Kje lahko najdem dogodke in ostale aktivnosti za svojega mulca?

1

Starši se zavedamo, kako pomembno je, da so otroci aktivni, tako mentalno kot gibalno. S športnimi aktivnostmi, predvsem na prostem, si krepijo obrambni sistem, z obiskovanjem glasbenih, plesnih in lutkovno – gledaliških predstav ali vključevanjem vanje pa si širijo obzorja na področju kulture.

A včasih nam za aktivno preživljanje prostega časa z mulci zmanjka idej, navdiha, zaradi napornega vsakdana, pa tudi energije. Prav nasprotno pa je pri otrocih, ki običajno potrebujejo le krajši opoldanski počitek, da si napolnijo ‘baterije’ in že norijo, kar je tudi prav! Zato jim želimo dneve narediti kar se da zanimive, zabavne pa tudi koristne.

Med pripravo tedenskih napovednikov smo odkrile ogromno povezav na njih in na samostojne dogodke za otroke, tako na tedenski kot tudi mesečni ravni. Te so sicer številčnejši v večjih mestih Slovenije, a dogodkov vsekakor ne manjka tudi po manjših.

Z namenom olajšanja iskanja primernih dogodkov za vašega mulca smo vam tokrat pripravile seznam povezav na spletne napovednike, domače spletne strani gledališč, igralnic in ostalih organizacij, ki organizirajo ali gostijo dogodke za otroke. Ta seznam bo ‘živ’, saj se bo sproti dopolnjeval. Zato se priporočamo, da nam vaše predloge povezav na ponudbe dogodkov pošljete na info@kamzmulcem.si ali jih napišete pod komentarje in vpisale jih bomo v članek. Hvala!

Napovedniki različnih dogodkov za celo Slovenijo:

Gledališča, kinoteke, plesni in glasbeni centri:

Knjižnice in knjigarne

Igralnice, otroški raziskovalni in družinski centri:

Športni centri in aktivnosti:

Ostale spletne strani, ki objavljajo dogodke za otroke in družine

Predlagamo vam, da ko so otroci dovolj stari, jih v izbiro in načrtovanje obiska dogodkov vključite, po dogodku pa se z otroci tudi pogovorite o njihovih vtisih. Skozi pogovor spoznavamo interese in sposobnosti naših mulčkov, kar nam pomaga pri izbiri nadaljnjih dogodkov.

Ker smo prepričane, da starši z aktivnim preživljanjem prostega časa dajemo mulcem nekaj najbolj dragocenega, vas vabimo, da pobrskate po idejah za POTOVANJA, IZLETE  in ostala DOŽIVETJA na naši spletni strani! Ponudnike, ki organizirajo dogodke za otroke, pa najdete tudi v članku: Kje naj mulc praznuje rojstni dan – seznam izvajalcev po Sloveniji.

*Podatke smo zbrale iz dostopnih informacij na spletu in ne odgovarjamo za kakovost storitev posameznih izvajalcev.