Kje smo zadnja leta uživale prvomajske in kje si jih želimo?

0

Prav kmalu po zaključku velikonočnih praznikov, bomo z mislimi že pri prvomajskem družinskem oddihu. Ste že izračunali, da če si vzamete le dan dopusta, da imate na voljo kar 6 dni počitnic?

Za tokratni prvomajski oddih vam iz prve roke toplo priporočamo obisk naslednjih destinacij, na katere bi se z veseljem vrnile:

1. Cinque Terre, Ligurijska obala, Italija

Cinque Terre velja za najmanjši nacionalni park v Italiji, ki ga sestavlja pet prečudovitih, pravljičnih vasic: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola in Riomaggiore. Vasice so nastale ob skalnati, strmi klifni obali, okrog njih pa se razprostirajo vinogradi, sadovnjaki in ostalo čudovito sredozemsko rastje. Cinque Terre so preverjeno destinacija za družine. Preberite si 5 stvari, ki jih lahko počnete v Cinque Terre z otrokom.

Italijanske Cinque Terre, prvomajske družinske počitnice
Italijanske Cinque Terre, prvomajske družinske počitnice

 

2. Otok Kreta v Grčiji

Ahh ta Grčija, ki nas vedno znova očara… Čeprav je v Grčiji vreme že zelo kmalu ugodno, da se znebimo toplih oblačil, pa bolj kot gremo južno, več verjetnosti je, da se bomo za 1. maj tudi okopali. Kreta, otok na jugu, z več kot 1000 km dolgo obalo, ponuja poleg užitkov ob kopanju na prečudovitih peščenih plažah, tudi kulinarične užitke ter gostoljubne domačine, ki prepričajo družine, da se rade vrnejo na ta raznoliki otok. Preberite si “6 razlogov, zakaj se bomo z mulci še vrnili na Kreto“.

Otok Kreta v Grčiji, prvomajske počitnice za družine
Otok Kreta v Grčiji, prvomajske počitnice za družine
3. Otok Sicilija, Italija

Sicilija je največji mediteranski otok. Je otok nasprotij, kjer bela barva solin in ognjena pokrajina vulkana Etna sobivata z zelenimi vinogradi ter turkizno barvo morja. Edinstvena kulinarika ter bogata arheološka najdbišča, ki ostajajo kot zapuščina tisočletne zgodovine mnogih osvajalcev. Na Siciliji vas čakajo prijazni domačini ter odlično okolje za družinske počitnice z malimi ali velikimi mulci. Po odhodu si boste želeli, da bi se na ta mediteranski biser zopet kmalu vrnili. Preverite kam na Sicilijo po doživetja za celo družino.  

Otok Sicilija, prvomajske počitnice za družine
Otok Sicilija, prvomajske počitnice za družine
4. Otok Madeira, Portugalska

To je otok za ljubitelje aktivnega oddiha, lepih razgledov, čudovite narave, eksotičnega sadja, morskega življenja, večne pomladi, pohodnike, gorske kolesarje, … in še veliko več, saj na otoku vsakkdo najde nekaj zase. Preberite si o 10 aktivnostih, ki jih priporočamo, če se z otrokom odpravite na Madeiro

Portugalski otok Madeira, prvomajske počitnice z družino
Portugalski otok Madeira, prvomajske počitnice z družino
5. Monschau, Nemčija

Pravljično mestece Monschau, je srednjeveško mesto v pokrajini Eifel, imenovano tudi biser te pokrajine. Njegova podoba se ni veliko spremenila v zadnjih 300 letih. Skrivnostne, ozke, kamnite uličice in tradicionalne pol-lesene hiše so razlog, da je to mesto eno najbolj turistično obiskanih in prepoznavnih v regiji. Več o njen si preberite v članku Pravljično srednjeveško mesto Monschau, Nemčija.

Monschau, prvomajski družinski oddih
Monschau, prvomajski družinski oddih

Naslednje ideje za prvomajski oddih so predstavili vedno aktivni starši, ki svoje počitniške ali popotniške izkušnje delijo na našem blogu. Na spodnjih destinacije z otroki še nismo bile, a so vsekakor na naši listi želja! Zapisi in ideje iz potovanja po Portugalski so nas tako prepričali, da jo za prvomajske raziščemo tudi sami  🙂

6. Po Islandiji

Eksotična in posebna destinacija, z dramatično pokrajino prepredeno z vulkani, gejzirji, vročini vrelci in polji lave. Poleg mest s težko izgovorljivimi imeni, so pravo doživetje tudi kopališča s toplo vodo na prostem, morska kulinarika in še veliko več. Preberite, zakaj se odpraviti na Islandijo tudi s svojo družino.

Islandija, prvomajski družinski oddih
Islandija, prvomajski družinski oddih

 

7. Družinsko po Portugalski, Lizbona in Porto

Ravno prav sredozemska, dovolj sproščena, zanimiva in cenovno ugodna. Poleg naravnih lepot, srednjeveških znamenitosti, ponuja še vodne aktivnosti, dobro hrano in prijazne ljudi. Glavno mesto Lizbona z okolico je must see prestolnica, ki ponuja razgibano dogajanje, od ogleda akvarija, do obiskov kulturnih znamenitosti, do poležavanja po parkih… Vredno ogleda pa je tudi mesto Porto z okolico, na severu Portugalske, z zelo dolgo in vihravo zgodovino in unikatno portugalsko tradicijo.  

Lizbona in grad Belem, prvomajske družinske počitnice
Lizbona in grad Belem, prvomajske družinske počitnice

 

8. Barcelona, Španija

Za Barcelono pravijo, da je eno najprijaznejših kolesarskih mest v Mediteranu, pohvali se lahko s številmimi “must see” muzeji, med katerimi je še posebej znan barcelonski znanstveni muzej.  Če se v družini najde kakšen navijač Balcelone, bo na obisku sigurno prišel na svoj račun, če ne z ogledom tekme pa znanega štadiona. Piko na I pa Bracelona družini ponudi s sproščanjem in zabavo na vedno živahnih plažah.

Barcelona, prvomajske družinske počitnice
Barcelona, prvomajske družinske počitnice
V to barvito evropsko prestolnico se lahko odpravite tudi v okviru vodenega 3-dnevnega potovanja z agencijo Kompas.
9. Pokrajina Baskija, Španija

Baskija velja za najbolj priljubljen košček Španije, Baski pa za najbolj prijazne gostitelje. Svojevrstna pokrajina s številnimi plažami in visokimi valovi je pravi raj za surfarje. Skoraj sigurno se boste za prvomajski oddih lahko tudi okopali, tako vi kot otroci. Baski pa bodo tudi naklonjeni vašim pasjim članom družine. Preberite si članek “Baskija – priljubljen del Španije za družino“.

Baskija, prvomajske družinske počitnice
Baskija, prvomajske družinske počitnice
10. Pariz, Francija

Brezčasna destinacija, ki so jo je preprosto treba ogledati, tudi z otroki. Poleg najbolj znanega Eifflovega stolpa in vzpona nanj, boste otrokom predčasno izpolnili željo po ogledu Disney parka in nekaj romantičnega vzdušja po vsej verjetnosti predali tudi nanje. Pariz je najbolje obiskati spomladi, ker še ni prevroče, hkrati pa je že vse zeleno. Več o doživetjih te evropske prestolnice si preberite v članku Pariz – v mesto ljubezni s tremi mulčki.

Disneyland na obrobju Priza, prvomajske družinske počitnice
Disneyland na obrobju Priza, prvomajske družinske počitnice

Da bo pot potekala čimbolj mirno in brez velikih presenečenj, pa si preberite še naslednje članke:

Za več informacij nam lahko pišete na info@kamzmulcem.si ali v komentar.