Kdaj so prihodnje šolsko leto počitnice in kdaj se najbolj splača izkoristit dopust?

0

Objavljen je nov koledar počitnic za šolsko leto 2023/2024 in če ste ga vsaj pol tako nestrpno pričakovali kot mi, je tole obvezno branje.

Če so vaše počitnice in potovanja odvisne od vaših šolarjev, večino prostega časa pa preživite v sanjarjenju in organiziranju vaših naslednjih počitnic, potem verjetno že nestrpno čakate nov šolski koledar. Če vas kdo razume, je to KZM ekipa, zato si kar zapišite naslednje pomembne datume, da boste v primeru ugodnješih ponudb letalskih prevozov ali namestitev  pravočasno rezervirali naslednje sanjske počitnice.

Uraden koledar je dostopen tukaj.

Jesenske počitnice: od 28. oktobra do 5. novembra 2023

Če vzamete tri dni dopusta, lahko organizirate kar 9 dnevne počitnice, saj praznika padeta na ponedeljek in torek, mulci pa so doma cel teden. Tudi če ne boste vzeli dopusta so štirje dnevi super za skok v katero od sosednjih držav. Lani smo tak čas raziskovali:

Jesenske počitnice na Elbi, Italija

Novoletne počitnice: od 23. decembra  2023 do 2. januarja 2024

Novoletne počitnice sicer veljajo za najdražje, vendar če pravočasno rezervirate ugodne karte ali namestitev, lahko ujamete tudi kakšno dobro ponudbo. Še posebej, če ste pripravljeni potovati na božični ali novoletni dan. Otroci bodo doma, če upoštevamo tudi vikende celih 10 dni.

Podaljšan februarski vikend od 8. do 11. februarja 2024

8. februar v 2024 pade na četrtek, kar pomeni, da je petek idealen za koriščenje “gabrovih dni”. Če si jih lahko privoščite, je to super termin za podaljšan zimski vikend.

Zimske počitnice 17. do 25. februarja 2024 za zahodno in 24. februar do 3. marca 2024 za vzhodno Slovenijo 

Zimske počitnice se vračajo v drugo polovico februarja. Za smučarje je termin tako ali tako tradicionalen, za vse tiste, ki greste med zimskimi radi malo dlje, pa je za razmislit, da potegnete 8. februar do konca počitnic. Če vam seveda šolske obveznosti in finance to dopuščajo.

Rajski Mavricij

Podaljšan Velikonočni vikend od 30. marca do 1. aprila 2024

Velikonočni vikend navadno zdužimo z družinskimi obveznostmi in obiski obmorskih krajev. Zanimivi so tudi pomladanski izleti v bližnje kraje.

Prvomajske počitnice od 27. aprila do 5. maja 2024

Dan upora proti okupatorju sicer pade na soboto, ampak je petek, 3. maj, pouka prost dan, tako da bodo prvomajske počitnice znova dolge celih 9 dni, če upoštevamo tudi vikend. Prvomajske so tradicionalno idealne za roadtripe ali pa izlete po Evropi.

Prvi počitniški (podaljšan) vikedn od 22. do 25. junija 2024

Ker zadnji dan šole pade na ponedeljek, bo prvi pravi podaljšan vikend za večino že konec junija.

Družinsko kampiranje v kampu Menina
Smo mamice »rojenih« popotnikov. Nismo rade preveč časa doma. Nismo tudi rade predolgo v eni državi. Vedno aktivne z mulci in v iskanju luštnega preživljanja časa kot mame.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime