KZM ocenjuje: apartmaji Allure & Topline, Piran

0

Katero je najbolj romantično mesto na slovenski obali? Za nas vsekakor Piran s svojimi ozkimi uličicami, mestnim utripom in s skalami posuto obalno potjo, ki je prava zabava za mulce, ki radi plezajo. Tokrat smo v Piranu tudi prespali in sicer v piranski hiški s tremi apartmaji, kateri se lahko pohvalijo s čudovitim razgledom na morje. V prvi vrsti prosim! 🙂

 • Lokacija: Apartma Allure 2, Savudrijska 1, Piran
 • Spletna stran: Apartma Allure & Topline
 • Tip lokacije: mesto
 • Tip nastanitve: apartma
 • Primerno za otroke: dojenčki, malčki in predšolski, šoloobvezni, najstniki
 • Cenovni razred: dostopno (odvisno od termina nočitve), ponudba je TUKAJ
 • Mesec obiska: maj 2021
 • Trajanje oddiha: 2 dni, 1 nočitev
 • Oddih smo uživali: štiričlanska družina – starost otrok: 5, 8 in 9 let

Parkiranje v Piranu: V Piranu avtomobili niso dobrodošli. V mesto lahko z avtomobilom brezplačno vstopite le za 15 minut, kar zadostuje, da se pripeljete blizu apartmajev, pustite prtljago in zapustite staro mesto jedro. Zato so v mestu na voljo 2 garažni hiši izven centra: Amfora (Fornače 23, Piran – 21 € cel dan): Iz garažne hiše vam je na voljo brezplačni avtobusni prevoz, ki pelje do Tartinijevega trga (vsakih 15 minut), od koder imate nato le nekaj korakov do apartmajske hiše. In Arze (Arze 1b, Piran – 12 € cel dan): garažna hiša se nahaja nad Piranom pri pokopališču in najlažje boste do nje prišli, če si pomagate z navigacijo. Na žalost od tu ni avtobusne povezave in boste do apartmajev potrebovali približno 15 minut hoje.

TOP 3 Apartmaja Allure 1 in 2, Piran

1. Lokacija apartmaja s pogledom na obalo in morje Piranskega zaliva

Manjša rumena hiša takoj za trgom Prvega maja se nahaja blizu geografskega središča mesta. Stavba ima lastni vhod, kjer se nahajajo tri ločene enote, vsaka na svojem nadstropju. Lokacija je res popolna, saj je od vseh znamenitosti in doživetij Pirana oddaljena le 5-15 minut. Iz hiške se lahko sprehodite po ozkih uličicah mesta, ob obali mimo verige restavracij in barov ali se podate mimo Tartinijevega trga do cerkvice nad Piranom.

Jutranji pogled na morje z apartmaja Allure 2
Naša rumena hiška s teraso na vrhu čisto na sredini
Ob obali nasproti naših apartmajev
Pogledi na jadrnice v Piranskem zalivu

2. Prostornost in udobje apartmaja

Vsi apartmaji so bili v sezoni 2018 obnovljeni in imajo nove, moderne kuhinje, kopalnice ter postelje. Allure 2 je velikosti 42 m2 in primerni za štiri ali pet člansko družino (s posteljico za manjšega otroka). Poleg hodnika, kopalnice ter dnevne sobe je v apartmaju tudi ločena spalnica z 2 ločenima posteljama, katere se da združiti v eno zakonsko posteljo. V dnevni sobi je udobna sedežna garnitura, katero se lahko spremeni v ležišče za 2 osebi.

Pogled na dnevni prostor

Kaj vas čaka v Allure 2 apartmaju:

 • Opremljena kuhinja z jedilnico (steklokeramična plošča, hladilnik z zamrzovalnikom, pripomočki za kuhanje in pomivanje, kuhinjske krpe, jedilni servis ter osnovna živila – kava, čaj, sladkor, sol, poper, olje, kis). Za segrevanje ali pečenje lahko uporabite mikrovalno pečico in toaster ter si pogrejete vodo z vodnim grelnikom.
Obnovljena kuhinja z vsemi kuhinjskimi pripomočki
Steklokeramična plošča z mikrovalovno pečico in ostalimi aparatu na sliki
Pečica in toaster v kuhinji
 • Jedilnica se nadaljuje v dnevni prostor s TVjem in igračami, ki jih mulci seveda takoj pregledajo, udobnim kotnim kavčem, ki se lahko raztegne v ležišče in seveda oknom s pogledom na morje.
Dnevni prostor s pogledom na morje
Dnevni prostor
 • Dve ločeni spalnici z dvojnima posteljema sta izredno lepo opremljeni. Ena od spalnic ima, tako kot dnevni prostor, pogled na morje, druga pogled na ozko ulico. Spalnice vsebujejo prostorne omare za oblačila z obešalniki in dodatnimi vzglavniki ter odejami.
Spalnica s pogledom na morje
Še druga spalnica s pogledom na ozke uličice Pirana
 • Skupna terasa na vrhu hiše, ki jo lahko uporabljajo vsi obiskovalci treh apartmajev s pogledom 360° na morje, cerkev in razpršenost hiš Pirana. Eden od apartmajev ima tudi svojo teraso.
Terasa za jutranjo svežino ali večerno romantiko 🙂
Pogled s terase na piransko cerkev
 • Kopalnica s tuš kabino, straniščem, fenom, stolčkom ter nastavkom za stranišče za otroka in pralnim strojem.
 • Ogrevanje ali hlajenje na klimo.
 • Brezplačen brezžični internet.

3. Doživetja in znamenitosti v Piranu in okoliških obalnih mestih

Apartmaji Allure & Topline se nahajajo v Piranu, ki je tudi dobro izhodišče za izlete v okoliška obalna mesta kot je Portorož, Izola, Strunjan itd.

Poziranje na piranskih skalah ob obali 🙂
Na piranski obalni promenadi (Piran v ozadju)
Na piranski plaži

V času bivanja smo poleg ogleda Pirana obiskali tudi Turistično kmetijo Medljan znano po konjih in kulinariki primorskih jedi. Ta se nahaja v mestu Izola, a v notranjosti. Pot traja 20 minut in poteka po ozkih cestah čez primorske griče, po vinskih poteh, mimo kmetij vse do posestva Medljan. Poleg dnevnega izleta do kmetije, lahko tu tudi prespite. Več o doživetju na kmetiji najdete v članku Najboljše slovenske turistične kmetije za družine.

Turistična kmetija Medljan znana tudi po konjih
Gugalnica v bližini istrske hiške “kažete”

Več o doživetjih na kmetiji Medljan si preberite v članku 7 idej za malo drugačna družinska doživetja na slovenski obali ali v članku Najboljše slovenske turistične kmetije za družine.

Več o doživetjih v Piranu pa v članku Ideja za izlet – Piran in najboljši istrski fuži s tartufi.

Splošna ocena

Iskreno zaljubljeni v Piran smo za vikend uživali. Ker smo radi aktivni, je lokacija nastanitve pogosto glavni kriterij pri izbiri nastanitve. Pogled na morje pa je pika na i ob jutrih in večerih.

Ideja za novo leto na morju? Tri družine in imate hiško le zase. 🙂

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki smo jih doživele Kamzmulcem mame z družino. Za več informacij o počitnicah nam lahko pišete na: info@kamzmulcem.si.

Sem mamica navihane triletnice, skrbnica dveh prisrčnih psičk, punca, raziskovalka na projektih o velikih zvereh, podiplomska študentka in predvsem velika ljubiteljica narave ter vsega živega v njej.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime