KZM ocenjuje : 7 razlogov, zakaj mulcem priporočamo kamp Menina

1

Priznamo, da premalokrat kampiramo v Sloveniji, ampak po naši odlični izkušnji s kampom Menina, smo se odločili, da bomo zagotovo vsaj en vikend na leto preživeli v katerem od domačih kampov. Upamo samo, da so vsi vsaj pol tako urejeni in zabavni, kot kamp Menina.

Čudovita narava, urejena igrišča, adrenalinska doživetja za celo družino in zanimivosti v okolici so sigurno razlogi, da ga obiščete vsaj za en vikend še to poletje. Razmislite le, če vam bo en vikend dovolj za vse aktivnosti, ki jih ponujajo 🙂 Če nimate časa cel vikend ali pa želite preživeti doživetij poln dan ob reki, pa vam priporočamo obisk kampa Menina tudi kot dnevni izlet.

Zemljevid kampa Menina
Kamp Menina je obdan s čudovito naravo

 

Čas obiska: junij 2015

Lokacija: Kamp Menina se nahaja na robu majhne vasice Varpolje in leži ob reki Savinji. Podrobnejšo lokacijo si oglejte tukaj.

Nekaj utrinkov naših mulcev, si lahko ogledate v spodnjem videu. Ostale razloge pa preverite v članku.

Naših 7 razlogov za ponoven obisk kampa Menina

1. Urejen kamp

Kamp je obdan z visokimi drevesi in prepreden s potočki in mostički, kar mu da še poseben pravljični pridih. Sanitarije so urejene, pa tudi v vsakem posebej je urejen umivalnik za najmlajše. Parcele so dovolj velike, da na njih postavite šotor ali pa celo kamp prikolico in ste še vedno dovolj daleč, da sosedu ne gledate v krožnik. Kamp je v visoki sezoni zelo poln, zato so zaželene rezervacije na telefon +386 40 52 52 66.

kamp
Kamp Menina leži med mogočnimi drevesi
umivalnik
Kopalnice v kampu Menina so prilagojene najmlajšim.
Kamp je varen in več kot primeren za najmlajše
Kamp je varen in več kot primeren za najmlajše

Če niste ljubitelji kampiranja, lahko najamete leseno ali mobilno hiško ali pa prespite v hostlu. Zadnji večer pred našim odhodom je bil močan naliv, ki nam je zmočil večino stvari v šotoru, zato smo eno noč prespali v leseni hiški. Bila je dovolj prostorna za 4 odrasle in 2 triletnika. Hiške imajo preprosto kuhinjo, kopalnico, dnevni prostor, v zgornjem nadstropju pa so ležišča (v spalnici zakonska postelja in eno ležišče, v odprtem prostoru pa še ena zakonska in eno ležišče.). Pred hiško so tudi klopce, mizice in ležalniki za uživanje.

koča
V kampu Menina lahko prespite tudi v lesenih ali mobilnih hiškah

2. Vrhunsko otroško igrišče

Otroško igrišče je urejeno poleg manjšega kozolca. Okrog njega so lesena igrala, gugalnice, tobogani in plezalna stena. Igrišče je sigurno eno od bolj domiselnih, ki smo jih preskusili v zadnjem času. Malo večji otroci bodo navdušeni nad plezalno steno, pa tudi nad adrenalinskim parkom, ki se nahaja nad igriščem.

igrišče
Razgibana igrala v kampu Menina se splača obiskat tudi samo za en dan
igrišče
Ogromno otroško igrišče leži pod adrenalinskim parkom
Obisk igrišča priporočamo tudi kot enodnevni izlet
Obisk igrišča priporočamo tudi kot enodnevni izlet

 

3. Adrenalinski park

Poleg igrišča se nahaja tudi adrenalinski park, ki ponuja dve težavnostni stopnji. Lažjo je v spremljavi očeta zmogel tudi naš triletnik, čeprav niti približno še ni dosegel višine 120cm, ki se priporoča za samostojno premagovanje poti. Bilo mu je tako všeč, da je naredil tri kroge, namesto enega.

park
Premagovanje ovir v adrenalinskem parku
uživanje
Veselje v adrenalinskem parku

Težja stopnja vas vodi čez celoten kamp in obsega več ziplinov in podobnih adrenalinskih vragolij. Tudi tastari smo več kot uživali 🙂

adrenalinski
Tudi mame so uživale v adrenalinu (park Menina)
tastari v akciji
Tastari v akciji (kamp Menina)

 

4. Ostala adrenalinska družinska doživetja

V kampu se nahaja tudi hišica, v kateri vam organizirajo različna družinska, adrenalinska doživetja. Med drugim tudi rafting za družine. Na žalost so naši mulci še premajhni za ta podvig, ampak pravijo, da je reka Savinja zelo primerna za družinski rafting, saj je reka relativno mirna in varna. Mulci morajo biti za rafting stari vsaj 6 let.  Rafting in ostale vodne dogodivščine organizirajo za vse, ne samo za goste kampa. Za rezervacije in dodatne informacije jih lahko pokličete na +386 40 52 52 66.

office
V kampu Menina organizirajo tudi rafting in izposojo go-kartov

Za najmlajše adrenalince izposojajo tudi posebne go-karte, s katerim se lahko vozijo po kampu. Ker kamp ni prometen, je tako doživetje varno. V samem kampu pa najdete tudi plezalno steno pod kozolcem. Mi smo jo z veseljem izkoristili med večjim deževnim nalivom. V sklopu kampa pa je tudi igrišče za mini golf, trampolini in igrišče za nogomet.

Plezalna stena pod kozolcem v kampu Menina
Plezalna stena pod kozolcem v kampu Menina
V kampu Menina je tudi igrišče za mini golf
V kampu Menina je tudi igrišče za mini golf

 

5. Naravno kopališče

Kamp leži ob reki Savinji, iz nje pa je izpeljan rokav, ki tvori nekakšno jezero, v katerem se hodijo predvsem poleti osvežiti iz vseh strani. V času našega obiska je bila voda premrzla, zato smo kopališče občudovali bolj od daleč. Več o idejah za naravna kopališča si preberite v članku 16 naravnih kopališč v Sloveniji primernih za zabavo in osvežitev z mulci.

Na jezeru je zares veliko za početi.
Naravno kopališče v kampu Menina.

6. Izleti v okolico

Če vam ves adrenalin, ki ga lahko doživite v kampu ni dovolj, priporočamo:

 • izlet v Logarsko dolino, z obveznim postankom v Pravljičnem gozdu.
V Logarski dolini priporočamo obisk Pravljičnega gozda
V Logarski dolini priporočamo obisk Pravljičnega gozda
 • Obisk Robanovega kota. Več o izletu si preberite v članku Robanov kot – z mulcem po pravljični alpski dolini,
 • ogled Mozirskega gaja, do katerega greste lahko s kolesom,
 • z gondolo na Golte, nato pa na krajši ali daljši pohod po čudoviti naravi,
 • obisk katere od kmetij, z domačo hrano,
 • obisk ZupancPlaca v Šempetru, za športno aktivne družine,
 • izlet na Čreto.
Za kosilo si privoščite lokalne dobrote
Za kosilo si privoščite lokalne dobrote
V okolici je ogromno vrhov, ki so primerni za obisk z otroki. Mi smo obiskali Čreto
V okolici je ogromno vrhov, ki so primerni za obisk z otroki. Mi smo obiskali Čreto

 

7. Odlična lokacija za družinsko kosilo

V kampu je tudi restavracija, kjer strežejo več ali manj pice in žar. Če ste v bližini, priporočamo postanek na pici, saj je okolica več kot primerna za kosilo z mulci.  V ponudbi smo pogrešali več lokalnih dobrot, ampak za to vam priporočamo, da obiščete katero od turističnih kmetij v okolici.

Prigrizek v restavraciji v kampu Menina
Prigrizek v restavraciji v kampu Menina

 

Pomembno za starše:

 • Kamp smo obiskali junija, ko so bile noči še zelo hladne, zato priporočamo topla oblačila.
 • Kamp je primeren za vse starosti. Če imate dojenčka in si želite malo več udobja, lahko najamete leseno hiško. Za malčke in večje otroke pa bo šotorjenje zagotovo najboljše doživetje.
 • Najbolj zanimiv je kamp poleti, vendar priporočamo obisk tudi v pozno pomladanskih in zgodnje jesenskih mesecih. Takrat je malo več vlage v večernih urah, zato ne pozabite toplih oblačil za ponoči.
 • Manjša trgovina in odlična manjša pekarna se nahajata v vasi, 5 minut peš od kampa,  vendar imata omejen delavni čas med vikendi in prazniki. Priporočamo, da se s hrano založite v katerem od večjih krajev.
 • Cene so zmerne, še posebej, če si boste kuhali sami. Cenik si lahko ogledate tukaj.
 • Kaj vzeti s sabo preberite v članku Kampiranje z mulcem – na kaj vse moramo pomisliti za brezskrbne počitnice.
Ne veste kaj vzet na kapiranje?
Ne veste kaj vzeti na kampiranje? Kliknite na sliko

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki sem jih doživela z mojo družino. Za več informacij o doživetju mi lahko pišete na info@kamzmulcem.si ali pišete v komentar.