Katera potovanja z otroki ste najraje brali v letu 2016

0

V letu 2016 smo z mulci odkrivali nove dežele ter raziskovali nove kulture. Družinice že planiramo nove dogodivščine v letu 2017, za vas pa smo zbrali top 10 potovanj, ki so se vam zdela najbolj zanimiva za družinske počitnice v preteklem letu. 

1. Avstrija: 5 znamenitosti, ki jih morate obiskati z otroki na Dunaju

Dunaj je mesto, ki ga prežema duh zgodovine, kjer lahko najdemo delček svojih korenin in hkrati mesto, ki je že šestič izbrano za najboljše mesto za življenje na svetu. Prav tako je bilo to mini popotovanje naljubše branje tudi vam:) Preberite si ga še enkrat.

Z otroki na Dunaj
Z otroki na Dunaj

2. Italija: Pet italijanskih družinskih doživljajskih parkov v petih dneh

Obstaja več razlogov zakaj obiskati Italijansko pokrajino Benečijo. Eden je zagotovo lepa ravninsko – gričevnata pokrajina, ki jo lahko opazujete med vožnjo, za mulce pa bodo najbolj zanimini doživljajski parki. Preberite več. 

Gardaland
Doživljajski parki za otroke v Italiji

 

3. Kanarski otoki: Tenerife – otok vseh okusov

V dobrih dveh urah okoli otoka najde prav vsak član družine nekaj zase. Zato je otok Tenerife tako poseben, a hkrati enostaven za pravo počitniško sprostitev. Zakaj menimo, da je primeren prav za vsako družino z majhnimi ali večjimi otroci? Preberite tukaj.

IMG_1814
Tenerife- otok za vsako družino

 

4. Indonezija: Prvo družinsko popotovanje- malo po Baliju in veliko po Lomboku

Naša bralka Janja je z nami delila svoje prvo družinsko potovanje- na mala otočka v Indoneziji –  Bali in Lombok. Priporoča ga vsaki družini”

DSCN2407
Družinsko potovanje po Indoneziji- Bali in Lombok

 

5. Italija: Dve družinici z otroci po Toskani

Prelepa pokrajina v vseh letnih časih, sončnice, zeleni griči z nasadi oljk in vinskimi trtami, svetovno cenjena vina, kamnite hiše in z obzidji obdana mesteca, vrhunska kulinarika in florentinski zrezek, usnjeni izdelki in ročne obrti…vse to in še več je Toskana. Preberite si dva članka, ki lepo opišeta kaj početi v Toskani z mulci: “Dve družinici po Toskani” in “6 najleših družinskih doživetij Toskane“.

IMG_0099a
Toskana z otroki

 

6. Mavricijus: Rajski otok za vse starosti otrok

Prečudovite plaže, toplo tropsko podnebje, prijazni domačini, bogat živalski in rastlinski svet, mavrica tropskega sadja, so samo nekateri od razlogov, zakaj smo z mulcem že dvakrat obisklai naš mali raj. Preberite več.

img_9392
Družinski raj na Mavricijusu

 

7. Grčija: 6 razlogov zakaj se bomo z mulcem še vrnili na Kreto

Več kot 1000 km dolga obala s prečudovitimi peščenimi plažami, impresivna pogorja, okusna hrana, optimalna klima, pravljične vasice in gostoljubni domačimi so le nekatere lastnosti Krete, ki prepričajo nešteto družin z majhnimi otroci z vsega sveta, da se vsako leto vračajo na ta prečudovit otok. Preberite si dva članka, ki opevata lepote Krete: “6 razlogov zakaj se bomo vrnili na Kreto” in “Vzhodna Kreta“.

IMG_0231
Družinski oddih na Kreti

 

8. Nemčija: 5 – dnevno družinsko potepanje po Bavarski

Bavarska je najjužnejša in največja zvezna dežela Nemčije. Dežela pestre zgodovine, kraljev, srednjeveških gradov in mestec, pravljičnih vasic, jezer, nacionalnih parkov, klobas, piva in prest ter mnogo drugih zanimivosti, ki nudi družini prijazno potovalno destinacijo. Preberi več.

DSC_1076
Bavarska z otroki

 

9. Maldivi: Družinski zimski oddih na rajskih Maldivih

Veliko nas ob misli na bele peščene plaže, azurno morje, pravljične lagune, dneve brez oblačka, prijetne temperature in brezskrbno poležavanje v senci palmovih listov, pomisli na oddih na enemu izmed rajskih atolov na Maldivih. Mi smo ga obiskali in odkrili raj za zimski pobeg.

naslovna
Maldivi z otrokom

 

10. Šrilanka: Družinske aktivne počitnice na Šrilanki

Šrilanka je med Slovenci in družinicami vedno bolj priljubljena destinacija. Kombinacija poležavanja na plaži, spoznavanja divjih živali v naravnem okolju, odlične hrane in preprost dostop do glavnih znamenitosti bodo navdušile predvsem mlade družinice, tudi tiste, za katere je to njihovo prvo tovrstno popotovanje. Na našem portalu boste našli kar tri članke dveh družinic, ki je vsaka na svoj način raziskovala ta tropski otoček.

Anja nas z dojenčico popelje v kraljestvo čajnih plantaž ter kajtarske užitke, Tina pa se je z mulcem in ruzaki tri tedne potepala okoli in počez, v iskanju neokrnjene narave, srfarskih užitkov in poležavanja v raju. Našla je kar 10 razlogov, ki vas bodo prepričali za potovanje, pa tudi enega, ki vas lahko odvrne od obiska. Vas zanima kateri? Preberite tukaj.

IMG_1556
Raznolikost Šrilanke

 

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki smo jih doživele z našimi družinami. Za več informacij o posameznem izletu, nam lahko pišete na: info@kamzmulcem.si.