KZM ocenjuje: apartmaji Maple&Pine Bled

0

Bled redko obiščemo kot vikend destinacijo. Seveda nam je všeč, a smo bili nekoliko rezervirani zaradi pogosto prisotne gneče in posledično visokih cen nočitve. A smo bili ob nedavnem obisku res prijetno presenečeni. Tujih gostov je izven sezone zelo malo, še domačih ni bilo veliko, Bled pa nam je z vso svojo lepoto in številnimi možnostmi za aktivno preživljanje prostega časa potrdil, da je z razlogom ena najbolj turističnih destinacij pri nas.

Dodaten plus, za družine z majhnimi otroki je nastanitev, ki omogoča vso udobje doma, nekoliko odmaknjena od dogajanja, a v naravi in miru, kot nam je najbolj všeč. In to za primerno ceno. Točno to smo našli pri Maple&Pine Bled.

 • Namestitev: Maple&Pine Bled
 • Lokacija: Bled
 • Tip nastanitve: apartmaji (2 ločena apartmaja za 4 osebe)
 • Primerno za otroke: dojenčki, malčki in predšolski, šoloobvezni, najstniki
 • Cenovni razred: dostopno. Za cenik kliknite tukaj. Možno je koriščenje bonov.
 • Mesec obiska: november 2021
 • Trajanje oddiha: 3 dni, 2 nočitvi
 • Oddih smo uživali: 2 odrasla, 2 otroka (9 in 3 leta)
 • Tip lokacije: podeželje
 • Priporočen čas obiska: Bled je pravzaprav celoletna destinacija in tudi na siv november ponuja toliko, da nam nikakor ni zmanjkalo aktivnosti. Čisto vsak letni čas bo imel svoj čar, je pa res, da bodo jesen, zima in pomlad precej bolj umirjeni kot poletje.
 • Priporočeno trajanje obiska: Planirajte vsaj vikend oddih, še bolje kaj več, sploh v pomladnem, poletnem in zgodnje jesenskem času, ko je možnosti za aktivnosti v naravi največ.

TOP 4 apartmajev Maple&Pine:

1. Lokacija

Čeprav je, pričakovano, najbolj zaželena lokacija bivanja na Bledu v okolici jezera, bo verjetno večina družin raje izbrala nekaj malenkost odmaknjenega od gruče ljudi in  ceste, a v miru in naravi. S tega vidika je lokacija Maple&Pine apartmajev res super. Do jezera je lahkotnega sprehoda 10 min ali še manj, tako da res ni izgovorov, da bi bila odmaknjenost ovira. Po drugi strani pa točno teh 10 min prinese veliko miru, prostora, narave.

Mi smo večkrat dnevno skočili do jezera, vmes odšli do apartmaja, kaj skuhali in pojedli, nato pa se spet odpravili naprej. Ker je imel mlajši mulc poganjalčka, tudi razdalja ni predstavljala nobene ovire. Po drugi strani pa smo imeli privilegij, da smo lahko avto pustili brez skrbi na (brezplačnem) parkirišču, se zbujali s prekrasnimi razgledi in na splošno imeli res mir.

2. Udobje bivanja

Mogoče bo ta točka opisana malenkost pristransko, saj smo sami veliki ljubitelji apartmajev. Tak način počitnikovanja nam je enostavno najljubši, saj nam omogoča, da pripravimo za mulce hrano takrat, ko to želijo, imamo prostor in intimo. Zato smo tudi z veseljem odšli v Maple&Pine.

Po naši izkušnji lahko z gotovostjo trdimo, da so apartmaji izjemno udobni, usmerjeni v to, da je bivanje prijetno, kot doma. Kuhinja je opremljena v popolnost, vključno s toasterjem, grelnikom vode, avtomatom za kavo in pomivalnim strojem (tabletke za pranje so vključene). Dodane so tudi osnovne sestavine (sol, poper, sladkor, kava, čaji).

Zelo dobro opremljena kuhinja v apartmaju.

Bivalni prostor s kuhinjo in jedilnico.

Tudi skupni spalni prostor je prostoren, za (vsaj) 4-člansko družino (oz. še za kakšnega malčka zraven na zakonski postelji s staršema), lastniki pa načrtujejo tudi priključitev 5- izvlečne postelje, za večje družine s starejšimi mulci.

Skupni spalni prostor.

Za dodatno udobje bivanja pa poskrbijo tudi takšne malenkost kot so npr. copati za goste ali dežniki, ki si jih lahko izposodite v primeru slabega vremena.

3. Usmerjenost na družine

Zelo nam je bila všeč tudi usmerjenost na družine in njihove potrebe. Najhuje je namreč, če se zgodi, da je na dopustu slabo vreme, v apartmaju/sobi pa ni ničesar za krajšanje prostega časa. Tukaj je igrač res ogromno, tako da sta mulca zjutraj in ob večerih z veseljem barvala, igrala karte, domino, spomin in številne druge družabne igre.

Predal z igračami za jutra in večere ali morebitno slabo vreme.
Pobarvanke za mlajše mulce.

Usmerjenost za družine se kaže tudi s širokim naborom idej za pohode, izlete in druge aktivnosti, ki jih prejmete pred prihodom in tudi kasneje, v ločeni mapi, v apartmaju.

Ob lepem vremenu je vreden izkoristka tudi lep vrt pred apartmajem, s peskovnikom, ki je na voljo za goste, in konji, ki se sprehajajo tik čez ograjo. Prav tako je na parkirišču na voljo koš za igranje košarke.

Koš na skupnem dvorišču.

Za mlajše goste je poskrbljeno z varovalno ograjo na stopnišču, varovalno spalno ograjo, ki se jo lahko pripne ob posteljo, ali z možnostjo namestitve prenosne postelje za dojenčke.

Konec koncev pa je zelo velik dodaten plus, še posebej pri bivanju dlje časa, ali če potujete kam naprej, pralni stroj v kopalnici (ter stojalo za perilo s ščipalkami), kar bo omogočilo, da lahko umazane obleke tudi sproti operete.

4. Okolica

Z nekoliko oddaljenosti od jezera pride tudi krasna okolica. Že zjutraj vas bodo preko ograje pozdravili konji, zajtrk lahko pojeste zunaj, s pogledom na Alpe (seveda ne novembra :)), v okolici pa je tudi ogromno sprehajalnih poti.

Božanje konjev čez ograjo.

Nam se je zelo obrestovalo tudi šolsko igrišče, ki je v neposredni bližini, saj sta mulca pred večerjo porabila še nekaj energije ob tekanju, igranju košarke in nogometa.

V okolici je veliko mirnih sprehajalnih poti, kjer se mulci lahko prosto vozijo s poganjalčkom.

Pomembno za starše:

 • check-in je od 15.00 ure naprej, check-out je na dan odhoda do 11.00 ure. V kolikor ni drugih gostov za vami, se je mogoče dogovoriti za kakšno minutko podaljšanja. Prav tako se je mogoče dogovoriti tudi za zgodnejši check-in.
 • Z lastniki se je proti plačilu (9,90 EUR/osebo) mogoče dogovoriti za dostavo zajtrk košarice, ki jo zagotovi Bled breakfast. Gre za košarico res odličnih lokalnih dobrot (mesnine, siri, jajca, marmelada, maslo, med, jogurti, granole, kruh, sokovi). Nam so ostanki košarice s prvega dne ostali še za večerjo/prihodnji dan.

 • Wifi je , prav tako zelo obsežna info mapa s predlogi aktivnosti in izletov.
 • Hišni ljubljenčki niso dovoljeni.
 • Check-in lahko poteka tudi preko spleta. Tudi sicer veliko komunikacije z lastniki, vključno z napotki in idejami izletov, poteka preko mobilnih aplikacij.
 • V apartma vstopate s kodo, ki jo prejmete vnaprej, tako da ste neodvisni od lastnikov.
 • Apartmaja se nahajata v hiši, ki je povezana s hišo lastnikov (a z ločenimi vhodi). Prisotnost lastnikov ni minus, raje plus, saj so po potrebi tudi vir informacij, naša mulca pa sta se tudi super zaigrala z otroki lastnikov.
Lično obešeni vtisi predhodnih gostov.

Ideje za izlete v okolici:

Čeprav je novembra veliko zadev zaprtih, Bled ponuja še vedno res nešteto zanimivosti za vse interese in starosti otrok:

 • sprehod okoli jezera
 • vzpon na Ojstrico po krasne razglede

 • na slavno Blejsko rezino v kavarno Park ali eno izmed okoliških kavarn

 • ogled razstave Čudovite živali (razstava se ponovno odpre, na drugi lokaciji, a še vedno na Bledu, decembra)

Maple&Pine (IG: Maple&Pine Bled) smo obiskali na njihovo povabilo, a zapisano v celoti odraža naša občutja po lepem vikendu. Za več informacij nam lahko pišete na info@kamzmulcem.si.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime