Kje iščemo poceni letalske karte za družinska potovanja?

1

Izbira naše naslednje družinske destinacije je, poleg ugodne klime in znamenitosti, odvisna tudi od cene letalskih kart, saj ravno te navadno predstavljajo navečji strošek počitnic. Zato vložimo kar nekaj časa v to, da najdemo ugodne ponudbe. Kje pa jih iščemo, si preberite v spodnjem članku. 

1. Google flights

Google Flights ponuja uporabniku zelo enostaven način iskanja vseh možnosti letov na vašo željeno destinacijo. Prav v uporabniški izkušnji in njihovem filtriranju večine ponudb na spletu, vidimo pri tem brskalniku največjo prednost. Poleg običajnega filtriranja destinacije, termina, dolžine leta, cene ipd. si lahko pomagate tudi z zemljevidom, ki vam pokaže cene kart tudi na bližnja letališča vaši izbrani destinaciji. Ko si izberete destinacijo in termin, vam Google pokaže vse razpoložljive letalske družbe, ki tja letijo v tem terminu, naslednji koraki pri izbiri pa vas na koncu usmerijo prav na stran ponudnika leta oziroma na večje agencije (npr. Expedia), ki ponujajo najugodnejše lete.

Če ne veste kam bi šli, vam Google že na vstopni strani ponudi izbiro najugodnejših destinacij tisti hip, za različne dolžine trajanja vašega dopusta ter različne mesece. Prav tako se lahko “naročite” na obveščanje cen letalskih vozovnic za vašo željeno destinacijo in boste pravočasno obveščeni, če se cene spreminjajo.

Pri Google Flights lahko tudi enostavno brskate med razpoložljivimi namestitvami v kraju, ki zopet filtrirajo za vas med vso ponudbo na spletu. Seveda je Google Flights prijazen brskanju na vseh vaših napravah.

2. Skyscanner 

Skyscanner je še eden izmed bolj popularnih spletnih iskalnikov letalskih kart in spletnih mest za primerjavo cen le-teh. Njegova uporabniška prednost je, da nudi mobilne aplikacije za vse telefone z enostavno uporabniško izkušnjo. Poleg hitrega iskanja ponudbe letalskih kart, nudi nekaj možnosti za lažje iskanje, kot so: filtriranje glede na dolžino leta, število prestopanj ali čas odhoda. Prav tako nudi opcijo, da vas po elektronski pošti obvesti, če se je spremenila cena letalske vozovnice, za katero se zanimate. Na skyscannerju lahko poleg kart najdete hotele in možnosti za najem avtomobila.

3. Mytrip.com

Mytip.com spletni iskalnik letalskih kart je prav tako uporaben način pregleda cen in razpoložljivosti letov, pri katerem imate možnost, da najdete najcenejši let v razponu od 3 dni pred in 3 dni po datumih odhoda in vrnitve, ki ste jo izbrali. Na Mytrip.com lahko poleg kart najdete hotele in možnosti za najem avtomobila.

4. eDreams.com

eDreams.com iskalnik letalskih kart ima večino karakteristik kot drugi isklalniki (Skyscanner, Mytrip,com idr.). Poleg tega, da ponudi najcenejšo opcijo leta na željeno destinacijo, pa vam na začetku prikaže “The smart choice” let, ki vključuje časovno ugoden let za še vedno nizko ceno (a ne najnižjo!) in vključuje tudi check-in prtljago. Slabost portala eDreams je, da vam zaračunajo plačevanje s kreditno kartico.

5. STA potovanja

Idealno, če nimate časa ali pa dovolj limita na kreditni kartici. Prijazni uslužbenec vam bo poiskal povezavo. Če boste vzporedno sami našli kak ugoden let, cena navadno ne bo odstopala od njihove. Prednost je, da lahko plačate po predračunu, kar še posebej  pride prav, če ne bi želeli porabiti celotnega limita na kreditni kartici. Navadno vam 24 ur držijo rezervacijo, kar pomeni, da se vam ni treba bati, da se bo v enem dnevu cena zvišala. Poleg tega vam za cca 4 % od cene letalskih vozovnic uredijo zavarovanje Coris za primer bolezni. Kar se splača urediti, še posebej, ko se na potovanje odpravljamo z otroki.

6. Neposredno na spletnih straneh prevoznikov

Pri nizkocenovcih bomo vsi najprej pogledali tja. Kaj pa pri ostalih? Vsake toliko vas bo presenetila ponudba letov iz Ljubljane, če jih boste našli neposredno na strani Turkish Airlines, Condor, Emirates pa tudi Luftahanse. Ko ste že “gor” ne pozabiti preveriti tudi letov iz okoliških letališč – Benetke, Zagreb, Dunaj.  Za nekatere azijske destinacije preverite tudi Fly Dubai iz Zagreba. V vsakem primeru pripročamo, da ko najdete karto v brskalnikih za letalske karte, preverite še ceno na strani ponudnika. Mogoče lahko privarčujete že pri storitvah, kot so plačevanje s kreditno kartico, ki jih na kakih brskalnikih tudi dodatno zaračunajo.

7. Hiter pregled ugodnih ponudb

Za hiter pregled najboljših ponudb in idej za naslednje potovanje so odlične tudi spletne strani, kot so Izlet na dlani, Po svetu in podobne. Ponudbe so navadno ugodne, vendar bodite pozorni na število prestopov in skupnih ur na potovanja do destinacije, saj zna biti to ključno za udobno potovanje z otrokom. Na teh spletnih straneh lahko najdejo zelo ugodne cene predvsem tisti, ki ste fleksibilni z datumom počitnic. Če potujete v Evropi, preverite tudi karte na Ryanair, Wizz Air, Transavia, Easy Jet in Vueling.

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki smo jih doživele Kamzmulcem mamice z družinami. Za več informacij nam lahko pišete na: info@kamzmulcem.si ali v komentar.