KZM ideje za počitniški vikend in počitnice ob koncu šole

0
Opazovanje živali v ribniku ob Soboškem gradu, Murska Sobota

Še čisto malo pa se bo zaključila šola, kateri sledijo zasluženi oddihi za otroke in starše. Starši razmišljamo, kako preživeti to vsakoletno prelomnico, kako organizirati dan, da bo otroku čim bolj zanimiv in kam se odpraviti na sproščen družinski izlet ali počitnice ob koncu šole.

Poleg bogate ponudbe družinskih kapacitet po Sloveniji, ki jih še do konca junija lahko plačujemo s turističnimi boni, so pogosto doživetja tista, ki se jih otroci še dolgo spominjajo. Ta pa lahko najdemo tako doma kot v tujini. S spodnjimi domačimi in čezmejnimi idejami si boste poenostavili izbiro letošnjih vikend oddihov in počitnic.

1. Naj ideje v Sloveniji

Za vikend ali počitnice po zaključku šole vam predlagamo, da se posvetite otrokom in sebi in si privoščite oddih po meri vaše družine. Zbirate lahko med vrsto različnih počitniških nastanitev, mi pa smo jih (za vas) pripravili 5:

Kampiranje po Sloveniji

Zajtrk pod tendo, s pogledom na otroško igrišče v River camping Bled

Če ste ljubitelji kampiranja in aktivnega preživljanja prostega časa v čudoviti naravi, imate to leto možnost, da morsko kampiranje zamenjate za katerega od top slovenskih kampov, ki vas znajo resnično navdušiti. Katerih 9 kampov priporočamo, si poglejte si v članku 9 naj družinskih kampov v Sloveniji za aktivne počitnice.

Slovenske turistične kmetije

Bogata doživetja na turističnih kmetijah

Vsakič znova, ko obiščemo katero izmed turističnih kmetij, smo pozitivno presenečeni nad nivojem njihovih storitev in nad tem, kako lepo je poskrbljeno za otroke in starše. Naše najljubše so zbrane na seznamu Najboljše slovenske turistične kmetije za družine. 

Aktivni oddih v gorah

Bedančev dom, Kranjska Gora

Posočje, Logarska dolina, Kranjska Gora in Rogla vas verjetno najprej spomnijo na zimo. Sami zadnja leta ugotavljamo, da so to odlične poletne destinacije, na katerih lahko preživite večdnevni aktivni oddih, na katerem bodo uživali vsi družinski člani. Preverite nekaj idej:

Slovenske terme

Slovenske terme vključujejo doživetja za celo družino.

Slovenske terme imajo odlično ponudbo za družine. Če imate mulce, ki si želijo adrenalinskih doživetij, potem je idealno da obiščete Aqualuna – tematski termalni park z najbolj norim toboganom v Sloveniji. Otroci bodo zagotovo uživali tudi, če boste:

Privoščite si glamping

Čudoviti glampingi

Že dlje časa sanjate o glampingu? Glampingi so v zadnjih letih postali izredno priljubljeni med družinami. Privoščite si posebno namestitev za vas in vaše najbližje tudi vi. Vas zanima, kako smo se imeli mi? Preverite v članku Najboljši slovenski glampingi za družine.

2. Naj ideje čez mejo

Hrvaška Istra

Hrvaška Istra je hitra in enostavna izbira, še posebej, če imate na voljo le vikend, seveda pa nas veliko tu preživi kar teden ali dva. Nekaj idej za družinska doživetja in izlete po Istri:

Poreč

Italija

Možnosti za preživljanje lepega in sproščenega dopusta po Italiji je ogromno, nam najljubše so predvsem otoki in Toskana. Več idej pa spodaj:
Plaža in ribiški pomol v vasici Santa Maria, kjer se največ dogaja.

Avstrija

Avstrija nas vedno in znova očara. Narava, pestrost dogajanja, urejenost in bližina nas prepričajo, da se v eno izmed gorskih dolin vsako leto radi vrnemo. Pa ne le poleti…

Jezero in igrala na gori Ahorn, z ležalniki za starše, ki v miru opazujejo svoje mulce pri igri (Zillertall 2019).

 

Nemčija

Nemčija ni ravno čezmejna država, je pa Bavarska pokrajina, tako hitro dosegljiva z avtom, da smo jo dodale. Pobrskajte po top družinskem potepanju, še posebej osvežilnem v poletnih visokih vročinah.

 

Smo mamice »rojenih« popotnikov. Nismo rade preveč časa doma. Nismo tudi rade predolgo v eni državi. Vedno aktivne z mulci in v iskanju luštnega preživljanja časa kot mame.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime