Kamzmulcem odkriva: KoloPark – novi kolesarski poligon za mulce v Šiški

0

V Šiški pri Tivoliju, ob lokalu Lepa žoga, se je s septembrom odprl novi kolesarski poligon, asfaltni pumptrack KoloPark, in tako nova postojanka za vse ljubljanske družine. V sredo, 21.9. pa vas čaka tudi uradna otvoritev: delavnice, furanje, fedrgrill, zabava in še kaj! Vabljeni od 12h naprej.

160708_pumplj_2
Načrt tako imenovanega “pumptrack” parka, ki je odprt s 1.9., Kolopark (foto: Špela Kokalj)

Lokacija: ob športnem baru Lepa Žoga, Celovška 43, Ljubljana

Kolopark  je uredila MOL in njegova uporaba je brezplačna za vse kolesarske navdušence, vseh starosti. Predvsem pa je tematski park namenjen otrokom, s ciljem navaditi otroke na veščine vožnje s kolesi skozi igro in zabavo.

Kaj ponuja novi pumptrack Kolopark v Šiški?

Srednje velik poligon je sestavljen iz sedmih zavojev z nagibom in dvaindvajsetih valov. Urejen je kot travnata površina, kjer je umeščen poligon za igro in trening spretnostnih veščin za vožnjo s kolesi, skiroji, rolkami, rolerji, kotalkami in poganjalčki. V parku so postavljene tudi klopi in lesena terasa, kjer starši lahko ob kavici spremljajo svoje navdušene otroke. Za žejne otroke pa ponujajo odličen domač bezgov sok in malinovec. Preverjeno je postrežba Lepe žoge hitra in nadpovprečno prijazna. Če le lahko, obiščite park v dopoldanskih urah, saj je popoldne kar precejšnja gneča.

IMG_8336
Poligon je primeren za vse starosti mulcev, Kolopark, Ljubljana

 

In še nekaj informacij za vse novonastale in potencialne navdušence pumptrack prog:)
  • Kaj je pumptrack (slo. tlačilna steza)?

Tlačilna steza je utrjena zemeljska krožna pot, ki je sestavljena iz grbin in ovinkov. Za vožnjo po njej potrebujemo običajno kolo, kjer vrtenje pedal ni potrebno. Pomembno je le usklajeno ritmično gibanje telesa in rok, kakor, da bi s tlačilko polnili prazno zračnico. Od tu tudi izvira ime tlačilna steza. Velikost steze se prilagaja željam in razpoložljivosti terena. (Vir: pumptrack.si)

  • Komu je namenjena tlačilna steza?

Primerna je tako za popolnega začetnika, kot tudi za zahtevnejšega kolesarja, ob najmlajših do najstarejših. Začetnika kolesarja bo vzpodbujala, da s pomočjo pravilnega gibanja rok in nog pridobiva na hitrosti in poskuša čim hitreje skleniti celoten krog. Zahtevnejšemu kolesarju pa bo predstavljala izziv v obliki preskakovanja valov, vožnje preko ovir po zadnjem kolesu in iskanja novih neobičajnih linij. (Vir: pumptrack.si)

 

IMG_8337
Najmlajši mulci so bili med vsemi pa še najbolj ponosni:) Kolopark, Ljubljana

 

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki smo jih doživele Kamzmulcem mamice z družinami. Za več informacij nam lahko pišete na: info@kamzmulcem.si.