Kam z mulcem na TOPLO ZA NOVO LETO – predlagajo Kamzmulcem bralke/ci

0

Komaj smo vstopili v jesen, nekateri izmed nas pa že razmišljamo o toplem vremenu. Poleg jesenskih mesecev, nas čakajo še zimski, ki jim včasih ni konca. Dober način, da presekamo zimo in za teden ali dva pobegnemo pred mrazom so novoletne počitnice na toplem. Nič hudega nam ne bo, če si to novo leto čestitamo kar v kratkih rokavih in odprtih čevljev – zato smo vam pripravile seznam 11 idej za družinski novoletni oddih na toplem.

Na voljo imamo TEDEN DNI dopusta…

KANARSKI OTOKI

Prvi izbor so Kanarski otroki, saj so nam pozimi tako finančno kot tudi časovno, najbolj dostopni. Tam sicer ne boste doživeli tropskega raja, boste pa ujeli večno pomlad. Na vseh sedmih otokih boste zagotovo našli družini prijazno ponudbo in vso udobje evropskih življenjskih navad. Mi pa se bomo zagotovo vrnili na enega izmed naslednjih otokov:

Tenerife

Če iščete destinacijo, ki je dovolj blizu, da jo lahko obiščete tudi za 1 teden, hkrati pa je potovanje do cilja enostavno, finančno “prijazno”, da je toplo vreme z možnostjo kopanja in počitka, a hkrati veliko priložnosti za raziskovanje, potem obiščite otok Tenerife!

Na otoku je nekaj prečudovitih pohodniških točk, na katere se odpravi cela družina - v ozadju vrh gore El Teide (otok Tenerife, Kanarsko otočje, Španija)
Na otoku je nekaj prečudovitih pohodniških točk, na katere se odpravi cela družina – v ozadju vrh gore El Teide (otok Tenerife, Kanarsko otočje, Španija)
Lanzarote

Zaradi kasnejšega razvoja turizma kot Tenerife, Gran Canaria ali Fuerteventura, je ta otok ohranil avtentičnost in se v večji meri izognil množičnem turizmu. S premišljeno lokalno politiko in vztrajanjem domačega umetnika Cesarja Manriquea pri viziji trajnostnega razvoja otoka je Lanzarote sigurno eden izmed lepših Kanarskih otokov. Priporočam, da si preberete zakaj je Lanzarote celoletna destinacija, ki izpolni marsikatero počitniško željo.

Lev surfa
Aktivne počitnice na Kanarskih otokih
Fuerteventura

Ne predaleč, ne preblizu. Ne prevroče in ne mrzlo. Sproščeno, ampak urejeno. Idealno za vse, ki iščejo aktivne počitnice na toplem. Preverite, zakaj priporočamo Fuerteventuro – zimski off na sproščeni strani Evrope.

IMG_8759
Kanarski otoki so primerni tudi za obisk z dojenčki (Fuerteventura, Kanarski otoki)

EGIPT

Politična situacija je negotova, prav tako turistična ponudba z leti iz Ljubljane. Vendar vedno več agencij v svojo ponudbo vrača Egipt. Nam je misel na 2,5 urni let, brez časovne razlike, toplim morjem, družinsko ponudbo  in z dostopnimi all-inclusive paketi, kljub nestabilni politični situaciji mamljiva. Z veseljem bi se še letos vrnili na ta dva kraja:

Soma bay Egipt

Let iz Ljubljane, plaža s turkiznim morjem, raj za snorklarje in potapljače ter ljubitelje vodnih športov (surfanje, kajtanje, SUPanje). Potrebujete še kak razlog, da pobegnete za en teden pred zimo? Preverite kako so otroci noreli in starši počivali 🙂

Zaslužen počitek na plaži (Soma bay, Egipt)
Zaslužen počitek na plaži (Soma bay, Egipt)
El Gouna, Egipt

Si vaša družina želi udobje dobrega hotela in tudi dobre organiziranosti umetno zgrajenega mesta sredi puščave? Ste nori na kajtanje in dobrih pogojev? Se med nevetrovnimi dnevi radi potapljate?  Potem je El Gouna – udobno in aktivno počitnikovanje prava za vas.

Hotelski resort
Hotelski resort, El Gouna

 Uspelo nam je skombinirati 14 DNI dopusta za novoletni oddih…

Če imate pozimi na voljo vsaj 2 tedna družinskih počitnic, dovolj financ in volje za nekaj 10 urno pot z letalom z otrokom/i si preberite in oglejte spodnje predloge.

AZIJA

Najverjetneje bodo 14 dnevne eksotične počitnice najugodnejše ravno v kateri od azijskih držav. Če dobite ugodno časovno povezavo in cenovno dostopne karte, potem ne odlašajte. Naslednje destinacije so primerne za vso družino.

Tajska

Tajska je zagotovo ena izmed najpriljubljenejših družinskih azijskih destinacij zadnjih let.  Ugodna klima, toplo morje, ugodni leti iz bližnjih letališč in relativno ugodna družinska ponudba, ki pa se razlikuje med otoki. Če si želite olajšati izbor najboljšega otoka za vašo družino, potem obvezno preberite članek družinice, ki je v 2 mesecih obiskala 5 rajskih Tajskih otokov.  Ko boste karte imeli v žepu, pa obvezno pred odhodom preverite naše nasvete za potovanje z mulcem po Tajskem – pred in med. in si pripravite prtljago s pomočjo osebnega seznama ene od mamic Kamzmulcem, ko je potovala z družino na Tajsko.

Ko Tao, Tajska
Rajski razgled na otoku Ko Tao, Tajska
Šrilanka

Šrilanka si je v zadnjih letih nabrala tako svoje goreče privržence, kot tudi tiste, ki državo označujejo za “manj ugodno” od ostalih azijskih destinacij. Ne glede na to, v kateri skupini se boste znašli po počitnicah, boste na Šrilanki v katerikoli sezoni lahko uživali na rajskih plažah in si z mulci ogledali enega izmed njihovih številnih nacionalnih parkov. Zakaj vse je Šrilanka primerna za potovanje z otrokom in zakaj ne, pa si preberite v tem člankuČe boste želeli z mulci “en krog” po Šrilanki, vam priporočamo tudi branje Z mulcem in ruzaki po Šrilanki.

Peanut farm
Peanut farm, Arugam bay, Šrilanka
Kambodža

Čudovita narava, bogata kultura in prijazni ljudje poskrbijo, da boste uživali v raziskovanju dežele templjev in smehljajev – Kambodže. Damjana Smodiša z družino je popolnoma očarala, hkrati pa je to cenovno “prijazna” lokacija.

Kambodža - primerna destinacija tudi za novo leto, novoletni oddih z otroki
Kambodža – primerna destinacija tudi za novo leto, novoletni oddih z otroki
Oman

Oman velja za varno in eno bolj “neturističnih” destinacij na arabskem polotoku. Če si želite nekam, kjer ni taka časovna razlika in kjer vas bo zagotovo pričakalo sončno vreme, potem preberite članek Oman – arabska pravljica z enoletnikom.

18
Urejena mestna plaža, Muscat, Oman

 

Za naslednji dve destinaciji boste težje našli časovno ugodne lete, zato razmislite o podaljšanju počitnic na vsaj tri tedene 🙂

Indonezija

Še ena od otoških Azijskih držav, ki ponujajo krasne plaže za družinski oddih. Verjetno najbolj znan je Bali, vedno bolj priljubljen pa postaja tudi sosednji Lombok. Vas zanima zakaj? Preberite, kako je svoje prvo družinsko potovanje po Baliju in Lomboku doživela družinica navihane enoletnice.

20150929_105239
Plaža Tanjung Ann, Lombok Indonezija
Filipini

Filipini so raj za ljubitelje narave, potapljanja in snorklanja, toplega tropskega morja, enostavnega in poceni potovanja ter prijaznih ljudi. Kako zgleda družinsko potovanje po Filipinih z mulci, si lahko preberete v tem članku. Če pa želite izvedeti, kateri je njihov najljubši otok in zakaj pa obvezno preberite Družinsko potovanje na najlepši otok na svetu.

19
Izlet z značilno filipinsko barko “bangka”, Palawan

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki smo jih doživele Kamzmulcem mamice z družinami in naši gostujoči pisci iz prve roke. Za več informacij nam lahko pišete na: info@kamzmulcem.si ali v komentar.

Smo mamice »rojenih« popotnikov. Nismo rade preveč časa doma. Nismo tudi rade predolgo v eni državi. Vedno aktivne z mulci in v iskanju luštnega preživljanja časa kot mame.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime