KZM ocenjuje: Apartmaji Kope, smučišče Kope

3
Kope predstavljajo idealno smučarsko destinacijo za družine z majhnimi otroki. Smučišče smo obiskali že večkrat in ker je iz osrednje Slovenije kar nekja vožnje, smo vedno tam tudi prespali. Tokrat smo za prenočišče izbrali Apartmaje Kope, natančneje apartma Jaka.

Ker je naš triletnik šele začel s smučarskimi podvigi, osemletnik pa je že zahteven smučar, nam je bilo pomembno, da izberemo apartma, ki je blizu smučišča, tako da se lahko ob morebitni nejevolji in zaspanosti trilenika, peš vrnemo do apartmaja. Apartmaji Kope so na odlični lokaciji, kar bistveno olajša družinsko logistiko (ne)smučarjev.

Kope so idealne za družinske smučarske počitnice (Kope, 2018)
 • Lokacija: Kope
 • Naslov: Apartma Kope, Razborca 70a, 2383 Šmartno pri Slovenj Gradcu
 • Spletna stran
 • Tip lokacije: smučišče, planine
 • Tip nastanitve: apartma
 • Primerno za otroke: dojenčki, malčki in predšolski, šoloobvezni, najstniki
 • Cenovni razred: dostopno, cenik  najdete tukaj
 • Rezervacije: min število nočitev je 3, za rezervacije pokličite 031 357 227 (Diana)
 • Mesec obiska: februar 2021
 • Trajanje oddiha: 3 dni, 2 nočitvi
 • Oddih smo uživali: štiričlanska družina, starost otrok: 3 in 8 let
 • Uporabno: Na Kopah ni trgovine, zato smo smo bili dobro založeni s hrano iz doline. V času epidemije je bil v Lukovem domu, ki je le 2 hiši odaljen od apartmaja omogočen prevzem hrane.

TOP 3 Apartmaji Kope***

1. Odlična lokacija za družine z majhnimi otroki

Lokacija je idealna za družine z majhnimi otroki, saj je apartma od smučišča odaljeni cca 200 m, tako da v kratkem času pridete do smučišča tudi z malčki. Avto pa lahko pustite parkiran pred apartmajem ves čas obiska, kar je še posebej praktično v času, ko je na Kopah gneča, saj so parkirišča hitro zasedena. Aparmaji se nahajajo tik ob Lukovem domu, kar olajša tudi logistiko, v primeru da bi želeli pojesti kak obrok izven apartmaja. V Lukovem domu se namreč nahaja prenovljena restavracija.
Apartmaji Kope se nahajajo na odlični lokaciji

2. Praktični in funkcionalni apartmaji

Apartma je zelo praktično in funkcionalno opremljen, kopalnica je prenovljena, najbolj pa nas je navdušila popolno opremljena kuhinja in pa priročna stena z obešalniki in omara za shranjevanje obutve. Apartmaji pa so bili ob našem obisku čisti in lepo ogrevani. Brisače, postelnjina, kuhinjske krpe, gel za pomivalni stroj vas pričakajo v apartmaju.
Praktična stena z obešalniki, ki pride prav predvsem v zimskih dneh (apartmaji Kope)
Dobrodošlica v apartmajih Kope
V zgornjem delu apartmaja, kjer vstopate, se nahaja res dobro opremljena in izredno funkcionalna kuhinja. V njej boste za začetek našli dobrodošlico, ki vas bo razveselila ob pričetku oddiha, poleg tega pa je v kuhinji ogromno posode, pribora in pripomočkov, kot sta toaster in priročen palični mešalnik s sesekljalnikom za izdelavo smutijev. Kot vedno pa smo v apartmaju najbolj veseli pomivalnega stroja, pečice in pa indukcijske plošče.
V apartmaju je funkcionalno opremljena kuhinja
Kuhinja v akciji! Toaster, indukcija, pomivalni stroj… vse kar potrebujete, je tam 😉
V osrednjem prostoru je še jedilni kot in pa kavč, ki se spremeni v pomožno ležišče za 5. In 6. Osebo. Iz osrednjega prostora je izhod na teraso, kjer lahko predvsem poleti uživate s pogledom na Pohorje.
Jedilni kot v apartmajih Kope
V zgornjem nadstropju je še obnovljena kopalnica s tušem in WC-jem. Brisače in wc papir vas pričaka v apartmaju.
Obnovljena kopalnica v apartmajih Kope
Iz zgornjega nadstropja vodijo strme stopnice v spodnje nadstropje, kjer je spalnica. Strme stopnice so tudi največji minus (predvsem za manjše otroke) tega apartmaja, vendar so jih lastniki primerno zaščitili z varnostno ograjo, ki prepreči morebitne nesreče. Mi smo imeli ves čas zaščitno ograjo zaprto.
Varnostna ograja za stopnice apartmaji Kope)
V spodnje nadstropje vodijo strme stopnice, ki pa so dobro zaščitene
V spodnjem nadstropju je splanica s pomožnim ležiščem (apartmaji Kope)
Tik ob vhodu v apartma je skupna priročna ogrevana shramba za smuči in smučarske čevlje. Soba je ogrevana in zelooo uporabna, saj je ločena od bivalnih prostorov. Na prehodu v bivalni del vas pričakajo copati, tako da lahko takoj po smučanju zdrsnete v bolj sproščeno in suho obutev.
Prostorna shramba za smuči in smučarsko opremo (apartmaji Kope)

3. Apartmaji Kope so idealni za 2 družini

Apartmaji Kope se nahajajo v veliki apartmajski hiši z vrtom. V njej boste našli apartmaja Jaka in Miha, ki sta ločena in primerna za 4-5 oseb. Imata skupen vhod v hišo in skupen prostor za shranjevanje smuči. Iz obeh apartmajev je izhod na skupno teraso, na kateri sta priročni leseni mizi, primerni za poletne piknike. Iz terase pa vodijo stopnice na skupni vrt, kjer je manjša pokrita uta z žarom in pa gugalnica.

Apartmaji omogočajo ravno prav zasebnosti za vašo družino, hkrati pa se v primeru, da se na oddih odpravljate s še eno družino, omogočajo skupno druženje.

Oba apartmaja imata izhod na teraso

Kope so idealne za družine

 • Smučiše Kope je majhno in obvladljivo za družine z majhnimi otroki. Zakaj nam je smučiše tako všeč, preberite tukaj Družinsko smučanje na Kopah v času pandemije
 • Za ostala doživetja preberite članek Zimska družinska doživetja na Kopah.
 • Za otroke je posebej lepo poskrbljeno na sedežnici Pungart, kjer imajo posebna varovala za najmljaše.
 • Za najmlajše smučarje obratuje otroški trak, poleg njega pa je manjše sankališče
 • Na Kopah je tudi bogata gostinska ponudba v Holcer pubu in pa v Lukovem domu.
Živahno zimsko dogajanje na smučišču Kope
Na Kopah smo preživeli aktivne zimske počitnice, želja pa je, da se vrnemo poleti in preizkusimo poletno ponudbo, kot je:
 • Holcerčkova doživljajska pot
 • Pohod do Petelinjega jezera
 • Mini živalski vrt
 • Vrsto zanimovih pohodniških poti, do Lovrenških jezer je od tu 1,5 odrasle hoje.
 • Mini trail za otroke
 • Bike park

Apartmaje Kope smo obiskali kot odziv na njihovo prijazno povabilo. Kakorkoli, mnenje o Apartmajih Kope izraža zgolj naše osebne izkušnje. Za več informacij nam pišite  na info@kamzmulcem.si ali v komentar.