KZM ocenjuje : Agriturismo Vultaggio, zahodna Sicilija

0

Agriturismo Vultaggio smo slučajno odkrili že med prvim obiskom Sicilije (leta 2016), ko smo iskali primeren kmečki turizem za večerjo, in bili nad njim tako navdušeni, da smo si obljubili, da naslednjič pri njih ne le večkrat jemo, temveč tudi prespimo. 

Agriturismo Vultaggio se nahaja na zahodni obali Sicilije, med mestoma Marsala in Trapani. Vmeščen med nasade limon, oljk ter vinske trte, s čudovitim pogledom na morje, z odličnim igriščem za otroke (ki ga vidite tudi iz restavracije) ter bazenom, je odličen kraj za družinski oddih.

Agriturismo Vultaggio, Sicilija

Mi smo rezervirali preko booking.com, cena v našem terminu za družinsko sobo v glavni stavbi Agriturizma: 130 eur na noč (2 odrasli, 2 otroka).

Dodatno doplačilo (cene v času našega oddiha):

 • Cena zajtrka na osebo: 5eur
 • Cena kosila ali večerje na osebo: 20 eur
 • Mesec obiska: oktober 2018
 • Trajanje oddiha: 2 nočitvi

TOP 5 Agriturisma Vultaggio

 1. Odlična kulinarika (ena boljših na našem popotovanju po Siciliji)
 2. Odlična izhodiščna lokacija za raziskovanje zahodne obale Sicilije
 3. Bazen za otroke in SPA za mame
 4. Prijaznost osebja
 5. Jutranji pogledi 
Jutranji pogledi, Agriturismo Vultaggio, Sicilija
Bazen bo prepričal otroke in starše, Agriturismo Vultaggio
Lastnik Agriturisma med pripravo sira pecorino

Ocena hotelske sobe

Izbirate lahko me bivanjem v sobah (kakor smo mi) ali pa v luksuznih glamping šotorih (dražja različica). Sobe so vse opremljene v rustikalnem duhu stare, originalne italijanske kmečke hiše.

Sobe so opremljene v rustikalnem stilu, Agriturismo Vultaggio, Sicilija
Dodatki, Agriturismo Vultaggio, Sicilija

Priporočamo, da izberete sobo v stavbi na zadnjem dvorišču, kjer boste imeli lepe jutranje razglede, mir pred polno restavracijo ter možnost igranja otrok na travi pred sobo. Mi smo imeli žal sobo, ki je bila pred vhodom v restavracijo. Le ta je zagotovljeno vedno polna (dober glas se hitro širi:)) in tako nismo mogli imeti odprtega okna. Vemo za naslednjič:)

Izberite sobo v tej stavbi, Agriturismo Vultaggio, Sicilija

Možnost prehranjevanja

Kmečki turizem je prepoznan daleč naokoli in nikoli ne boste prišli v prazno restavracijo. Najverjetneje v glasno italijansko vzdušje. Mi smo oba dneva imeli polni penzion, torej zajtrk, kosilo in večerjo.

Zajtrk z razgledom, Agriturismo Vultaggio
Bogati italijanski zajtrk, Agriturismo Vultaggio
Kosilo, Agriturismo Vultaggio

Njihova kuhinja ponuja lokalne, organske in biodinamične proizvode ter odlično vino. Agriturismo Vultaggio se osredotoča na uporabo lokalnih in sezonskih izdelkov, z mnogimi ekološkimi in biodinamičnimi izdelki. Njihove testenine so narejene iz tipičnih sicilijanskih zrn, ki jih proizvajajo sami in ponujajo le sicilijanska vina (tudi ekološke izbire). Otroke pa bodo najbolj navdušile njihove odlične pizze iz krušne peči.

Večerje za bogove:) Agriturismo Vultaggio

Četudi ne boste na turizmu spali, se morate sem pripeljati vsaj na kosilo ali večerjo. Odšli boste zadovoljni, siti ter plačali res zmerno ceno. In želeli se boste vrniti že takoj naslednji dan:)

Otroke bo navdušila njihova pizza, Agriturismo Vultaggio

Priporočene aktivnosti & zabava za otroke

Agriturismo Vultaggio je ustvarjen mali raj za družine. Za vse goste je na voljo:

 • mini otroška soba za najmlajše,
 • prijetno in veliko otroško igrišče,
 • bazen z ležalniki
 • in neomejeno prostora za igro na prostem.
Otroška soba za igranje, Agriturismo Vultaggio
Otroško igrišče ob restavraciji, Agriturismo Vultaggio
Otroško igrišče, Agriturismo Vultaggio
Otroško igrišče, Agriturismo Vultaggio
Bazen za jutra in večere, Agriturismo Vultaggio

Aktivnosti za starše

Če imate le možnost, si vzemite urico ali dve zase ter obiščite njihov Wellness center in se seveda predajajte sončnim žarkom ob bazenu.

Sama sem preizkusila kozmetične storitve in bila zelo zadovoljna. Prav tako so cene prijaznejše kot če bi se na isti tretma naročili v naši prestolnici:)

Welness z razgledom, Agriturismo Vultaggio

Izleti v okolici

Poleg bivanja na Agriturismu, ki je že samo po sebi doživetje, pa je njihova lokacija tudi odlična izhodiščna točka za raziskovanje zahodne obale. Preberite si vsa naša doživetja v članku: 9 krajev, ki jih ne smete izpustiti na zahodni obali.

Kaj bi lahko izboljšali

Preprosto nimamo izboljšav, saj Agritursimo diha z gosti. Edino priporočilo je, da ne izberete družinske sobe, ki ima okna na vstopno teraso. Sobo boste zaradi večernega hrupa težko zračili, prav tako ni primerna za otroke ali starše, ki so bolj občutljivi na zvok. Vse ostalo pa zasluži le pohvale.

Končno mnenje

Če obiščete Sicilijo, natančeje zahodno obalo, preprosto ne smete izpustiti obiska Agriturisma:) Če ne za nočitev, vsaj za obrok ali dva. Tudi cene so primerne prav vsakemu žepu, ki pride na ta prečudovit italijanski otok. Med tem, ko boste vi uživali v slow food pristopu Agriturisma in v lokalnih dobrotah, bodo otroci uživali na igrišču, ob bazenu in seveda v njihovi božanski pici.

Se še vrnemo:)Agriturismo Vultaggio

Agriturismo Vultaggio smo obiskali na lastno pobudo in željo. Pravtako mnenje izraža zgolj naše osebne izkušnje. Za več informacij nam pišite na info@kamzmulcem.si.

Sem mamica šolarju Eriku in dojenčici Freyi, trenutno živeča v nemškem Kölnu in velika ljubiteljica potovanj. Sem navdušena kajtarka, potapljačica in inštruktorica pilatesa. Tako so naša potovanja večinoma stvar iskanja krajev, kjer smo aktivni, predvsem pa krajev, kjer se imamo vsi fajn.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime