KZM ocenjuje: Act-ION Hotel Neptun, Portorož

0

Je še kaj lepšega kot pomladansko kolesarjenje ob morju? Vsaj za nas je to kolesarjenje v katerem koli letnem času. Če pa je ob morju, pa še toliko lepše:)

Pomladno kolesarjenje od Portoroža do Krajinskega parka sečoveljske soline

Tradicionalno prvomajski oddih preživimo kar se da aktivno. Če je možno na morju in na kolesu. Tokratni oddih je bil res nekaj posebnega, saj je prve samostojne kolesarske podvige doživel tudi najmlajši član. Ker smo prvič vzeli s seboj vsa štiri kolesa, smo morali biti pozoni tudi pri izboru namestitve. Odločili smo se za smo se, da za našo bazo vzamemo LiffeClassov Act-ION Hotel Neptun v Portorožu, ki velja za prvi hotel s kategorizacijo pet koles na obali.

act-ION hotel Neptun je prvi hotel na obali s kategorizacijo 5 kolesa

Zanimivost: Act-ION Hotel Neptun je prvi hotel s kategorizacijo 5 koles na Obali, saj se ponaša z najcelovitejšo ponudbo za ljubiteljske, rekreativne in profesionalne kolesarje. Nahaja se na vozlišču kolesarskih poti in je neposredno povezan s Termami Portorož zato predstavlja odlično izbiro za vzdrževanje kolesarske kondicije 365 dni v letu.

 • Lokacija: Portorož
 • Naslov: LiffeClass Act-ION hotel Neptun, Obala 33, Portorož
 • Spletna stran
 • Tip lokacije: hotel na obali z neposredim dostopom do term Portorož
 • Tip nastanitve: hotel**** za aktiven oddih, prvi s kategorizacijo 5 koles na obali
 • Primerno za otroke: dojenčki, malčki in predšolski, šoloobvezni, najstniki
 • Cenovni razred: dostopno, posebne ponudbe
 • Mesec obiska: april 2021
 • Trajanje oddiha: 2 dni
act-ION hotel Neptun se nahaja tik ob portoroški plaži

TOP 5 Act-ION Hotel Neptun****

 1. Odlična lokacija, le streljaj od morja in na stiščišču kolesarskih poti na obali
 2. Prvi hotel s kategorizacijo 5 koles na obali
 3. Neposreden dostop do Term Portorož in wellness ponudbe
 4. Družinam prijazen hotel (igralnica in animacija, otroški bazeni, prijazno osebje)
 5. Bogat, raznovrsten in zdrav samopostrežni zajtrk in večerja
act-ION hotel Neptun: razgled iz našega balkona na Piranski zaliv
Od hotel act-ION Neptun do Portoroške promenade vas loči nekaj stopnic

Posebna ponudba za kolesarje

Če ste tudi vi ena izmed tistih družin, ki vzame svoje najljubše kolo najrajši v sobo, potem boste v Act_ION Hotelu Neptun lahko brez skrbi. V hotelu je namreč z video nadzorom varvovana kolesarnica, v kateri je še posebna kletka kamor lahko shranite in zaklenete dražja kolesa. V sami kolesarnici je tudi orodje za popravilo, zračna tlačilka in omarice za dodatno opremo. Pred vhodom v hotel pa se nahaja še pralnica za kolesa.

Hotel act-ION Neptun: varovana kolesarnica
act-ION hotel Neptun: kolesarsko orodje in tlačilka
act-ION hotel Neptun: zunanja pralnica koles

Ocena hotelske sobe

Soba v hotelu je prostorna, dodatno ležišče je vsekako primerno za dva otroka. Najbolj pa nas je seveda navdušil ogromen balkon in pogled na morje. Na balkončku smo pogrešali bolj udobne stole. Kopalnica s tušom je prostorna in urejena. V omari na hodniku pa najdete dodatne kopalne plašče, copate, in druge pripomočke.

act-ION hotel Neptun: zakonska postelja
act-ION hotel Neptun – dodatno ležišče
act-ION hotel Neptun: prostorna kopalnica
Jutranji razgled iz postelje na morje

Možnost prehranjevanja

V hotelu smo imeli polpenzion v obliki samopostrežnega bifeja. Bogat zajtrk vsebuje tudi veliko lokalnih produktov, kot so skutini namazi, slastni smootiji in sokovi. Za športnike imajo na voljo z beljakovinimi bogato prehrano.

act-ION hotel Neptun: zajtrk z razgledom na morje
acti-ION hotel Neptun: bogat samopostrežni zajtrk

Ker smo hotel obiskali v času Covid omejitev, smo imeli obroke razdeljene po urah. Hrano si si lahko vzel sam, vendar si moral pri tem nosiiti masko in rokavice. Ob našem obisku res ni bilo gneče (enkrat smo bili na zajtrku celo sami) in tudi osebje se je trudilo, da je vse teklo gladko.

V času Covida je mnekaj posebnih ukrepov pri obrokih

Priporočene aktivnosti & Zabava za otroke

V hotelu je na voljo ogromno animacijskih dejavnosti za otroke in družine. Ob našem obisku je bil bazen žal zaprt, vendra priporočamo, da si ogledate animacijski program za otroke v teh dveh prispevkih:

Igralnica v hoteli act-ION Neptun v Portorožu

Aktivnosti za starše

V hotel je povezan z ostalo ponudbo hotelov Liffeclass, zato imate vsak dan na voljo dodtane aktivnosti, kot je nordijska hoja, joga, supanje in drugo. V sklopu hotel deluje tudi Medicinski in wellness center, ki ponuja bogat nabor storitev za dušo in telo. Ne glede na čas obiska, je tretmaje treba predhodno rezervirati. Več o dodatnih storitvah si preberite tukaj.

Kaj bi lahko izboljšali?

V LifeClass hotelih smo prenočili že večrat in lahko potrdimo, da so vsi hoteli lepo urejeni. Lokacija in dejstvo, da so vsi hoteli v sklopu verige povezani med sabo in hkrati s Termami Portorož ima res prednost. Act-ION Hotel Neptun je bil prenovljen leta 2016 in se mu pozna manj moderna preobleka sob. Tudi stoli na terasah bi lahko bili iz kakšnega drugega materiala, kot iz plastike, saj so terase res velike in prostorne. Glede same ponudbe in prijaznosti osebja, pa lahko rečemo le, da bodo vedno dali vse od sebe, pa če smo tam poslovno ali z družino.

act-ION hotel Neptun se nahaja tik ob Portoroški promendi

Izleti v okolici

Hotel je res na vrhunski lokaciji, v samem središču Portoroža, tako da priporočamo več (športnih) družinskih aktivnosti:

Po Parenzani od Portoroža do Sečovelj: tunel Valeta
S kolesom do Krajinskega parka Sečoveljske soline

Končno mnenje

Act-ION Hotel  Neptun je res odličen za aktivne družine, ki imajo rade udobje hotela in hotelskih storitev. Varovana kolesarnica reši dileme glede varnosti kolesa, dodaten program in neposredna bližina term Portorož in morja pa poskrbijo, da se lahko res vsak družinski član po aktivnem dnevu najde svoj način sprostitve.

Večerja z razgledom, act-ION hotel Portorož

Act-ION Hotel Neptun***S smo obiskali kot odziv na prijazno povabilo hotelov LifeClass in destinacije Portorož & Piran. Kakorkoli, mnenje o hotelu izraža zgolj naše osebne izkušnje. Za več informacij nam pišite na info@kamzmulcem.si.