pasejo na prostranem travniku okoli domačije.
 • Super igrala za mlajše otroke (še prišepnem, da boste otroke lahko gledali s svoje terase :)).
 • Igranje nogometa, badmintona in košarke.
 • Na domačiji si lahko izposodite kolesa (in ja, tudi poganjalček imajo, prav tako manjša kolesa za otroke začetnike!).
 • Ogrevan bazen (mi ga aprila žal še nismo preizkusili, ker zunaj ni bilo dovolj toplo, ampak zagotovo ga boste vi veselo uporabljali:).
 • Večeri s pencami ob ognju.
 • In nenazadnje- raziskovanje okolice domačije, nabiranje plodov narave (v času našega obiska je bilo regrata na pretek:) ter skrivanje in lovljenje na hribu za domačijo.
Vsako jutro sva najprej pozdravili jelene in srne:), Bajsova domačija
Igrišče za mlajše otroke, Bajsova domačija
Igrišče za mlajše otroke, Bajsova domačija
Nogomet…
Badminton…
Izposoja koles…
Ogrevan bazen poleti
Mamljiv bazen zgodaj spomladi, Bajsova domačija
Piknik prostor in prostor za večerni ogenj, Bajsova domačija
In čudovita pohajkovanja po okolici, Bajsova domačija
Raziskovanje okolice, Bajsova domačija

Dodamo še nekaj:)?

Na Bajsovi domačiji boste našli tudi krasen wellness, s finsko savno ter velikim (družinskim) jacuzzijem, ki bo 2h le za vas. Čeprav grem rada v welness sama, je bilo skupno doživetje in veselje otrok res čudovito.

Nasvet: welness je odprt tudi za zunanje goste, tako da predlagamo čimprejšnjo rezervacijo ob prijavi:)

Wellness, Bajsova domačija

2. Udobnost bivanja za družine

Na Bajsovi domačiji bodo resnično poskrbeli, da se gostje počutijo kot doma. Od že omenjenih igral, bazena ter čudovite narave, ki obdaja domačijo, pa se boste vi in vaši otroci odlično počutili tudi v notranjosti. Na domačiji oddajajo 7 čudovitih in tematsko opremljenih apartmajev, različnih velikosti. Gostje bivajo v namestitvah z imeni: Bučnica, Lan in Mlin, ki so večji apartmaji in lahko gostijo tudi do 2 družini, potem pa so tukaj še manjši apartmaji za 1 družino ali par, z imeni: Črna kumina, Sončnica, Stiskalnica in Konoplja. V planu imajo tudi dodatne apartmaje in s tem bodo naenkrat lahko osrečili še več družin:).

Na Bajsovi domačiji se boste resnično počutili dobrodošli!
Detajli, ki štejejo…Bajsova domačija
Mi smo bivali v apartmaju Lan…
…ki je imel tudi svojo savno- kaj je lahko lepšega za zaključek večera?

Apartmaji so zelo prostorni, udobno opremljeni, našli boste veliko lesa in naravnih materialov, kar bo dalo še poseben pridih domačnosti. Prav tako boste v kuhinji našli vse kar potrebujete za pripravo hrane. Vsi apartmaji imajo tudi izhod (ali razgled) na njihovo prostrano dvorišče- igrišče, kar bo predvsem prišlo prav staršem, saj bodo lahko uživali v razgledu in miru domačije, medtem, ko bodo otroci 100% zaposleni:)

Apartma Lan- sodobno opremljen, z vsem kar družina potrebuje za popoln oddih, Bajsova domačija
Ena spalnica…
Kjer so naju s hčerko pozdravili tudi jeleni in srne 🙂
Druga spalnica…
Ki je imela pogled direktno na igrišče:)
Dnevni prostor s kuhinjo in izhodom na teraso ter igrišče, apartma Lan
Terasa, s pogledom na igrišče in dvorišče, Bajsova domačija
Njihov največji apartma s 3 spalnicami (do 8 oseb) je apartma Mlin

Vsako jutro vas bo čakala na terasi zajtrk košara domačih dobrot z okoliških kmetij in moram pripisati, da se bo vaš zajtrk raztegnil do večera, saj je vsebina zelo bogata. V apartmajih si lahko sami skuhate kosilo ali večerjo, imajo pa v neposredni bližini tudi Gostišče Jurg, v kolikor si zaželite strežbe.

Jutro z nasmehom in dobro hrano- kaj je lahko lepši pričetek dneva?
Same domače dobrote, Bajsova domačija
Zajtrk s čudovitim pogledom

3. Domače dobrote z domačije

Na Bajsovi domačiji se ukvarjajo že 6 let s proizvodnjo jedilnih olj, zato si boste lahko v času bivanja pri njih ogledali proizvodnjo in v primeru želje, tudi sami poprijeli za delo oljarja in si naredili svoje olje. Doživetje za vaše otroke, pa tudi lepo darilo ob vrnitvi domov. Najbolj so poznani po domačem bučnem olju, ki skrbi, da na njihovi domačiji pogosto lepo »diši«, saj se pri praženju semen sprošča zelo prijeten in poznan vonj.

Oljarna Bajsova domačija
Delo v oljarni, Bajsova domačija
Grand finale 🙂
Stekleničenje olja, Bajsova domačija
In obvezna degustacija 🙂

4. Gostoljubje lastnikov

Na Bajsovi domačiji vas bodo iskreno veseli že od prvega trenutka vašega prihoda. Sinova kot potomca domačije kujeta plane za prihodnost, pridno proizvajata olje in sta na voljo za vse zvedave glavice naših mulcev, medtem ko sta njuni ženi, Katja in Vesna srce domačije. Vedno nekje naokoli z nasmehom, objemom za otroke ter domačimi dobrotami na vašem pragu. Njuni otroci pa bodo lahko tudi lepa družba vapim otrokom, v kolikor boste to seveda želeli.

Ženski del ekipe Bajsova domačija in KZM družina

5. Odlična izhodiščna točka za raziskovanje regije Obstoteljsko- Kozjansko

Bajsova domačija je s svojo ponudbo ter okolico že sama po sebi dovolj za aktiven družinski vikend, kakšen dan pa si le vzemite za odkrivanje regije Obsoteljsko in Kozjansko, ki pod svoje okrilje združuje občine Šmarje pri Jelšah, Rogaška Slatina, Rogatec, Podčetrtek in Kozje in je bogata z naravno in kulturno dediščino, znanjem ljudi in pristnostjo krajine.

Obstoteljsko Kozjansko je polno doživetij za družine
Terme Olimia
 • Pohodni izlet na Boč- Boč je eden izmed zadnjih vrhov v Karavankah, preden se začne neskončno dolga Panonska nižina. Na vrhu Boča se dviga 20 metrov visok razgledni stolp, iz katerega se razprostira lep razgled po večjem delu vzhodne Slovenije.
Klopca ljubezni na Boči in čudoviti razgledi

Bajsovo domačijo smo obiskali na njihovo povabilo, a zapisano v celoti odraža naše izkušnje. Za več informacij nam lahko pišete na info@kamzmulcem.si.

Sem mamica šolarju Eriku in dojenčici Freyi, trenutno živeča v nemškem Kölnu in velika ljubiteljica potovanj. Sem navdušena kajtarka, potapljačica in inštruktorica pilatesa. Tako so naša potovanja večinoma stvar iskanja krajev, kjer smo aktivni, predvsem pa krajev, kjer se imamo vsi fajn.

2 KOMENTARJI

 1. Na žalost ponudijo isti apartma večim hkrati. Ko sem potrdila rezervacijo pa sem prejela odgovor: “Žal se je vmes že apartma oddal. Sem čakal, če bodo dokončno potrdili na Bookingu, vendar žal so.”

  • Nadja pozdravljena, upam, da vam uspe najti alternativni datum, bosre res uživali in lastniki so ljubeči in res prijazni. Verjetno so se jim usule rezervacije in prisotnost na bookingu je za ponudnike kar nujna:(
   lp, KZM

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime