KZM ocenjuje: Apartmajska hiša Pungart, Kope

2

Letos smo naše apetite po zimski smučarski pravljici zadovoljili na najvišjem delu Pohorja, in sicer v družinskem smučarskem središču Kope. Poleg dobrih smučarskih pogojev za družine s člani različnih starosti in središča, ki poleg smučanja ponuja različna zimska doživetja, je ključni del naše zimske idile odigral ski in – ski out apartma Pungart, ki stoji tik ob smučišču. Lokacija apartmaja nas je odrešila vsakodnevne smučarske logistike in smo se tako vsako jutro in pozno popoldne prvi zapeljali po svežih ratrak rebrcih in se ogreli, še preden je sedežnica dobro »zalaufala«.

 • Lokacija: Kope
 • Naslov: Apartmaji Pungart, recepcija je v smučarskem središču Kope (pri prodajalni kart), 46.510916125020294, 15.264204348915737
 • Spletna stran: https://www.kope.si/namestitev/apartmaji-pungart/
 • Tip lokacije: ski-in apartma na smučišču, planine
 • Tip nastanitve: apartma
 • Primerno za otroke: dojenčki, malčki in predšolski, šoloobvezni, najstniki
 • Cenovni razred: dostopno, sploh če v apartmaju bivata dve družini naenkrat.
 • Mesec obiska: februar 2021
 • Trajanje oddiha: 4 dni, 3 nočitvi
 • Oddih smo uživali: dve štiričlanski družini, starost otrok: dva malčka (3 in 4 leti), in dva osemletnika
 • Uporabno: Priporočamo, da imate hrano s seboj, vse stvari vam s sankami pripeljejo do apartmaja (po 16h uri na dan prihoda, ko se zaprejo sedežnice in ob 8h zjutraj vam odpeljejo v dolino, preden se odprejo sedežnice, apartma pa zapustite lahko do 10h ure). Kosilo si lahko privoščite tudi v Restvaraciji Kope in Lukovem domu spodaj pri recepciji (zdaj seveda zaradi omejitev še niso odprte).

TOP 3 Apartmajska hiša Pungart, Kope

1. Lokacija – Ski-in apartma na smučišču

V Sloveniji je zelo malo apartmajev, ki stojijo tik ob smučišču, iz katerih se lahko kar od vrat s smučkami zapeljete po beli strmini. Apartmajska hiša Pungart na Kopah je tako redka izjema, ki s svojo lokacijo družinam prihrani kar veliko logitstičnih izzivov, kot so za primer  “ski-in” opcija na toplo kosilo, toplo zavetje apartmaja za najmanjše mulce, medtem ko se drugi cele dneve podijo po strminah, neposredna bližina strmin za sankanje, ko se smučišče zapre, in pa bližina manjših strminic primernih za prve smučarske zavoje, na katerih nikoli ni gneče 🙂

Razgled na apartmaje Pungart s sedežnice, Kope
Iz apartmaja se kar na smučkah spustiš po belih strminah, apartmaji Pungart, Kope
Nalepši del apartmaja je razgled na bele strmine, apartma Pungart, Kope

Tik ob hiši leži simpatično Petelinje jezero, okoli katerega najdete ležalnike za počitek z razgledom med smučarskimi podvigi.

Petelinje jezero stoji tik ob apartmajski hiši, na sprehod okoli smo se odpravili kar s krpljami, apartmaji Pungart, Kope

2. Praktični in funkcionalni apartmaji z razgledom

V hiši sta dva apartmaja (spodnji in zgornji), v vsakem lahko bivata do dve družini. Mi smo bivali v zgornjem apartmaju z balkonom s pogledom na smučišče, spodnji apartma pa ima namesto balkona veliko sončno teraso z večjo leseno mizo.

V apartmaju boste našli dobro opremljeno  prostorno kuhinja s pečico in pomivalnim strojem, v dnevnem prostoru pa veliko jedilna mizo, z raztegljivim foteljem in TV. Vsi ljubitelji zimske romantike pa se boste razveselili kamina.

Dnevni prostor z jedilnico in razgledom na smučišče, apartmaji Pungart, Kope
Prostorna kuhinja z jedilnico, apartmaji Pungart, Kope
V apartmaju najdete dobro opreljeno kuhinjo, apartmaji Pungart, Kope
V apartmaju je tudi kamin, apartmaji Pungart, Kope

V apartmaju sta dve spalnici. V prvi spalnici na vsaki strani pod zakonsko posteljo najdete še dve izvlečni postelji za otroke. V drugi spalnici pa dve postelji, pod eno ravno tako najdemo izvlečno postelji za otroka. Spi se pa lahko tudi na fotelju, ki se lahko razvleče v pomožno posteljo.

Spalnica z zakonsko posteljo in dvema izvlečnima posteljama, apartmaji Pungart, Kope
Druga spalnica z dvema posteljama in eno izvlečno posteljo, amapartmaji Pungart, Kope

V vsakem apartmaju je večja kopalnica in ločen wc. Kopalnica z radiatorjem je dovolj velika, da se v njej raztegne stojalo za perilo, kjer se mokre stvari posušijo do jutra.

Topla, prostorna kopalnica s tuš kabino, apartmaji Pungart, Kope

V  apartmaju je dovolj prostora za shranjevanje in obešanje stvari, vsi zelo vemo, da je to še kako pomembno pri kopici smučarskih oblačil.

V apartmaju dovolj prostora za obešanje smučarskih oblek, apartmaji Pungart, Kope

Na hodniku pred apartmajem najdete priročen prostor z omarami in obešalniki, kamor smo shranili vse smučarske čevlje in pripomočke. Smuči in sani pa smo čez noč pustili kar zunaj pred apartmajem.

 1. Možnosti za različne zimske aktivnosti tik ob hiši

 • Smučanje in smučarska šola

Kope so najbolj znane kot priljubljeno družinsko smučišče. Kakšne smučarske radosti ponuja športni center Kope preberite v Kope – najmodernejša družinska smučarska destinacija v Sloveniji. 

Mogoče samo kot zanimivost omenimo to, namreč, če je le možno, našim mulcem pa tudi kakšnemu od staršev vsako leto privoščimo obnovitveno individualno uro smučanja z učiteljem. Tokrat so nam pri izpopolnjevanju smučarskih zavojev pomagali učitelji iz Smučarske in boarderske Sport Kope. Učitelje so v našem primeru pripeljali kar pred apartma, kjer so prevzeli mulce in nam jih ob koncu ure dostavili nazaj pred hišo. To seveda velja samo za mulce, ki se že znajo spustiti po “modro-rdeči” progi. Vso smučarsko opremo si lahko sposodite v smučarski šoli Sport Kope.

Bližina belih strmin je mulce motivirala, da so gradili skakalnice in skakali tudi končani nočni smuki, apartmaji Pungart, Kope
 • Sankanje pred hišo

Naši mulci so našli kar nekaj super »progic« za sankanje tik ob hiši, med drugim je pod hišo ravno dovolj velika strmina, primerna za prve smučarske skoke. Nasproti hiše (prek smuščišča Pungart) pa ob smučišču med smrekami poteka pohodna pot do vrha Pungarta, ki je v zasneženem času postane hitra in zabavna sankaška proga.

Strmina pred apartmajem je super primerna za prve smučarske skoke in sankanje, apartmaji Pungart, Kope

Tik ob hiši poteka tudi del tematsko orientacijske poti dobrodrušnega škrata Holcerja, ki skriva zaklad ravno tu na Kopah, apartmajska hiša pa stoji tudi nekje na polovici poti od izgodišča na vrh Pungarta, kjer vas čakajo lepi razgledi, energetske točke in pravi prestol za fotografiranje. Kaj vse poleg smučanja lahko v zimskem času počnete na Kopah si preberite v članku Zimska družinska doživetja na Kopah. 

Tudi če ste v zgornjem apartmaju, je na voljo dovolj stolov, da si teraso naredite kar na snegu pred hišo, apartmaji Pungart, KopeGlede na vse našteto zgoraj vas ne bo presenetilo, da sta apartmaja Pungart zasedena kar nekaj časa vnaprej, a so na Kopah na voljo tudi druge, za družine primerne nastanitve, ki  se nahajajo v neposredni bližini smučišča – Lukov dom in apartmaji Kope. 

Pogled iz apartmaja na čudovit sočni vzhod, apartmaji Pungart, Kope

Na Kopah v apartmajih Pungart smo tako preživeli popolne družinske smučarske aktivne počitnice, a obisk Kop priporočamo tudi poleti. Navdušenci gorskega kolesarjenja boste lahko obiskali bike park, družine se boste lahko pomerile v disk golfu, se odpravili na izlet z električnimi kolesi, kopali pa se boste lahko v naravnem vodnem parku Radlje ob Dravi, kamor vas bodo zapeljali kar iz športnega centra. Vse o mnogih poletnih aktivnostih na Kopah, si lahko preberete tukaj. 

Ocena apartmajev Pungart izraža zgolj naše osebne izkušnje. Za več informacij nam pišite  na info@kamzmulcem.si ali v komentar.