Kje organizirati družinski piknik na prostem – seznam ponudnikov

2

Se tudi vi vsako leto znova razveselite sezone piknikov? Če planirate letošnje družinsko praznovanje organizirati na prostem, imamo nekaj predlogov iz prve roke, na koncu vsake regije pa še seznam ponudnikov, ki ga dopolnjujemo glede na vaša priporočila. Vabljeni, da nam za vse ideje pišete v komentar ali na info@kamzmulcem.si

LJUBLJANA IN OKOLICA1. Park Ježica, RIC Sava, Tomačevo

Kje: Park Ježica, RIC Sava, Tomačevo

Kontakt: 031 796 132

Ponudba: Ob Savi boste našli deset piknik prostorov, ki so namenjeni manjšim družbam. Vsak piknik prostor sprejme do 10 ljudi, opremljen je z zidanim žarom, mizami in klopmi, vsi prostori pa imajo tudi skupno vodo in stranišča. Ob prostorih je tudi velik travnat prostor za različne športne aktivnosti. Dodatne informacije najdete tukaj.

Za otroke: Igrišča, travniki za športne igre, v bližini je mini ZOO in ponudba jahanja konj za otroke. Več o ponudbi za otroke v okolici si preberite v prispevku Veliko igrišče ob Savi z mini živalsko farmo

RIC Sava - prostor za piknik
RIC Sava – prostor za piknik (foto: Šport Ljubljana)

2. Piknik prostor Dragomelj (pri Domžalah)

Kje: Dragomelj, pri Domžalah (Ob avtocesti Ljubljana – Domžale)

Ponudba: prostor ima igrala, igrišča za odbojko, pa tudi kozolec, v primeru da vas preseneti slabo vreme. Na prostoru je tudi travnik in potoček.

Za otroke: igrala, tobogan, potoček

Kontakt: 041 848 455 Marjan  

Piknik prostor Dragomelj
Piknik prostor Dragomelj (foto: FB piknik prostor Dragomelj)

Piknik placi v okolici Ljubljane po priporočilu naših bralcev:

3. Grajski park, Logatec

4. Stari Malen, Vrhnika 

5. Piknik pri kozolcu, Podutik

6. Piknik prostor Rušta, Vodice

CELJE IN OKOLICA

1. Zupanc place, Šešče (Šempeter)

Kje: Šešče pri Preboldu, 3312 Prebold

Ponudba: ZupancPlac (znan tudi kot Športni center Šešče) je že od leta 1989 unikatni športno-rekreacijski center za prirejanje zabav, piknikov, sproščenih poslovnih kosil in teambuldingov v osrčju Savinjske doline, v neokrnjeni naravi ob reki Savinji. Poleg gostinskega objekta s sončno teraso, ponuja ZupancPlac v uporabo 5 tenis igrišč (na dveh možnost igranja tudi ponoči), beachvolley igrišče na katerem je mogoče organizirati tudi nogomet ali rokomet na mivki in neskončne površine travnikov primerne za igranje nogometa ali druge športno-animacijske igre. 

Za otroke: igrala, trampolin, ogromen travnik primeren za raznovrstne športne igre in poligone bo poskrbel, da bodo otroci imeli dovolj prostora za aktivnosti

Kontakt: Rudi 040 685 662

Več o Zupanc placu in okolici preberite tukaj.

Zupanc Plac, Šešče, Prebold
Zupanc Plac, Šešče, Prebold (Foto FB Zupanc Plac)

Piknik placi v okolici Celja po priporočilu naših bralcev:

2. Miniranč Šempeter

3. Tenis center Jezero, Velenje 

4. Ribnik Druškovič, Prebold

DOLENJSKA

1. Turistična vas Pristava

Kje: Pristava nad Stično 4, 195 Ivančna Gorica

Kontakt: Pr Tonijevih, +386 40 702 936 gdč. Mateja Žaren

Ponudba: Turistična vas Pistava že sama po sebi predstavlja edinstveno zgodbo v Sloveniji. Štiri kmetije so svojo ponudbo združile v eno zgodbo. Več o njih si lahko preberete tukaj. Prostor za piknik boste našli na kmetiji Pr Tonijevih.

Za otroke: Za  mulce je res dobro poskrbljeno – na Pristavi jih čaka nogometno igrišče, igrišče za odbojko, lesene hutke, gugalnice, lesen orel itd. Tako da ne pozabiti na vse vrste žog,  za vsak slučaj pa vzemite s seboj tudi kolo ali poganjavčka, saj bodo mulci nemoteno lahko kolesarili po urejenih makadamskih poteh.

Več o Pristavi si preberite v prispevku 4 razlogi, zakaj bi vsaka družina morala obiskati Turistično vas Pristava na Dolenjskem

Prostrana igrišča na Pristavi na Dolenjskem
Prostrana igrišča na Pristavi na Dolenjskem
GORENJSKA

Piknik placi v na Gorenjskem po priporočilu naših bralcev:

1. Mrcina Ranč, Studor, Bohinj

 

Za ponudnike:

Vse ponudnike piknik prostorov obveščamo, da želimo, da se seznam možnosti, kje lahko organiziramo družinski piknik razširil. Vse dodatne predloge bomo redno vključevale v ta članek, zato nam jih prosim posredujte na info@kamzmulcem.si ali pa jih dopišite pod ta članek – v prostor za komentarje. Vsakega predloga bomo zelo vesele.

*Podatke smo zbrale iz dostopnih podatkov na spletu in ne odgovarjamo za kakovost storitev posameznih izvajalcev.

**Na naslovni fotografiji Zupanc Plac, Šešče (Šempeter)