Kje sije sonce, ko je v Ljubljani megla?

3

Od novembra do marca je megla v Ljubljanski kotlini stalnica. Najhuje je, če je tako tudi čez vikend. In še huje je zmrzovati na domačem igrišču, medtem ko vaši znanci, ki so se odpeljali le 30 minut stran, uživajo modro nebo in pristno zimsko sonce.

  • Največja verjetnost je, da sonce uživajo nekje v smeri Primorske. Prva, ki jo po navadi preverimo je Logatec, sledi Unec (Cerkniško jezero ali Slivnica je vedno dobra ideja), Razdrto (priporočam Vremščico). Če ni sonca na Razdrtem, ga verjetno tudi drugje na Primorskem ne boste našli.
  • Druga smer je Gorenjska. Prvo kamero preverite na Torovem (priporočam sprehod po posestvu Brdo), potem pa se počasi pomikaš proti Radovljici. Od tu naprej nas čakajo gorenjske klasike: Bled, Bohinj, Pokljuka, Kranjska Gora
  • Super povezavo na spletne kamere in nasvete za pohodništvo boste našli tudi na spletni strani www.hribi.net.

Če želite ostati blizu Ljubljane, pa priporočam naslednje hribe z ažurno sliko:

Če iščete ideje za aktivnosti na snegu pa priporočamo, da preverite:

Imaš tudi vi kakšno idejo za pobeg iz megle? Delite jo še z nami.

Sem aktivna tridesetinnekaj letnica z visoko stopnjo energije in prirojenim pozitivnim pogledom na življenje. Obkrožena sem s čudovitimi ljudmi in za sebe mislim, da sem rojena pod srečno zvezdo. Poleti 2012 sem postala del super družinice.

3 KOMENTARJI

  1. Oj, Niso vsi mulci Lev, pa babica je tudi fizično in finančno omejena…zato so najine zabave v času čuvanja bolj enostavne. Ampak čas zelo hitro mine in zabavamo se.
    Danes na primer sva šla z avtom do bližnjega parkirnega prostora in nato z avtobusom št. 5 do Ilirske c. Izstopila sva in se malo poigrala v hiškah, na toboganu.. za hotelom Park. Potem pa v muzej – najprej en del in si ogledala mumijo in krokodila – Lev je hotel h krokodilu a je bil žal za steklom ( nagačen seveda) – prehodila sva vse zbirke. Potem sva šla na kavico – predlagala sem , da greva domov, a je na vsak način hotel še v drugo stavbo muzeja SEM – in zopet vse zbirke, vsa nadstropja – najbolj mu je bial med zbirko amuletov všeč lutka šamana s crknjeno mišjo za pasom, pa velik meč, pa vodnjak, pa miklavž, pazbirka starih igrač – kar trikrat je šel sem in tja.
    Oba ogleda je Lev imel zastonj, upokojenka pa je dala samo 4 eure. Za vse tri ure. ‘Zamudila’ sva kosilo in zaspal je šele ob 14.uri.

    To je bil že drugi obisk muzeja, prvi je bil poleti grad Bistra in večkrat prehojena zbirka medvedov – in naučila sva se,da medo ni najbolj nevarna žival v gozdu – da je to klop.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime