Aerodium Logatec – kjer se vaš mulc lahko nauči leteti

0

Aerodium Logatec že skoraj 6 let navdušuje vse ljubitelje adrenalina in letenja. Vrhunsko doživetje ne bo navdušilo le mulcev temveč tudi nas, starše:) Prava destinacija za vso družino!

Izkušnja je intenzivna, adrenalinska, vendar ne zahteva predpriprav. Primerna je za vse, ki si želijo občutiti prosti pad. Navdušeni smo bili tudi nad profesionalno izvedbo in nad celotnim timom, še posebej nad našim inštruktorjem. Prva Kamzmulcem družina je Viharnik Aerodium preizkusila že kmalu po odprtju, ko se je tudi njihov 4-letnik opogumil in poskusil leteti 🙂 Pred kratkim pa smo tja peljali tudi naše, v tem čau že starejše mulce, 9 letnika ter 11 letnico.

Aerodium Logatec

Kaj je vetrovnik? Začetki vertikalnih vetrovnikov segajo do opreme za treniranje vojaških padalcev in astronavtov. Zadnja leta pa so vedno bolj popularni kot zabava za vse, ki iščejo nove občutke. Letenje v vetrovniku je namreč edinstvena izkušnja, ki je ne moremo doživeti v vsakdanjem življenju. Zračni tok v vetrovniku je tako močan, da vam omogoča, da preprosto ležete nanj in na njem letite, brez kril! S spreminjanjem položaja telesa boste zaradi delovanja aerodinamičnih zakonitosti v zračnem toku lahko izvedli različne letalne prvine in občutili neizmerno zadovoljstvo (vir: http://www.aerodium.si/)

Ko ste v vetrovniku že domači, bodo mulci tudi samostojno poleteli, Aerodium Logatec

Cena: za skupinsko, družinsko letenje za 10minut, boste plačali med 175eur in 195eur (odvisno od dneva). Otroci do 14 let imajo 30 odstotni popust. Celoten cenik si lahko ogledate tukaj, za dodatne informacije pa vam svetujem, da jih pokličete po telefonu in vse vam bodo razložili.

Primerno za otroke: Priporočajo obisk nad 6 let, predvsem otrokom, ki so že predhodno izkazali interes za razna adrenalinska doživetja in nimajo strahu pred novostmi. Pogoj pa je vsaj 4 leta in 20 kilogramov.

Lokacija: Aerodium Logatec, Obrtna cona Logatec 10d, 1370 Logatec, Slovenija

Vetrovnik se nahaja v moderni stavbi, v industrijski coni v Logatcu
Vetrovnik se nahaja v moderni stavbi, v industrijski coni v Logatcu

Kako smo leteli mi?

Če želite čim bolj izkoristiti ponudbo, priporočamo družinski paket 10min ter do 5 oseb, ki si ga lahko prosto razdelite med seboj.

Ob prihodu nas je sprejel simpatični inštruktor in skupaj smo si pogledali njegove kolege, ki so izvajali vragolije v vetrovniku. Njihove spretnosti so navdušujoče in šele takrat se vam res začne dozdevati, da bo ta izkušnja res nekaj posebnega, drugačnega in zanimivega.

Skupaj z inštruktorjem smo odšli v predavalnico, kjer nas je podučil o osnovnih zakonitostih letenja med prostim padom in razložil pravila komunikacije med v vetrovniku. Ta je zaradi hrupa otežena tako da se sporazumevaš predvsem z znakovno govorico. Na koncu je sledil še 3 minutni video.

Vadba najboljšega položaja "na suhem" (Vetrovnik, Logatec)
Vadba “na suhem” (Aerodium, Logatec)

Sledilo je preoblačenje v letalske obleke (obvezno imejte s sabo superge, udobna oblačila in v primeru letenja v zimskih mesecih tudi toplo jopico), izbiranje očal in čelade (dolgolasci naj si lase spnejo v čop ali kito) ter zabava s čepki za ušesa.

Oblekli smo se v posebne zaščitne obleke (Aerodium, Logatec)
Čelada, očala in čepki za ušesa
Čelada, očala in čepki za ušesa so obvezni del opreme (Aerodium, Logatec)

Nato smo skupaj z inštruktorjem odšli v poseben prostor, kjer na klopci počakaš na znak, ko greš lahko v vetrovnik. V tem prostoru image lahko pri sebi tudi fotoaparate ali mobilne telefone in posnamete svoje mulce, ko bodo leteli. V vsakem primeru pa je cel let posnet, posnetki pa vas na koncu tudi čakajo na vašem email naslovu.

Zadnje priprave pred letom, Aerodium Logatec
Spoznavanje z Vetrovnikom v nedelujočem stanju. Trampolin deluje varno :)
Spoznavanje z vetrovnikom v nedelujočem stanju. Trampolin deluje varno 🙂
Nasmehi po końcu letenja:) Aerodium Logatec

Ko so končno zagnali vetrovnik, se je začelo! Inštruktor nam je še enkrat pokazal nekaj svojih trikov in ponovil osnovne znake, nato pa smo bili na vrsti mi!

Mulci v akciji, Aerodium Logatec
Mulci v akciji, Aerodium Logatec
lev
4-letni leti! (Aerodium, Logatec)

Inštruktor je ves čas z vami v vetrovniku. Vaš let se snema in ko končate ter čakate na naslednji poskus, lahko gledate svoj posnetek na ekranu in analizirate svoj let. Priporočamo, da si ne glede na paket, vzamete vsaj dva poskusa. Prvega, da se spoznate z vetrovnikom in drugega, da mogoče na podlagi “napakic” iz prvega leta popravite svojo držo in samostojno letite.

Tudi mama leti 🙂

Pomembno za starše:

  • Doživetje je izredno intenzivno, zato tudi pri Aerodiumu priporočajo starost od 6 let naprej. Menim, da če je vaš malček že sam po sebi nor na adrenalinska doživetja, ga tudi vetrovnik Aerodium ne bo razočaral. Če pa potrebuje malo več časa, da se navadi na novo okolje, prisluhne neznanim ljudem (v tem primeru inštruktorju) in poskusi kaj novega, pa raje počakajte še kakšno leto ali dve, saj mu bo sama izkušnja veliko prijetnejša.
  • Otrok ne silite! Tudi, če ste ure dobili za darilo ali pa plačali vnaprej, ne silite otrok z letenjem, če bo pokazal kakršnokoli nelagodje. Ekipa v vetrovniku res poskrbi, da se boste dobro počutili.
  • Obvezna obutev so športni copati, oblečeni bodite v udobna, športna oblačila.
  • Punce naj imajo spete lase z elastiko v čop ali kito. Zaradi čelade in močnega vetra boste v nasprotnem primeru porabili kar nekaj časa za razčesavanje.
  • Preden se oblečete v obleko, še posebej otrokom, priporočamo obisk WC-ja 🙂
  • Pred samim letom odsvetujemo večji in težji obrok.
  • In kot boste večkrat slišali v vetrovniku “sprostite se!” 😉

 

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki sem jih doživela z mojo družino. Za več informacij o doživetju mi lahko pišete na info@kamzmulcem.si ali pišete v komentar.